Nepilnas stundas laikā velosipēdists par braukšanu alkohola reibumā saņem sodus 510 eiro apmērā 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.novembris 2020 13:15

Pirmdien kādam vīrietim Pļaviņās policija noformējusi trīs administratīvā pārkāpuma protokolus par velosipēda vadīšanu alkohola reibumā, piemērojot naudas sodus 170 eiro apmērā par katru pārkāpumu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Policijas inspektors, pildot savus darba pienākumus Pļaviņās, ievēroja kādu vīrieti, kurš nepārliecinoši vadīja velosipēdu. Aizdomās par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā vīrietis apturēts un viņam veikta alkohola pārbaude izelpojamā gaisā. Alkometrs uzrādīja 2,65 promiles. Atbilstoši Ceļu satiksmes likumam ir aizliegts vadīt transportlīdzekli, ja velosipēda vadītājam alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles.

Likumsargs par notikušo sāka administratīvā pārkāpuma procesu, kā arī aicināja 1967.gadā dzimušo vīrieti ceļu turpināt, ejot kājām un stumjot velosipēdu.

Sākotnēji vīrietis paklausīja policista aicinājumam, taču pēc neilga laika, kad amatpersona turpināja ceļu, policists pamanīja, ka tas pats kungs turpina braukt ar velosipēdu. Kad vīrietis apturēts otro reizi, viņš atteicās no alkohola pārbaudes veikšanas, un pusstundas laikā likumsargs pret viņu sāka otro administratīvā pārkāpuma procesu.

Pēc desmit minūtēm vīrieti, braucot ar divriteni, pamanīja cita patrulējošā Ceļu policijas ekipāža. Aizdomās par alkohola reibumu vīrietis tika apturēts trešo reizi. Veicot alkohola pārbaudi izelpojamā gaisā, viņam tika konstatētas 2,29 promiles, kā arī pret vīrieti sākts trešais administratīvā pārkāpuma process.

Par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai vīrietim ir piemērots naudas sods 34 naudas soda vienību apmērā, kas atbilst 170 eiro, savukārt par abiem gadījumiem, kad kungs veica alkohola pārbaudi un viņam tika konstatēts, ka alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz divas promiles, arī ir piemērots naudas sods 34 naudas soda vienību jeb 170 eiro apmērā par katru pārkāpumu. Tādējādi vienā dienā 40 minūšu laikā vīrietis izdarīja likumpārkāpumus, kas viņam kopsummā izmaksās 510 eiro.

Policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā ir likumpārkāpums, kas attiecas ne tikai uz automašīnu, bet arī uz divriteņu vadītājiem. Arī iereibis velosipēda vadītājs apdraud ne tikai pats savu dzīvību un veselību, bet rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

LETA jau vēstīja, ka līdzīgs notikums Pļaviņās bijis arī pirms nedēļas, kad policijas darbinieki kādu velosipēdistu divas reizes 45 minūšu laikā apturējuši par braukšanu reibumā. Policijas amatpersonas sāka divus administratīvā pārkāpuma procesus pret 1991.gadā dzimušu vīrieti, par to, ka viņš braucis ar velosipēdu, būdams alkohola reibumā.

Tāpat policisti konstatēja, ka vīrietis dzīvo Latvijā bez deklarētas dzīvesvietas. Par šo pārkāpumu pret viņu sākts trešais administratīvā pārkāpuma process.
 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
qwe 18.novembris 2020 13:48
10 4 Atbildēt

kā velobraucējs pilnībā atbalstu alkonautu ķeršanu un sodīšanu, gan velo gan motoristu.

Galvenais - sekot soda izpildei, lai nav tā nemaksā un nav ko apķīlāt. Ja plencis ir visu noplītējis un pietiek tikai šmigai - tad sodīt ar piespiedu sabiedriskajiem darbiem. Godīgi sakot, arī tiem kas var samaksāt, bez naudas soda būtu jādod arī sabiedriskie darbi, lai nav tikai atpirkšanās ar naudu.

ha 18.novembris 2020 17:37
6 5 Atbildēt

Inspektorus arī jāsoda un vēl ar lielāku sodu,nekādu drošību viņi negarantēja un viss viņu darbs ir tikai pupu mizas

tātā 19.novembris 2020 11:35
4 1 Atbildēt

Redzams, ka musu vidū ir alkoholiķi, kam aktīvi nepatīk doma ka tos varētu sodīt ar piespiedu darbiem, neļaujot vienkārši atpirkties.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti