Ķekavas novadā aiztur autovadītāju 5,5 promiļu reibumā 11

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 15.oktobris 2018 19:41

Valsts policija (VP) Ķekavas novadā aizturējusi autovadītāju, kurš pie stūres bija sēdies 5,5 promiļu reibumā, aģentūru LETA informēja VP.

Svētdienas pēcpusdienā VP saņēma zvanu no kāda iedzīvotāja par "Volvo" markas spēkrata vadītāju Ķekavas novadā, kurš, iespējams, sēdies pie stūres alkohola reibumā. Likumsargi devās uz spēkrata iespējamo atrašanās vietu, tomēr transportlīdzekli nekur nemanīja.

Ceļa malā policisti sastapa divas personas, kuras informēja, ka minētais spēkrata vadītājs radījis aizdomas, jo nav spējis novaldīt transportlīdzekli un nobraukt taisni pa savu braukšanas joslu, iebraucot pretējā joslā. Tāpat pa ceļam šī spēkrata vadītājs piestājis pie kāda veikala, no kura streipuļojot iznācis ārā ar grādīgo dziru un iesēdies savā mašīnā. Pēc tam aculiecinieki zvanījuši policijai.

Neilgi pēc tam Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem izdevās šoferi aizturēt un, veicot personas pārbaudi, policisti konstatēja, ka 1983.gadā dzimušajam vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Par šādu pārkāpumu paredzēta kriminālatbildība un sods ar brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbs vai naudas sods.

Tāpat pagājušās brīvdienās Saulkrastu novadā 1974.gadā dzimis automašīnas vadītājs uzbrauca velosipēdistam, kurš notikuma vietā gāja bojā. Šis automašīnas vadītājs bija sēdies pie stūres 2,86 promiļu reibumā un braucis bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Par šo gadījumu sākts kriminālprocess.

 
Visi komentāri
 
Nopietni? 15.oktobris 2018 20:17
5 9 Atbildēt

5,5 promiles? - tas ir savienojams ar dzīvību?

iAuto 15.oktobris 2018 20:27
6 9 Atbildēt

Kā tas ir iespējams?

Kanibaals 16.oktobris 2018 7:45
1 2 Atbildēt

Tāpēc ka alkometrs nemēra promiles asinīs bet gan izelpā. Vēl var būt ka aparāts nokalibrēts ar CP pohaino izelpu.

iciks 15.oktobris 2018 21:39
16 2 Atbildēt

Uzreiz 5,5 - tas varētu būt nāvējoši. Pēc garāka plosta it kā varot iegūt diezgan labas promiles.

Protams, 5,5 ir vidusmēra pilsonim droši vien neveicams rezultāts, bet, kā redzams, ir censoņi, kas var.

nenopietnais 16.oktobris 2018 1:03
2 0 Atbildēt

Mūsu policistiem pareizās trubiņas!!!

GTD2 16.oktobris 2018 8:15
0 0 Atbildēt

tas nav nekads mega rekords ir piekerti ar pari 7 promileem, drosi vien dzekam bijis loti daudzu dienu kodiens. vienaa reize tadu rekordu nesasniegsi

kasinsh79 16.oktobris 2018 10:44
2 10 Atbildēt

Sanāks atkārtoties man, jau sen sapņoju tādiem indivīdiem piespriest ilgus gadus cietumā par ko tādu, idioti

Bradypus 16.oktobris 2018 13:47
0 1 Atbildēt

Kārtējais sapņojošais idiots... 5.5 promiles var dabūt tikai ļoti slims cilvēks, kas faktiski vairs nav pieskaitāms. Tādus ir jāārstē piespiedu kārtā, nevis cietumā jāsēdina - cietums ir tikai profesionālu noziednieku sagatavošanas vieta, nevis labošanās iestāde. Bet, protams, katrā sabiedrībā ir indivīdi, kam galvenais dzīvē ir bezjēdzīgs ļaunums un uzskats, ka slimos un invalīdus vajag no sabiedrības izolēt - vai vēl labāk, nošaut. KL šādiem cilvēkiem ir paredzēts 69.pants - nevis cietums.

kasinsh79 16.oktobris 2018 14:02
0 0 Atbildēt

Sorry, man ar tevi nekā runājama

Bradypus 16.oktobris 2018 14:06
0 6 Atbildēt

Protams, ka nav, jo taisnība kož acīs Gribas taču sabiedrības acīs izskatīties baltam un pūkainam.

GTD2 16.oktobris 2018 15:53
2 0 Atbildēt

mums pat slepkavām , recividistiem, pedofiliem, u.t.t. ir ļoti nosacīti sodi. Man tiko kā atnāca pavēste no policijas, ka noķerts zaglis ,kas nozaga man riteni, zaglēns jau neskaitāmas reizes sodīts bet par šo nodarījumu viņam 100 sb. darba stundas, kurām viņš visticamāk,ka uzspļaus. Bet šis jau vēl neko nav noslepkavojis par ko viņam tad būtu lielāks sods par reālu slepkavu. lai dzīvo mūsu humānā tiesu sistēma

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti