Uz Jelgavas šosejas fiksēts jauns atļautā ātruma pārsniegšanas rekords - 201 km/h 21

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com/Valsts_policija

Nozare.lv | 22.jūnijs 2017 10:38

Vakar fiksēts jauns atļautā ātruma pārsniegšanas rekords - 201 kilometrs stundā, telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica Valsts Policijas (VP) Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre.

Pārkāpējs tik lielā ātrumā bija traucies pa Jelgavas šoseju.

Kā informēja Mistre, kopš VP ir saņēmusi jaunās netrafaretās automašīnas, dubultojies to autovadītāju skaits, kam atņemtas tiesības par ātruma pārsniegšanu.

Kā ziņots, VP laikā no šodienas līdz 26.jūnijam uz ceļiem rīkos masveida reidus. Policija pastiprinātu uzmanību pievērsīs tam vai transportlīdzekļu vadītāji nebrauc reibumā un nepārkāpj atļauto braukšanas ātrumu.

Policija reidos iesaistīs trafaretās un netrafaretās automašīnas, kā arī motociklus.

Reidi notiks uz valsts galvenajiem autoceļiem un mazākas nozīmes ceļiem, kā arī svinētāju masveida pulcēšanās vietās.

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 22.jūnijs 2017 11:13
9 1 Atbildēt

Jābrauc uzmanīgāk, tad gan!

Es arī negaidīti ielidojis esmu. Pirms nedēļas braucu mājās no Tallinas, pusceļā starp Salacgrīvu un Saulkrastiem apdzinu vienu fūru rindu, līdz sev aizmugurē ieraudzīju ļoti simpātisku SuperB ar zilu gaismas mūziku :D Izrādās, ātrums 130 vēl nebūtu lielākā bēda, procesa vidū esmu pārkāpis arī kaut kādas nepārtrauktās līnijas - draud man sods par agresīvu braukšanu :o Kam kategoriski nepiekrītu, to rakstīdams arī paskaidrojumā CP protokolā. Ja apdzenu, daru to max operatīvi (ātri), lai ātrāk pabeigtu bīstamo manevru. Ja procesa vidū, man atrodoties pretējā joslā, pavīd kāda nepārtraukta līnija, man gaisā pacelties vai apstāties pretējā joslā?...

Gatavojos doties uz Gaujas ielu vēlreiz. Nupat biju, izrādās, ka protokols vēl nav uz Rīgu atsūtīts. Kas tur izbrīnīja - TUR IR MEGA DAUDZ "KLIENTU" - es biju rindā 30.pēc kārtas, bet savu numuru pie info gaidīja vēl min 20 cilvēku!

Uzmanāmies! Labāk - rāmāk braucam. Netrafarēto auto līzingu CP atpelnīs, domājams, ļoti ātri.

ruhezeit 22.jūnijs 2017 11:35
14 1 Atbildēt

Atgriezties savā joslā pāri nepārtrauktajai pēc apdzīšanas nav pārkāpums. Iesaku pārlasīt CSN

kasinsh79 22.jūnijs 2017 11:43
5 1 Atbildēt

Paldies par info!

Tad auns - jaunākais CP inspektors? Ne jau es to izdomāju, bet gan CP!

Zemesgramata 22.jūnijs 2017 11:59
1 1 Atbildēt

Tad droši strīdies pretī. Ja arī daļu par ātrumu viņi Tev nu nekādi nevar piedot, tad par svītrām gan. Kaut vai sporta pēc.

Šodien pēc ilgiem laikiem došos uz Bausku, paskaitīšu,cik ekipāžas būs. :)

kasinsh79 22.jūnijs 2017 12:07
4 1 Atbildēt

Tas gan. Un par pārkāpto ātrumu pie zīmes 100 (laikam) es pat nestrīdos. Vainīgs. Lai arī, nav īsti korekti CP manu ātrumu mērīt, man apdzenot citus. Es galu galā nekruizēju tādā ātrumā pastāvīgi.

iciks 24.jūnijs 2017 22:30
1 0 Atbildēt

Faktiski Tev tas 90 vai 100 km/h ātrums ir saistošs visos gadījumos - dzen vai kruīzē.

asd 22.jūnijs 2017 11:44
11 0 Atbildēt

Jā, pēc CSN drīkst Salacgrīvā uzsākt apdzīšanu un pabeigt to Saulkrastos.

650 22.jūnijs 2017 11:50
5 0 Atbildēt

Pilnīgi pareizi.Labāk jau uzsākt laicīgi- jau no paša rīta vai pat iepriekšējā vakarā.

Bradypus 22.jūnijs 2017 12:06
4 0 Atbildēt

CSN 295. 920. un 921. ceļa apzīmējuma līnijas šķērsot aizliegts, izņemot 920. ceļa apzīmējuma līniju gadījumos, kad tā lietota, lai apzīmētu stāvvietas robežas, vai sadala pretējos virzienos braucošu transportlīdzekļu plūsmas, lai atgrieztos savā braukšanas virziena pusē.

wes 22.jūnijs 2017 14:44
1 1 Atbildēt

Netceros tā keksa vārdu, bet uz viņa sūdzību par to, ka policija ķērusi motociklistu Rīgas robežās ar 180 km/h, tika atbildēts apm. tā- ''Izvērtējot video no op.tr.līdz. kamerām, secināts, ka braukšanas laikā un vietā, netiek radīti traucējumi citiem tr.līdz., pie tam satiksmes plūsme nav bijusi intensīva''...Ar šo, visdrīzāk arī jāsāk rakstīt iesniegums Gaujas ielā.

dh 22.jūnijs 2017 12:06
7 1 Atbildēt

njaa, ar to apdzisanu ir pilnigs murgs un idiotisms, del musu slavenajiem policistiem ar vien vairak paradas soferi kad taisa so manevru ar +10-15kmh, kas notiek looti leni un manuprat tas esot daaaaudz bistamak neka tu atri uz 130 pabeidz manevru. bet nu jaaceras kura valsti mes dzivojam.

kasinsh79 22.jūnijs 2017 12:09
3 1 Atbildēt

Es identiski grasos CP priekšniekam argumentēt. Skatīsimies, kā man veiksies.

Bradypus 22.jūnijs 2017 12:11
7 1 Atbildēt

Nekā neveiksies. Jūs vienkārši runāsiet dažādās valodās. Jūs no likuma gara viedokļa, bet priekšnieks no likuma burta un budžeta izpildes.

kasinsh79 22.jūnijs 2017 12:13
3 1 Atbildēt

Iespējams... Lai arī sods par agresīvu braukšanu LV - 280 eur un 6 soda punkti :( Tas mani uztrauc visvairāk.

Bradypus 22.jūnijs 2017 12:25
4 1 Atbildēt

Tad labāk nemēģiniet pārliecināt priekšnieku, ka tāds manevrs ir loģisks un adekvāts, bet runājiet viņa valodā - pēc likuma burta - t.i. agresīva braukšana nekvalificējas, jo jaunākais inspektors ir analfabēts un pret viņu jāierosina disciplinārlieta par nepareizi sastādītu protokolu, bet jūs esat pārkāpis atļauto ātrumu, par ko ir paredzēts konkrēts sods. Faktiski jau tā agresīvā braukšana ir sāpīgs jājamzirdziņš, jo CP ļoti bieži formāli ir iespēja sadalīt pēc būtības vienu pārkāpumu vairākos secīgos.

Bradypus 22.jūnijs 2017 12:10
0 1 Atbildēt

Mazliet pārdomas... Visu laiku uzsver, ka ķēruši ar netrafarētajiem, bet tagd vienkārši "fiksēts". Vai varētu būt, ka ar stacionāro? Vai varētu būt, ka apzināts rekordu stādītājs, kas speciāli brauc ar šādu ātrumu, lai iegūtu FR lapiņu ar ko pazīmētires draugiem (atceramies, ka stacionārā FR gadījumā, tā ir bilde par konkrētu cenu, bez soda punktiem)? Vai var būt, ka FR eksistence darbojas kā motivācija pārkāpt, stadot rekordus? VAR! Tā ir pasaulē sen zinama tendence.

uupis 22.jūnijs 2017 12:30
12 2 Atbildēt

Tas ir tas, par ko es teicu pirms netrafaretājām un pirms fotoradariem! Ka tehniskie līdzekļi neņems vērā ceļa apstākļus, kur savukārt policijas ekipāža saprot ka pie apdzīšanas neliels ātruma pārkāpums NAV bīstams un nav sodāms! Tad visi ĶUŽI plēsa drēbes ka tā nebūs, ka izvērtēs katru situāciju! Un kas ir rezultātā — meļi izdomā veidus kā iekasēt pēc iespējas vairāk naudas NEVIS RŪPĒTIES par SATIKSMES DROŠĪBU!!!

ments 22.jūnijs 2017 14:01
3 7 Atbildēt

Ātruma pārsniegšana ir lielākais drauds satiksmes drošībai.

viencexperc 22.jūnijs 2017 17:48
4 0 Atbildēt

Kā pēc tavām domām vajag rūpēties par satiksmes drošību? Izglītot bērnus skolā? Tu pats esi liels cilvēks ( par to, vai pieaudzis spriest nevaru, bet lasīt un rakstīt māki) un raksti internetā tādas stulbības. Ko tu savam bērnam iemācīsi? Ka poliči iekasē naudu, vajag pārkāpt noteikumus un cerēt, ka kāds rūpēsies par satiksmes drošību?

Tu esi stulbs, vai tikai izliecies?

Tā arī ir rūpe par satiksmes drošību - iekasēt naudu. Cilvēks samaksās 3 reizes, nopelnīs punktus, un sāks domāt - varbūt nevajag vairs pārkāpt.

Ātruma pārsniegšana ir viens no galvenajiem nelaimes gadījumu cēloņiem. Motivēt var divējādi - vai nu pātaga, vai pīrādziņš. Pīrādziņus dod visiem nepārkāpējiem nav reāli. Tāpēc atliek - pātaga.

Kad ieviesa likumu, ka obligāti vajag visiem piesprādzēties, daudzi tik un tā nesprādzējās. Pat sodi toreiz - 5 ls, nevienu nemotivēja. Bet, kad sodus paaugstināja, cilvēki sāka tos maksāt, situacija uzlabojās.

iciks 24.jūnijs 2017 22:10
2 0 Atbildēt

Par ātrumu - tur nu no soda neizbēgsi, ja reiz tas fiksēts.

Par līnijām - lieta diskutabla. Ja nekļūdos, CSN rakstīts, ka uzsākts manevrs ir pabeidzams. Teiksim, uzsāki šķērsot gājēju pāreju pie zaļā, bet pabeidzi pie sarkanā - tā gadās. Idejiski Tu jau nevari zināt, ka pēc brīža tur būs nepārtrauktā līnija...

Bet... ja policijai ir video, ka nepārtrauktā līnija sākās pēc 10m un Tu uzsāki apdzīt pie pārtrauktās, taču labi zinot, ka tūlīt būs nepārtrauktā, Tevi var sodīt pēc būtības.

ESpatsunbralis 25.jūnijs 2017 0:08
2 0 Atbildēt

201 km stundā un nav nosaukta ,ne mašīnas marka , ne mašīnas īpašnieks !!! BAIGAIS VALSTS NOSLĒPUMS !!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti