Reidā Kurzemē četru stundu laikā aptur 50 transportlīdzekļus ar neatbilstošām riepām 17

 

Foto: Valsts Policija

Nozare.lv | 28.janvāris 2019 20:54

Profilaktiskā reida laikā Kurzemē četrās stundās apturētas 50 automašīnas ar neatbilstošu riepu protektora dziļumu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Kopumā Kurzemē tika pārbaudīti 850 transportlīdzekļi, savukārt protokoli noformēti 169 gadījumos. 50 protokoli noformēti par neatbilstošu riepu protektoru dziļumu, un visvairāk šādu pārkāpumu fiksēts Talsos - 15.

"Diemžēl rezultāti parāda, ka transportlīdzekļu vadītāji vieglprātīgi izturas pret elementārām ceļu satiksmes drošības prasībām. Šie 50 protokoli par neatbilstoši riepu protektoru dziļumu ir noformēti vien četrās stundās," pauda policijasKurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks Gints Ešenvalds.

Tāpat ir noformēti 36 administratīvo pārkāpumu protokoli par drošības jostu nelietošanu, no kuriem lielākā daļa arī noformēta Talsos - 19 protokoli. Kurzemes reģionā par bērnu sēdeklīšu nelietošanu ir noformēti pieci protokoli, tikpat par viedierīču lietošanu. Tāpat aizturēti trīs dzērājšoferi un četri velosipēdisti, kas braukuši, būdami alkohola reibumā.

Reida laikā tika konstatēti arī citi pārkāpumi, piemēram, braukšanas ātruma pārsniegšana 19 gadījumos, agresīva braukšana 14 gadījumos, tāpat aizturēti astoņi vadītāji, kas transportlīdzekli vadījuši bez autovadītāja apliecības.

"Situācija ir jālabo, mūsu mērķis ir samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu ar cietušajiem un bojāgājušajiem. Pēc šiem rezultātiem redzam, kā attiecamies pret riepām, to stāvokli, bērnu sēdeklīšu un drošības jostu lietošanu. Ņemot vērā laikapstākļus un to, ka ceļi var būt slideni, un, analizējot profilaktiskā pasākuma rezultātus, konstatējām, ka ne visi autovadītāji ir aprīkojuši savus transportlīdzekļus ar atbilstošām ziemas riepām. Būsim atbildīgi gan pret sevi, gan apkārtējiem," aicināja Ešenvalds.

Paredzēts, ka policija šonedēļ pastiprināti pievērsīs uzmanību drošības jostu un bērnu sēdeklīšu lietošanai, lai mazinātu cietušo skaitu ceļu satiksmes negadījumos.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 28.janvāris 2019 21:51
14 5 Atbildēt

Šitādiem vajadzētu anulēt tehnisko apskati.

dab 28.janvāris 2019 21:54
10 5 Atbildēt

Labak auto konfiscet

Kaspars 28.janvāris 2019 22:31
8 5 Atbildēt

Labāk atņemt tiesības kā minimums uz 3 mēn.

iciks 28.janvāris 2019 23:53
1 1 Atbildēt

Idejiski jau noteikumos (Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa) rakstīts šādi:

B2. Nepietiekams riepas protektora dziļums; nepietiekams riepas protektora dziļums obligātas ziemas riepu lietošanas periodā, tomēr konkrētajam transportlīdzeklim tas nav mazāks par tam minimāli pieļaujamo riepas protektora dziļumu periodā, kad ziemas riepu lietošana nav obligāta - 2

B2. Nepietiekams riepas protektora dziļums obligātas ziemas riepu lietošanas periodā, turklāt konkrētajam transportlīdzeklim tas ir mazāks arī par tam minimāli pieļaujamo riepas protektora dziļumu periodā, kad ziemas riepu lietošana nav obligāta; - 3

54. Ja Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim piešķir 2. vērtējumu, tiek anulēta esošā atļauja piedalīties ceļu satiksmē, noņemta tehniskās apskates uzlīme un dota pagaidu atļauja. Esošās pagaidu atļaujas termiņš netiek pagarināts.

56. Ja transportlīdzeklim piešķir 3. vērtējumu, tā turpmākā piedalīšanās ceļu satiksmē ir aizliegta. Šādā gadījumā inspektors anulē atļauju vai pagaidu atļauju piedalīties ceļu satiksmē (Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim), noņem tehniskās apskates uzlīmi (Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim), aiztur (noņem) transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīmes un par to izdara attiecīgu ierakstu tehniskās kontroles uz ceļa protokolā.

----

Tā ka tīri teorētiski par protektoru zem 4 mm skati ņem nost. Par protektoru zem 1,6 mm draud 3nieks, kas nozīmē (teorētiski), ka auto tālāk braukt nedrīkst vispār.

Vai tas tā ir arī praktiski - kas zina.

Vernons 29.janvāris 2019 8:43
2 1 Atbildēt

Evakuācija!

Freijers 29.janvāris 2019 8:25
1 0 Atbildēt

Labi, kurš savā gudrībā nu paspīdēs - labāk uzreiz uz ešafota ceļā malā, lai soģu baram a ļa delfu vidējais komentētājs būtu laime, slapjas bikses no prieka un nirvāna, ka valstī viss iet pareizajā virzienā...

Bet, ja nopietni, tad izsludināja tak, ka būs tehn kontrole uz ceļiem un, ja tur CSDD darboņi tur mērīja, tad jau varēja melnās uzlīmes dot. Nav tomēr ar tādiem lisjē darīt ko tik sniegotā ziemā uz ceļiem (kurus piemēram Rīgā konstanti netīra pļag !!!) - man drusku izslīd ar visiem 6mm (kas faktiski ir 25% protektora nobraukums).

viss slikti... 29.janvāris 2019 8:33
1 3 Atbildēt

A varbūt lietām, kuras ir drošībai, veselībai svarīgas un vispār 1.nepieciešamības preču kategorijai varētu samazināt PVN, lai tās kļūst pieejamākas - teiksim ziemas riepām, zobu pastai, daļai pārtikas ...? Ne jau no labas dzīves ziemā cilvēki ar plikām riepām brauc...no personīgās pieredzes zinu, kad laikos kad nebija naudas balansēju uz 4mm robežas .....

Freijers 29.janvāris 2019 8:47
0 0 Atbildēt

Da labi, šis jau nav uz 4mm robežas, bet gan nobraukts līdz lisjē t.i. hlams pēdējais. Pats bieži tirgoju ~5mm protektora riepas pa kapeikām un vēl kaudze ssā ar tādiem + šo veco auto (R13-14) budžeta riepas nāk bezmaz vai 20-25 eiro gabalā ar visu PVN

HE 29.janvāris 2019 11:46
1 3 Atbildēt

Tautai nav naudas pat Ķinas riepām ,viss aiziet dārgās OCTAs, auto ekspluatācijas nodoklī...

kasinsh79 29.janvāris 2019 13:44
5 1 Atbildēt

Jāatkārtojas, neeksistē arguments, ka nav naudas riepām. Tad nebrauc! Bet neapdraudi citus. Pievienojos tiem, kuri ierosina auto aizturēt uz laiku, līdz atved likumā atļautās ziemas riepas, turpat arī lai uzstāda (citu valstu pieredze saka - pa dārgo, bet tas nekas, pelnīti) un tikai tad drīkst tikt atpakaļ pie sava auto.

Bradypus 29.janvāris 2019 14:03
1 6 Atbildēt

Klau, siltā dīvānā pirdēj - esi tik pārliecināts, ka šāds arguments neeksistē? Varbūt derētu aptvert, ka šāda rīcība drīzāk ir izmisuma, ne bezatbildības sekas un domāt par citiem īstās problēmas risinājumiem, nevis sodiem par sekām? Bet diez vai to var sagaidīt no cilvēka, kas nespēj paskatīties ārpus savas dzīves komforta, kurā lielākā problēma ir hibrīda fīču apspriešana.

kasinsh79 29.janvāris 2019 15:24
0 1 Atbildēt

Klau, mazais pussy Nerunā par lietām, ko nejēdz. To es par manis raksturojumu.

HE 29.janvāris 2019 14:58
2 4 Atbildēt

Visu mūžu nebrauksi ar dienesta auto.Tad varbūt sapratīsi kā cilvēki dzīvo arī ārpus Rīgas centra.

kasinsh79 29.janvāris 2019 15:26
5 1 Atbildēt

Tam nav absolūti nekāda sakara ar manu darba auto. Arī es esmu SAVIEM auto kaudzi naudas tērējis riepām, to darītu arī turpmāk pie vajadzības. Kaut kredītā pirktu, bet PIRKTU. Starp citu, viss atkarīgs no attieksmes, nevis naudas pieejamības. Lūk tā

viss slikti.... 31.janvāris 2019 8:10
0 0 Atbildēt

Es nesaku, ka braukt ar neatbilstošām ziemas riepām naudas trūkuma dēļ ir ok, es runāju par to , ka visas problēmas var risināt ar dažādām valstiskām pieejām...var sodīt, var padarīt ziemas riepas maksimāli pieejamas un tad ja cilvēki to nesaprot sodīt....var uzsākt kampaņas tv, bērnus izglītot skolās, augstskolās(vecajiem tāpat kā Tev neko neiestāstīsi ...respektīvi īsumā...braukt ar neatbilstošām riepām ir pizģec, bet to risināt ar sodīt, izdrāzt, mažīnu atņemt..arī nav ok.

dab 29.janvāris 2019 21:30
5 2 Atbildēt

Jebkurš, kas saka ka nav naudas tautai, tāpēc brauc ar plikam riepam ir pilnīgs idiots. Ja nav naudas tad nevar ari degvielu ieliet, nav naudas nevar saremontēt, nav naudas nevar TA iziet utt. Ja tev nav naudas auto tad nebrauc ar vinu. Redz vienam idiotam nav naudas riepam un tapec jacies citiem? debilikiem debiliku pieeja. auto nav nekads pirmas nepieciešamības produkts.

650 30.janvāris 2019 11:32
0 0 Atbildēt

Jautājums ir par personisko attieksmi. Un par tiem ākstiem, kuri reizi pusgadā par sevi šitik sensacionaali atgādina un ar uzviju "atpelna" savu eksistenci. Katrreiz kā reids, tā zili brīnumi. Kaut gan jebkurš vietējais pateiks, ka tā ir ikdiena. Gadiem ierasta, neviena netraucēta. Tā ka uzstādīsim tik vairāk plakātus un Mulāžas. Ieviesējiem būtu izdevīgi- piem katrā krustojumā stāv menta mulāža.No zaļaā reģenerējamā atejpapīra. Tikko sniegs vai lietus, atkal pa jaunu liekam. Lohi visu apmaksās.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 12

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti