Veicot satiksmes uzraudzību, Brīvības gatvē policija fiksē vairākus agresīvus šoferus (+ VIDEO) 13

 
Valsts Policija | 6.marts 2019 17:17

Šonedēļ Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki pastiprināti uzraudzīja vai agrajās rīta stundās, kad Rīgas pilsētas ielās daudzviet veidojas sastrēgumi, autovadītāji ievēro ceļu satiksmes noteikumus.

Pirmdien Brīvības gatves un Šmerļa ielas krustojumā likumsargi stundas laikā pieķēra desmit agresīvus šoferus, savukārt šodien, 6.martā, – astoņus. Jāatzīmē, ka viens no šī rīta likumpārkāpējiem pretojās varas pārstāvim, kā rezultātā cieta policists, kuram par laimi hospitalizācija nebija nepieciešama.

Valsts policija ik pa laikam saņem informāciju no iedzīvotājiem par konkrētām vietām pilsētā, kur regulāri tiek pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi. Tā arī par šo vietu, Brīvības gatves un Šmerļa ielas krustojumu, policija jau iepriekš bija saņēmusi iedzīvotāju novērojumus, ka daļa autovadītāju mēdz nekaunīgi apbraukt sastrēgumus. Šonedēļ, pirmdienas un trešdienas rītā, Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas amatpersonas, devās uz norādīto vietu un laika posmā no pulksten 7.30 līdz 8.30, veica pastiprinātu agresīvo braucēju kontroli.

Pirmdien, 4.martā, vien stundas laikā inspektori pieķēra desmit nekaunīgus autovadītājus – piecas sievietes un piecus vīriešus, kuri, neievērojot ceļu satiksmes noteikumus, apbrauca vairākus sastrēgumā esošus, kolonnā lēni braucošus transportlīdzekļus pa brauktuves nomali un tramvaja sliežu klātni, kas nav vienā līmenī ar brauktuvi. Šādi manevri nav atļauti un ir uzskatāmi par agresīvu braukšanu. Arī šodien, 6.martā, stundas laikā Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki fiksējuši vairākus šādus agresīvos braucējus. Jāizceļ, ka šodien ap pulksten 8.30, turpinot uzraudzīt ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu, notika incidents, kad kāds “VW Passat” markas automašīnas autovadītājs, veicot agresīvu manevru, apbrauca sastrēgumu pa blakus esošajām tramvaja sliedēm.

Reaģējot uz likumpārkāpumu, Speciālo uzdevumu nodaļas jaunākais inspektors devās pie šīs automašīnas un aicināja autovadītāju apstāties nomalē, lai netraucētu turpmāko transportlīdzekļu kustību, kamēr tiek sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Automašīnas vadītājs, 1988.gadā dzimušais vīrietis, nepakļāvās likumsarga prasībai un uzsāka braukšanu, kā rezultātā pie transportlīdzekļa esošais policists tika parauts līdzi un vilkts līdzi automašīnai pāris metrus. Redzot situāciju, otrs likumsargs nekavējoties reaģēja un apturēja agresīvo autovadītāju. Par notikušo noformēts ceļu satiksmes negadījuma protokols, tāpat šoferim sastādīts protokols par agresīvo braukšanu un par pretošanos varas pārstāvim, vīrietis ir nogādāts policijas iecirknī tālāku darbību veikšanai. Par laimi Speciālo uzdevumu nodaļas jaunākais inspektors negadījumā nav guvis nopietnas traumas un hospitalizācija nebija nepieciešama.

Diemžēl joprojām nākas novērot, ka agresīva braukšana ir pārkāpums, kurš ir aktuāls visās sezonās. Līdz šī gada 3.martam kopumā sastādīti jau 223 administratīvo pārkāpumu protokoli par agresīvu braukšanu, savukārt 2018.gadā – 827. Atgādinām, ka par šādu pārkāpumu paredzēts sods transportlīdzekļa vadītājam no 70 līdz 280 eiro, kā arī tiek reģistrēti seši soda punkti. Valsts policija aicina vadītājus nebūt egoistiem uz ceļa, bet gan cienīt vienam otru un ievērot ceļu satiksmes noteikumus!

 
Visi komentāri
 
RR95 6.marts 2019 19:54
19 2 Atbildēt

Šitos vajag sodīt pēc pilnas programmas, tā lai negrib otreiz atkārtot

Rr19 6.marts 2019 21:36
3 0 Atbildēt

Tautas vāģi agresīvāki par bembistiem.

650 6.marts 2019 23:49
6 3 Atbildēt

Labi ka operatīvā pasākuma laikā šajā trauksmainajā rīta sastrēgumstundā netika aizturēts itin neviens mobilā telefona lietotājs.Jo netikums ir izskausts,reku jau kādu pus gadu par šo tēmu neko nedzird.Vajg arī kādu mākslinieku noalgot, lai tas fiksi kādu Plakakātu uzzīmē- par cik simtiem (vai tūkstošiem) procentu ir notikusi šī brīnumainā uzlabošanās.

Conqueror 7.marts 2019 5:19
0 2 Atbildēt

vai tad nevar braukt ar vilcienu uz centru?

ir taču Ādažu stacija, Carnikavas stacija

Freijers 7.marts 2019 8:39
2 0 Atbildēt

Carnikava Rīgā iebrauc pa citu pusi parasti, un Ādažos nav nekāda stacija, būsi kļūdījies.

Turklāt, ja brauc divi, laika ekonomija un komforts atmaksājas braucot ar auto.

Pļurkt 7.marts 2019 10:59
0 1 Atbildēt

Aritmētika tev nu gan stiprā puse!!

Auto izdevumi nav tikai iztērētā degviela.

Bradypus 7.marts 2019 13:37
1 0 Atbildēt

Un kas vēl ir izdevumi? Kā Tu attiecini šos papildus izdevumus? Droši vien proporcionāli nobraukumam, vai ne? Bet vai tā būs gluži pareizi izdevumiem, kas ir fiksēti, neatkarīgi no nobraukuma. Es braukšanu uz darbu rēķinu tikai degvielas izmaksās, jo neuzskatu, ka kādas citas būtu attiecināmas (manā gadījumā pat nolietojums nav vērā ņemams).

uupis 7.marts 2019 8:13
1 1 Atbildēt

Nocitēšu vienu citu tviterlietotāju.

Jaunākajam inspektoram ir straujš prāts un lēnas kājas! Nespēja izvairīties no braucoša auto!

650 7.marts 2019 9:32
2 3 Atbildēt

Ādažos toties ir ātrgaitas Upe, kas pie attiecīga detālplānojuma varētu garantēt pasažieru apriti. Nokļūšanai centrā tas viss tiks savienots ar Rīgas pils. kaNāla visiem galvenajiem atzariem, ieskaitot bezmaksas zemūdens stāvvietu līcī pie Centrāltirgus.

Inspektoriem bija jābūt diviem. Pirmajam jāskrien pa priekšu,vicinot resnu sarkanu Zizli, lai garantētu drošību pa sliedēm braucošajam auto un otrais savukārt noslēdz pasākumu un dod zīmi, ka uz sliedēm var uzbraukt Nākamais. Rdd Satiksmes Vadības DižCentrā jau ir iesniegts t. s. pPilotprojekts par sliežu ceļa plātnes mērķtiecīgu paplašināšanu lajkaposmā lidz 2022g., tā lai arī fūres un starppislsētu pasažiertransports varētu tur ietilpt, ar atsauci uz to, ka sabtransporta joslas tiks nodotas dīzeļmopēdu un elektromobīļu rīcībā.

ps-arī šodien nav datu, ka kāds mobilās ierīces lietotājs būtu kavējis rīta satiksmi- steidzami vajag zīmēt Grafiku. Savādāk izskaušanas tempi sasniegs 10 000 % un vairs nebūs iespējams tik lielu panākumu grafiski atspoguļot.

kasinsh79 7.marts 2019 10:21
1 1 Atbildēt

Gaidām arī citas reportāžas. Malači

boliks 7.marts 2019 11:23
0 0 Atbildēt

Nācās braukt garām, džeku otrajā joslā saslēdza roku dzelžos. Sanāca mazliet iefilmēt noslēgumu.

650 7.marts 2019 12:35
0 0 Atbildēt

Do to filmu srudijā, citādi nav pa ko parunāt; p

Ps, es būt tos neliešus labāk pie sliedes pieslēdzis.Kā arī līgumu noslēgt ar tuvējo Fizkultūras skolu,lai druknākie audzēkņi no mācībām brīvajā laikā veic izskaidrojošo darbu un nodrošina preventīvos passākumus

as 7.marts 2019 13:49
1 1 Atbildēt

Un tagad, satiksmes eksperti, lūdzu izskaidrojiet, kāpēc to ieliņu nevarēja taisīt tikpat platu visā garumā, kā tā ir pie Fizkultūras institūta? Agrāk tā bija divvirzienu iela no Juglas, līdz Šmerlim, ar ielas atjaunošanu, nometa ātrumu no 50 uz 30kmh un pataisīja par vienjoslas, neļaujot apbraukt sab transportu, kas stājas pieturās. Ok, to vēl varētu paciest satiksmes drošības vārdā, bet neredzu pamatojumu, kāpēc nedrīkstētu griezties no kreisās joslas pa labi? Līdzīgs krustojums ir pie LMT Ropažu/Brīvības, kur no kreisās drīkst pa kreisi, taisno un pa labi un viss čiki piki. Domāju, ka tas palielinātu šī krustojuma caurlaides spēju un mazinātu šo nepacietīgo autovadītāju vēlmi izpildīties pa sliedēm.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 4

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti