Policija atvainojas un izbeidz lietu, kurā autovadītājam tika uzrakstīts protokols par braukšanu ar 151 km/h (+ VIDEO) 40

 
Nozare.lv | 20.aprīlis 2018 14:59

Valsts policija (VP) ir atvainojusies un izbeigusi administratīvo lietvedību lietā, kurā kādam autovadītājam tika piemērots sods par ātruma pārsniegšanu, kaut gan automašīnā uzstādītais videoreģistrators uzrādīja atbilstošu braukšanas ātrumu.

Likumsargiem izvērtējot visus lietā esošos pierādījumus, tostarp autovadītāja iesniegto video materiālu, radās aizdomas, ka todien konkrētajam policijas netrafarētās automašīnas radaram bija radusies tehniska kļūme un tas neprecīzi fiksēja pārkāpumu, skaidroja VP.

Šādās situācijās jebkuras pamatotas šaubas vērtē par labu pārkāpējam, tāpēc šajā gadījumā tika pieņemts lēmums atcelt sodu un izbeigt administratīvo lietvedību, uzsvēra VP.

Šobrīd konkrētā mērierīce esot atkārtoti pārbaudīta un verificēta.

Jau vēstīts, ka 23.martā kāds autovadītājs sociālajā tīklā "Facebook" publicēja video, kas radīja šaubas par policijasradara rādījumu precizitāti, jo policija autovadītājam fiksējusi daudz lielāku braukšanas ātrumu nekā uzrādīja automašīnā uzstādītais videoreģistrators.

Kā redzams video, VP Ceļu policijas darbinieki apturējuši autovadītāju uz Liepājas šosejas, apgalvojot, ka viņa mašīna traukusies ar ātrumu 151 kilometrs stundā, savukārt auto uzstādītais videoreģistrators fiksējis, ka mašīna pārvietojusies vidēji ar ātrumu 93 kilometri stundā.

Video aprakstā autovadītājs norādījis, ka vērsīsies tiesā, jo ir pārliecināts, ka nav tik būtiski pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu. Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz 10 kilometriem stundā ārpus apdzīvotām vietām piemēro brīdinājumu, savukārt par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk nekā par 60 kilometriem stundā jau uzliek naudas sodu no 360 līdz 480 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

Ar šofera ievietoto video dažas dienas vēlāk bija "dalījušies" ap 6000 sociālā tīkla lietotāju. iAuto šī ziņa tika atvērta 25 413 reizes.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka konkrētajā gadījumā ir vairākas gana būtiskas šaubas, kas, viņaprāt, norāda, ka lietvedība šajā lietā būtu jāizbeidz.

Kā galveno neskaidrību Krapsis minēja to, ka policijas rīcībā esošajā video ir redzams, ka starp brīdi, kad tika fiksēts braucēja ātrums - 151 kilometrs stundā, līdz brīdim, kad automašīna tika apturēta, pagāja aptuveni 37 sekundes. Savukārt sociālajos tīklos publicētajā video ir redzama vairāk nekā minūte līdz brīdim, kamēr šoferis tiek apturēts, bet šīs minūtes laikā braucēja ātrums tiešām nepārsniedz 93 kilometrus stundā.

Komentējot mērierīču uzticamību, Krapsis norādīja, ka šāda tipa radarus izmanto daudzās Eiropas Savienības valstīs un arī ASV, tādēļ nav pamata uzskatīt, ka tās nebūtu kvalitatīvas. Viņš gan neizslēdza iespēju, ka ierīcei lietošanas laikā var rasties defekts. Krapis atzina, ka likumdošana jebkuras šaubas vērtē par labu aizdomās turamajam, un šajā lietā šaubas esot pamatīgas.

Krapsis tomēr uzsvēra, ka policijas darbinieki rīkojušies atbilstoši likuma prasībām un situācijai, proti, patrulēšanas brīdī, veicot ātruma kontroli, apturējuši mašīnu, paskaidrojuši iemeslus un noformējuši protokolu.

Sākotnēji VP sociālajos tīklos bija uzsvērusi, ka, izvērtējot policijas rīcībā esošo informāciju un netrafarētās policijasautomašīnas fiksēto video materiālu, neesot pamata apšaubīt pieņemto lēmumu. Policija uzsvēra, ka autovadītājam ir tiesības apstrīdēt policijas lēmumu likumā noteiktajā kārtībā.

Lasi vēl portālā iAuto par šo tēmu:

 
Visi komentāri
 
Bils 20.aprīlis 2018 15:20
27 5 Atbildēt

Nu re,viss sakārtojās!

Un tie bļāvēji kuri nopēla apsūdzēto, lai iet nosvērties!

Tikai ir viens momentiņš:

"Šobrīd konkrētā mērierīce esot atkārtoti pārbaudīta un verificēta."

Vai mērierīci pirms verificēšanas tika pārbaudīta vai nav iepriekš manuāli piekoreģēta?

Vai uzreiz kalbrējam?

P.S. Tagad mani vajās CP? Viņi noteikti monitorē šo saitu un komentus

E.B. 20.aprīlis 2018 15:41
4 0 Atbildēt

Lai lasa un tin uz ūsām ko tauta domā!

15.20 20.aprīlis 2018 15:20
6 1 Atbildēt

redzi nu - bet sākumā tā spītējās...

torkjis 20.aprīlis 2018 15:23
41 4 Atbildēt

Rodas jautājums - cik bieži šiem radariem rodas tehniskas kļūmes un cik autovadītāju ir sodīdti pamatojoties uz bojātas iekārtas rādījumiem?

Vārds 20.aprīlis 2018 17:28
11 2 Atbildēt

Uz ''bojātas iekārtas'' rādījumiem , parasti, nevis soda , bet pelna .

torkjis 20.aprīlis 2018 20:02
0 0 Atbildēt

Kā Tu pelni saņemot protokolu?

E.B. 20.aprīlis 2018 15:30
34 2 Atbildēt

A kurš atmaksās izdevumus un visu kas ar to saistīts???

Un ja nebūtu videoreģstrātora???Kaut vai vienas kļūdas dēļ,viena cilvēka maks un gods būtu nepatiesi sadragāts.

Ja Krapša k-am atņemtu autovadītāja apliecību uz 27 dienăm līdz materiăla izskatīšanai un nenūtu pierādījumu viņa labā ???

Pateica paldies ka konstatejam radara kļūdu un atvainojās.Man tēvs kādreiz teica, ka dzīvē par kļūdām ir jámaksā.))Lai samaksā 100 par katru dienu.Tad tas izskatītos cēli un ar godu,nevis tukša atvainošanās.

stalkers 20.aprīlis 2018 16:03
13 1 Atbildēt

Gaidi ar maisu, "noteikumu" diemžēl vienā virzienā strādā !

E.B. 20.aprīlis 2018 16:43
11 0 Atbildēt

Par to jau tas stāsts,kad sistēma drăż cilvēkus tas ir normāli,piedodiet,bet ja cilvēks drāż sistēmu,tad tā jau ir kriminālatbildība)

Kanibaals 20.aprīlis 2018 18:40
3 0 Atbildēt

>Ja Krapša k-am atņemtu autovadītāja apliecību uz 27 dienăm

Kamēr izskata neko nost neņem.

stalkers 20.aprīlis 2018 16:01
18 2 Atbildēt

Visiem bļāvējiem un sūdu gāzējiem tagad ka minimums vajadzētu labu laiku muti un pirkstus pieturēt ! Malacis šoferis, ka savu taisnību aizstāvēja un, labi ka bija pierādījumi...diemžēl daudziem nav ! Pēc būtības attiecīgos policijas rīkus vai nu jāpārsertificē vai arī jānodod lūžņos, jo šis ir ārkārtējs gadījums pēc savas būtības.

viencexperc 20.aprīlis 2018 21:50
2 8 Atbildēt

Ja tas raksts feisbukā būtu bijis tagad, neviens neko neteiktu. Pat es. Bet tā darīt, kamēr nav oficiālā lēmuma, saucas - naida kurināšana.

Ja tev kāds nozaga maku, un tu domā, ka to izdarīja Pēteris, nedrīkst rakstīt, ka Pēteris tev nozaga, kamēr nav pierādīts. Te ir tas pats gadījums.

Tāpēc, es tik un tā uzskatu, ka to feisbuka idiņu vajag sodīt.

core 21.aprīlis 2018 22:04
1 1 Atbildēt

Loha viedoklis.

Šajā gadījumā tu nevis domā, ka nozaga peķa, bet tu redzēji ka viņš nozaga, tik nepaspēji noķert viņu. Nez vai varēja būt tā, ka šoferis domāja, ka brauc uz 90, bet patiesībā 150

Kanibaals 20.aprīlis 2018 23:17
2 0 Atbildēt

Pats autors jau neko nekurināja, ielika vien video un to ka apstrīdēs.

as 20.aprīlis 2018 16:01
18 0 Atbildēt

Jā, šitais precedents ir labs! Man nekad nav piesējuši nepamatotu ātruma pārkāpšanu, bet tagad es vairs ne par ko neesmu drošs! Rītdien mani var noķert šī līdz šim par elitāru un ar nevainojamu reputāciju apveltītā "netrafarētā auto rota" un piešūt pārkāpumu, ko neesmu izdarījis. Un man, atšķirībā no minētā autovadītāja, nebūs daudz argumentu sodu apstrīdēt - reģistratora nav un auto esošo, ja tādi būs, pasažieru vārdi parasti netiek ņemti vērā. Uz ko man balstīties un kā būt pārliecinātam, ka CP mani apturējuši ar korekti strādājošu ierīci un nesien klāt pārkāpumu, ko izdarījis cits vai ko radījusi iekārtas kļūda? Šis raksts kautkā jāpiefiksē, lai vismaz varētu atsaukties uz "precedentu", atbildot CP lietotajai demagoģijai, ka "CP darbinieks nav ieinteresēts piešūt pārkāpumu, līdz ar to viņa liecība uzskatāma par pierādījumu, bet Jūsējā nē"

janka 20.aprīlis 2018 16:26
2 0 Atbildēt

laba reģistrātoru reklāma! un neaizmirstiet oficiāli reģistrēt.wi3j

Meli.... 20.aprīlis 2018 16:27
21 1 Atbildēt

Problēma nav konktrētā radarā, bet gan metodikā, kad kaut ko nomēra kilometra attēlumā un tad meklēt kādu, kam šo pārkāpumu "piešūt". Šobrīd izskatās ka nekas nemainīsies – konkrētajam vadītājam atvainojās (pēc slimiem murgiem par jūdzēm), bet simtiem citu tiks sodīti nepamatoti...

janka 20.aprīlis 2018 16:44
18 0 Atbildēt

ja reiz sods ir uzlikts, tad to kādam ir arī jāsaņem. tukšums jāaizpilda. lai menti arī maksā.

janka 20.aprīlis 2018 17:04
13 0 Atbildēt

kā var izbeigt lietu?...vai mentus par to netiesās?

650 20.aprīlis 2018 17:19
3 6 Atbildēt

Nebūtu reģistratora- tāpat varētu protestēt un tāpat cp būtu spiesti pētīt to Savu video.Nav tāda panta, ka tikai dvr lietotāji var apelēt un pārsūdzēt.Jebkurš jebkuras tehnikas lietotājs var kļūdīties, un ne jau Krapsis personīgi tos radarus ne pirka ne ražoja.Nav ko uz viņu tā ar personīgiem suudiem anonīmi mētāties.Reāli uz ko varētu reiz cerēt- ka izbeigs shito sporta/modi šaut pa pusotru km uz acij nesaprotamu mērķi un kaitināt braucējus,kādu aizturot cilvēcīgi nesaprotamos gadījumos un neizrisinot atrisināmu situāciju uz vietas.Antireklāma tā protams ir, bet lieki cerēt, ka kāds tur tagad jebkuram klanīsies un ka tagad jebkurš varonis tur jebko apšaubīs vai apstrīdēs.

Kanibaals 20.aprīlis 2018 18:48
11 1 Atbildēt

Visticamāk neatceltu viss. Ja atceltu tad tikai tiesā, bet tad jau būtu sadzejoti arī CP dienesta ziņojumi, ka tie ar savu ērgļa aci redzējuši kilometra attālumā un video nav būtisks. Ko gan varētu gaidīt no darbinieka kas melo ka citu auto nebija. Starp citu ka palika ar dienesta pārbaudi par to ka policists atklāti melo pēc apturēšanas, ka uz ceļa citu auto nebija!?

eidis 20.aprīlis 2018 17:30
2 4 Atbildēt

Nu es piem. apšaubītu tādas policijas profesionalitāte, kas attaisnu uz dvr pamata. T.i sakruķījam savu dvr un taisam gonkas?

Gan jau ka attaisnojumam ir plašāks un tehniskāks pamats. Kautvai reālā laika stabu skaitīšana un ierīces testēšana.

Ja man būtu stingra pārliecība un šuj klāt, es ar strīdētos un gan jau ar kkādiem testiem arī bez dvr tiktu galā. Ja kas kādreiz arī gadījās, kad mēģināja piekārt ar fēnu, bet es tiešām biju apskatījies spidometrā tieši uz to brīdi. Acīmredzot iefēnojis bija kādu citu.

Šķīrāmies kā draugi.

650 20.aprīlis 2018 17:58
1 1 Atbildēt

Nesen taču te bija atsauce uz citu lietu- nevainīgam onkulim piešuja ātrumu,bet cp video izskatīšanā atklājās, ka radars uz sekundes daļu pa šķirbu vnk piefiksējis citu mērķi- fūru rindas apdzinēju.Kāds tur nafig dvr, izskatot cp video viss tāpat bija skaidrs bez tā.Tāpat gan jau arī tagad- mošk tas radars uz mirkli pieķēra tālāku/ātrāku braucēju ar aci nesaprotamā attālumā kalna galā, turklāt radara redzamības zonā maisījās vēl citi auto.Turklāt bija redzams, ka tieši liktenīgā šāviena sekundē tas nepatiesi apvainotais izmainījās ar pretimbraucošu auto.Kurš tur kosmosa staru experts tagad garantēs, kas no kā un kādā veidā pie šādas sakritības pārklājās vai atstarojās.Pašpārliecināti darbinieki savam pr-niekam vnk sagādāja galvassāpes, nekas vairāk.

Bradypus 20.aprīlis 2018 18:22
9 2 Atbildēt

Aicinu tagad CrapSys publiski televīzijā atvainoties arī Garmin par "jūdzēm". Bet to jau menta nesagaidīsi. Mundiera gods sen vairs neeksistē. Tikai organizētas noziedzības bandīti ar ieročiem skraida pa ceļiem un nodarbojas ar reketu.

Kanibaals 20.aprīlis 2018 18:50
10 1 Atbildēt

Jā Krapsis palaida garām iespēju paklusēt, pie tam vēl cerēja ka nepāsūdzēs nevis uzreiz jau preventīvi ierosinātu dienesta pārbaudi un ierīces verifikāciju.

E.B. 20.aprīlis 2018 19:52
3 0 Atbildēt

You Tube stāv nofilmētais materiāls.Uz galda stāv video no cp mašīnas.Sākotnēji pirmais kas bija,vēl neviens neko nav iesniedzis))))))Kur pat parastajam mirstīgajam redzams ar neapbruņotu aci, ka tie nav 150 km/h

Nu ja neviens neko nav iesniedzis,tātad viss līdzeni))))

Loģika dzelżaina)))))

Kanibaals 20.aprīlis 2018 18:51
0 0 Atbildēt
Gatis 20.aprīlis 2018 19:00
12 0 Atbildēt

A kas butu ja nebutu cietusa video?Un gan jau vel kads cieta no sis ekipazas.

reku 20.aprīlis 2018 23:05
9 1 Atbildēt

Tajā dienā pilnīgi visiem kuriem sastādīti protokoli par ātruma pārsniegšanu būtu anulējami.Iespējams ne tikai tajā dienā ,bet mēnesi iepriekš.Tā cienījamā un godājamā valstī būtu jābūt.

usaexperc 20.aprīlis 2018 19:39
6 3 Atbildēt

Vainīgais neapstrīdēja, CP "atrada" kļūdu.

Vai man vienīgajam tas izliekās pēc tufftas? Es ieteiktu pameklēt no kura cilvēka Krapsis saņēma zvanu, lai lietu šādi izbeigtu.

Kanibaals 20.aprīlis 2018 23:16
3 1 Atbildēt

Ko tu murgo. Apstrīdēja un tikai tāpēc atcēla. Vēl labāk būtu bijis iesniegt video tikai tiesā tad mēs redzētu ka bez videoreģistratora CP nebūtu atcēluši un tiesā varētu tikt pieķerti melos.

erkils puaro 20.aprīlis 2018 20:27
2 0 Atbildēt

atvainoties jus varatkadam citam ne jau man blaaa

Pļurkt 20.aprīlis 2018 20:29
9 3 Atbildēt

Mentiem sanāca aplauziens, nesanāca ne izspiest kukuli (slaukot pildspalvu uz avīzes stūra, ne safabricēt lietu!!

A ja nebūtu videoreģistratora - kādu ātrumu ments būtu sagribējis, tādu arī iesmērētu.

Par tām verifikācijām un kalibrācijām es varu jūru anekdošu iz dzīves izstāstīt. Tā ir vispilnīgākā tufta - tāda pat naudas slaukšanas ādere valsts kantorim kā ātruma pārkāpumu "fiksēšana" citam valsts kantorim!!

Pļurkt 20.aprīlis 2018 20:59
7 1 Atbildēt

E.B.

Pateica paldies ka konstatejam radara kļūdu un atvainojās.Man tēvs kādreiz teica, ka dzīvē par kļūdām ir jámaksā.))

-----------------

Staļintētiņš kādreiz teica, ka katrai kļūdai ir vārds un uzvārds!!

E.B. 20.aprīlis 2018 21:21
4 0 Atbildēt

????????????????

MJanis 20.aprīlis 2018 21:43
2 0 Atbildēt

.... smird tā štelle .....

viencexperc 20.aprīlis 2018 21:47
0 1 Atbildēt

Ko nozīmē "atvainojas"?

Tas radīs situāciju, ka cilvēki tā vietā lai risinātu problēmu, izmantos sociālos tīklus.

GB12 20.aprīlis 2018 22:09
0 3 Atbildēt

Pēc šī sanāk, ka visi pasaules radai būtu jāmet ārā. Jo, redzies, kāds var arī nogļučīt.

Kanibaals 20.aprīlis 2018 23:21
2 0 Atbildēt

Grūti pateikt ko tas radars rādīja jo ir ieraksts tikai no "dokumentēšanas ierīces", kas nav neatņemama radara sastāvdaļa, tie radari ir morāli novecojuši un nav nekādu problēmu tos rādītājus piekoriģēt.

anoniiiiims 21.aprīlis 2018 17:44
4 0 Atbildēt

Nu jā, tiešām pat bail iedomāties, kas zin cik cilvēki kļūdas pēc ir zaudējuši tiesības, varbūt šis bija pirmais, varbūt desmitais, varbūt piecdesmitais. Kāds gan jau dēļ kļūdaina radara ir zaudējis vadītāja tiesības un savu darbu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti