Daudzi auto neatbilst tehniskajām prasībām (+ VIDEO) 31

 
LTV Ziņu dienests | 26.augusts 2023 20:52

Cik daudz auto uz ielas neatbilst tehniskajām prasībām un satiksmē nedrīkstētu piedalīties? Lai to noskaidrotu un arī autovadītājiem atgādinātu, ka automašīnai ir jāatbilst prasībām visu laiku, ne tikai uz mirkli, kamēr iziet apskati, Ceļu satiksmes drošības direkcija kopā ar policiju Rīgā rīkoja reidu. U

 
Visi komentāri
 
Jobo 26.augusts 2023 21:30
9 5 Atbildēt

Sākumā, lai gudrinieki saved kārtībā ceļus. Rīgas ielas ir neizbraucamas. Aku vāki sakrituši zemē. Bedres asfaltā, ka riteņus var nolauzt. Ja ir jābrauc posmos, kur notiek remontdarbi, tad vispār vāks. Pie garažas nevar normāli piebraukt - visi piebraucamie ceļi ir sajāti remontdarbu dēļ. Izveidojušās rises no šķembas un līdz ar to mašīnas apakšā ķeras akmeņi.

650 26.augusts 2023 21:41
2 0 Atbildēt

Kas tie bija (atkal!) par Lohiem, kuri nupat pirms nedēļas pa naktīm "remontēja" (jau iepriekš līdzīgā veidā sadrirsto) segumu tā dēvētajā Uļmanna gatvē?

 Kā diez tie tur kertīni no tā s(L)aucamā dzimumu satiksmes deOrtamenta "novērtē" ši te veikuma (turpmāk tekstā Darbi..) tā dēvēto Kvalitāti? Kas šī par metodi, ka bedru un plaisu vietās tagad vienkārši uzber kaudzi?

650 26.augusts 2023 21:36
3 1 Atbildēt

Lieliski! Tiem reidiem sen jau bij jānotiek katru dienu un cauru gadu. Pilsētā diennakts tumšajās stundās valda galīgā anarhija, jo tā dēvētās "polisijas klātbūtnes" tur vienkārši nav.

Nākamais, ko vajadzētu demonstratīvi izjaat- tie ir dažādi boltataksisti un mobilo braucamrīku lietotāji.Skrejriteņu sāga ir (apzināti!) noklususi (it kā viss būtu ok "sakārtots"), taču realitāte nav diez ko daudz izmainījusies.Nupat strauji turvojas tā dēvētais Rudens, drīz vien tum;s;s b';us jau trijos dienā.Vai tiem bandītiem ir "sertificētas" gaismasierīces braukšanai pa koplietošanas brauktuvēm un/vai trotuāriem? Kurš diez  LOhs tās sertififficēja?

WALA 26.augusts 2023 23:09
4 2 Atbildēt

Jāņem gan vērä fakts, ka daļa automašīnu ir aprīkotas ar kaut ko kas prasa reģistrētu pārbūvi,  vai sporta pasi utml. taču pēc būtības, šie auto nav nedrošāki ceļu satiksmē, bet CSDD un VP palielam arī tādus "uzvelk". T.i. ne labi ne slikti, tas tā vienkārši ir, un jamiem galíg nepis, ka diskutablā lieta ir ar visu ES homologāciju utml.

es 27.augusts 2023 8:12
6 0 Atbildēt

Labāk lai pareido no rītiem pa komerctransportu, kad veikaliem tiek piegādātas preces. 1/3 no tiem arhaiski-kūpoši-graboši-izrūsējošajiem lūžņiem var uzreiz uzlikt uz evakuatora, nākamo 1/3 aizdzīt uz piespiedu TA. Un norbas arī nenāktu par sliktu pakontrolēt.

ZZZZ 27.augusts 2023 8:23
3 1 Atbildēt

Pašam pieder stipri lietoti dīzeļa auto un patīk to jaudas un griezes moments. Bet nu nekādi neatbalstu tos mega kūpošos sportotājus, kas aiz sevis atstāj krietnu dūmu garīsti km garumā. Tā ir attieksme pret citiem satiksmes dalībniekiem, kuriem piespiedu kārtā jābrauc šādā mākonī. Vai tik tie nav tie lielie ICE eko bļauri visādās vietnēs.

Riepa 27.augusts 2023 16:49
1 2 Atbildēt

Mega kūpošie “sportotāji” vienkārši ir uz “budžeta”, neviens jau negrib, lai viņa miskaste kūp, respektīvi tas netiek darīts speciāli - tas sūds vienkārši ir sprāgonis.

Ok ir vel kaut kādi pāris megabomži palikuši ar saviem kūpošajiem dīzeļiem, par tiem piekrītu tās ir pretīgas miskastes, bet jaunieši ar tiem sūdiem brauc jo mazāk tērē degvielu, tā nu tas ir.

Anglis 27.augusts 2023 11:28
0 1 Atbildēt

Anglijā pārbūvē jo un kā gribi. Auto tehnisko stāvokli vērtē pēc būtības, nevis standartiem un etiķetēm. Un pēc statistikas satiksmes drošība krietni labāka.

iciks 27.augusts 2023 20:29
3 0 Atbildēt

Un apdrošināšanu tas itin nemaz neietekmē? Vienkārši neticu un viss.

Cik esmu dzirdējis no ļaudīm tur, tad uz šo to acis pieverot, bet citi esot ārkārtīgi strikti. Tādi, protams, dos atļauju darīt visu, vai ne?

WALA 28.augusts 2023 7:48
2 0 Atbildēt

Domāju ka nav "tādas acu pievēršanas", pirmkārt britos ir izplatīta "kit car" cultūra, un uz mazsērijas kastēm tur attiecas pavisam citi noteikumi. Otrkārt tur tikai noteiktām lietām piesipjas par setifikāciju, lukturi, izplūdes sistēmas (ja saistīts ar izmešu utml. normām), pie mums piesipjas par jebko kas nav "standarta". Respektīvi pie mums piekares elementu maiņa uz a la drift auto (lielāki stūres pahrieziena leņķi un mazāks "pārnesums") neies cauri, kamēr britos.

650 27.augusts 2023 13:32
3 0 Atbildēt

Nav te runa par pārbūvi, bet gan vienkārši par massveida nekaunību.Par cssd TA  nespēju veikt savus tiešos pienākumus! Par TA klauna lomu, kurai uzspļauj jebkuŗš, kam vien nav slinkums.JO, katrs nekauņa zin to, ka tapt apstādinātam uz ceļa/ielas ir 0,000xui% varbūtība.

Par jebko-sākot no hidrobremzes un beidzot ar 1,6mm riepu aizņemšanos uz TA un ar izrūnītiem Dpfiem un ar nesancionētām gaismas ierīcēm.

Dpfus pārbaudīt NAV iespējams, tehnikas porgress un Ai līdz tam nevelk.Tikvien bij pirms 3g tā lepnā kladzināšana/par!, ka nupat tūliņ būs un tagad nu tik jaasim visus/trubā.Čušš, itin nekam itin nekādu problēmu! 

Nupat tikko kā "apkarojām" xenona spuldžu patvaļīgo ķenerēšanu jebkuros tām neparedzētos lukturos.Bet reku- tagad mums plašā frontē uzbrūk jau led lampas.

UN, savu artavu te vēl piešpricē arīdzan visuresošie lišķīgi demagoģiskie (neuzpērkamie) tā saucamie "žurnaonālisti".Osrāms un Pihlipss reku ražo tagad "sertificētas" H7,H1,un/vai Hdahyjā.Pat nupat jau arī d2s un ds3, dajebko un dajebkur tu vari iebāzt.Tas nekas, ka pēc būtības tā "sertifikācija" ir propagandas fufelis un reāli attiecas tikai uz dažu atsevišķu modeļu automašīnām.Pie kam, sertificēts vācijā/francijā vēl nebūt nenozīmē, ka sertificēts LVijā.Jā.

Janka 27.augusts 2023 14:34
3 0 Atbildēt

Uz Kārļa Ulmaņa un Krustpils ielas smagajiem tehnisko papētiet labāk!

wes 27.augusts 2023 16:55
5 5 Atbildēt

Nu tak led osrams h7 izrādās ir bāžams teju visos modeļos, ja vien esi gatavs iziet 7.elles(csdd birokrātijas)lokus un pats par sevi saprotams, par to viņiem samaksāt. Kopā lampas maksā ap 130,(ae.lv/veikals/osram...-12v-2-gab-2/) sertifikācija- pusi no lampu cenas, and juu ār wellkam. Neesmu nekauņa, atšķirībā no csdd nekaunīgās apetītes, bet ledus esmu uzstādījis, pārbaudījis gaismas-ēnas robežu servisā, braucu jau otro gadu, neviens nav uz ceļiem aizrādījis par apžilbināšanu. Toties redzamība uz ceļiem ir fantastiska! It sevišķi uz tiem, kur nav uz apmales uzkrāsota līnija..drošība, vai ziniet, uz šādiem ceļiem sākas ar ledu uzstādīšanu, nevis lietainā laikā neredzot apmali, ievilkt grāvī!

ZZZZ 27.augusts 2023 17:24
1 0 Atbildēt

Klausies vai nav izdevīgāk pielikt sertificētus led papildus lukturus? Tad viņus nav jāspīdina dienā un pārkāpjot citā kastē pārlikt.

wes 27.augusts 2023 17:41
3 5 Atbildēt

Dienā es tos vispār nelietoju, ir dienas gaismas lukturi. Un izdevīgi ir tas, ko jau izdarīju-42 EUR.

srt 27.augusts 2023 18:02
0 1 Atbildēt

H7 100W halogēnās neesi mēģinājis?

wes 27.augusts 2023 18:16
2 5 Atbildēt

Priekš kam man tās? Ja domā, ka musari uztaisīs oblavu? Kā jau te iepr. teica- iespēja uzrauties ir 0.001%, it īpaši ja dienā  braucu ar DLR, bet naktī musari no tāluma nevar atpazīt auto un noteikt, vai šim modelim ir vai nav ledi oriģinālā.

anoagask 27.augusts 2023 17:50
0 0 Atbildēt

Atsevišķus led miglas/tuvos lukturus neesmu manījis, tikai sertificēstus tālos, vai nesertificētas darba gaismas

S 27.augusts 2023 17:37
6 5 Atbildēt

Labs atskaites punkts - neviens uz ceļiem nav aizrādijis par abžilbināšanu. Droši vien tie pretī vraucošie nevar saprast tev tur kaut kas saplīsis, vai ķīniešu sūds pretī brauc, droši vien ka tik traki nežilbina, bet es naktī esmu braucis pretī auto kur saproti, ka ir kaut kas darīts, nav tālie, bet bliež acīs vairāk kā normālas mūsdienīgas tuvās, pieļauju ka tie arī ir tev līdzīgie cilvēki.

Kas Tev par auto? Kad notika ar orģinālajām gaismām? Pazaudēji, vai izsita kāds?

wes 27.augusts 2023 17:46
2 5 Atbildēt

Droši vien, iespējams, varbūt, kas to zin? Visi šie citāti ir attiecināmi arī uz tavu redzi. Pārbaudi to! Oriģinālās pret led ir nakts pret dienu.

S 27.augusts 2023 20:57
4 2 Atbildēt

Starpcitu kādu gadu atpakaļ pārbaudīju, medicīnskā bija jāatjauno, viss kārtībā, joprojām ļoti labi un bez brillēm/lēcām, bet manā vecumā cilvēkiem parasti arī nav redzes problēmu, ja vien tās nav iedzimtas.

Būtu labāk tukši neļurinājis, bet parādijis to savu miskasti kurā esi ielicis savus “ledus” cerams, ka uzlīmēji kādu uzlīmi arī, lai stāvvietā noparkotam auto uzreiz būtu redzama tā īpašnieka plānprātība…

wes 27.augusts 2023 21:10
2 4 Atbildēt

miskaste ir tavā paurī un tā smird gan te, gan dzīvē. Un parādīt es tādiem kā tu, varu tikai faku! Un kur izpaužas tā mana ''plānprātība''? Tajā, ka neesmu šīs sapuvušās sistēmas atbalstītājs un nedaru tā kā pieņemts? Piedirst tādu sistēmu un tādus kā tu...daru kā uzskatu par pareizu! Un tās tavas iedomas par apžilbināšanu rodas tikai tāda vergadvēseles smirdošā paurī, kāds ir tavējais...

S 27.augusts 2023 22:06
5 2 Atbildēt

Nejau es lieku savā auto kaut kādus aftermarket sūdus, un Tu vel man pārmet, lai pārbaudu redzi….

Nomierinies, neviens tev netaisās ņemt nost tavu miskasti, kuru Tu tā arī izvairies nosaukt.

Un par kādu sapuvušo sistēmu tu runā? Viss slikti saJmu atlaidi?

Neesi aizdomājies, ka varbūt Tev pašam tas Tavs “smaržīgais” pauris būtu jāsaved kārtībā, lai nav jāčakarejas ar aftermarket lediem un sūdīgo sistemu?

Viņš dara, kā uzskata par pareizi, tu droši vien uzskati par pareizu arī izraut pdf neiedziļinoties problēmas saknē, jā mums Latvijā daudz tādu mudaku.

650 27.augusts 2023 19:29
4 0 Atbildēt

KĀDAM KONKRĒTI AUTO TU "iekš LV cssd" NOSERTIFICĒJI H7 LED SPULDZES ???? Sertifikakātu- studijā! Jā!

Gaismas-ēnas robežu vairumā gadījumu tur var iebāzt pašām tam sertificētājam d/ā, jo gaisma nav desa, kuru var ar nazi nogriezt! Ja 4/5 gadījumu LOHI nejēdz noregulēt savus lukturus pēc dažādu (ne-sertificējamo,oficiāli katrā kioskā nopērkamo!) +130/+220% suudu "uzstādīšanas", tad ko te runājam par "morālo garantiju" neparedzētam gaismas avotam ar VAIRĀKKĀRT lielāku gaismasspēju,nekā tam konkrētajam lukturim ir bijis sākotnēji paredzēts!! Lohi, nekas ne vairāk! Gaidām tagad tik h3 migliniekos un/vai massveida led aizvietotājus d2s/d3s lidz kliņķim izdegušos xenona reflektoros!

Pihlipps- reāls krāpnieks, kam sen bij jābūt EU lohpatērētāju lohbiedrības arestētam! Orshams pa lielam tāds pats, knapi pa 5% "labāks"! Rakstīt uz kastes un vietējo tirgoņu reklāmā, ka h7 led spuldzes viņiem tagad ir "sertificētas" (NEMINOT to "sertificēto" modeļu klāstu un arī NOKLUSĒJOT TO, ka sertifikācija DE un/vai FR automātiski NEnozīmē arī sertifikāciju LV)- vistīrākā patērētāju krāpšana!

TURKLĀT, noklusēts tiek arī TAS, ka tieši Pihlipps un Orsam "produkcijai" 99% gadījumu būs vajadzīgs tā saucamais "CanBus apmānītājs" !

wes 27.augusts 2023 19:41
0 3 Atbildēt
650 27.augusts 2023 20:20
4 1 Atbildēt

Tiem tur runātājiem vispār būtu jābūt nedaudz kauns- par TO, kā viņi tur runā un kā (cik apzināti kaut/ko noklusējot) viņi nodod šo informāciju iespājamajiem interesentiem (lohiem).Uz ko īsti viņi mudina.Un kāds te būtu uz dažādiem "pašdarbniekiem" attiecināmais sods/Par!

Šis te "H7-led" masveida variants varētu būt interesējošs tieši komerctransporta sprinter/crafteru lietotājiem,ok.Taču nianse ir tāda, ka (!) "pielaides sarakstā ietilpstošie" sprinteri ir no tikai 18tā gada un crafteri no 17tā! Nevis no 07tā, kuru katrs Lohlietotājs sapņotu/par! Reāla reklāma ar csdd dalību, reāls aicinājums (pamudinājums!) katram loham pašdarbības ceļā šos (brīvi nopēkamos!!) suudus bāzt dajebkur, kur vien ienāk prātā!

Nupat arī (no šīs pašas BEZATBILDĪGĀS lohreklāmas iedvesmojoties!) tas LED aizvietotājs  tiek bāzts arī nolietotos XENONA lukturos (d1s;2s;3s vietā!) un AR TO reāli tiek izieta LV CsddTA bez jebkādiem aizrādījumiem! Anarhija un/vai visatļautība pieņem vienkārši a$$tronomiskus apmērus!

Osram Philips 28.augusts 2023 14:34
3 0 Atbildēt

Led nav nekāda vairāk kārtēja gaismas spēja.  Knapi halogēno pavelk.  Vnk gaisma ir vienmērīgāka un tālākā.

650 29.augusts 2023 12:26
0 0 Atbildēt

Pirms te drst/šķidru, vajadzētu tuvāk iepazīties ar reālajiem cipariem un ar apskatāmo problēmu kopumā kā tādu.Vismaz kaut vai "priekš sevis".

28.augusts 2023 14:28
4 2 Atbildēt

tas ir Osram un Philips led ir reāli labi. Ja tos uzstāda tajos auto kuros ražotājs ir atļāvis. Vācija piemēram vispār neko nevajag sertificēt. Pietiek ar izdruka no Philips vai Osram mājas lapas. Šos led nevar salīdzināt ar ķīniešu sūdiem, kreisajiem  xenoniem utt. Un žilbina tie daudz mazāk, nekā kā daudzi jaunie auto ar oriģināliem led lukturiem. It īpaši uz mūsu bedrainiem ceļiem. Kad to elektronika nespēj reaģēt laikā uz ceļa reljefa izmaiņām.

ZZZZ 28.augusts 2023 11:00
0 0 Atbildēt

Tiem veciem xrenoniem gaismu var tīri labi uzlabot vienkārši pirms rudens to reflektoru ar neķeļ/hroma krāsu apsmēŗet un uzmanīgi aizkariņu 1-2mm novīlēt. Tad attiecīgi saregulēt to līniju un rezultāts ir. Nu jā pašas spuldzes ds arī jaunas ielikt. Kolchozs tas jau pamatīgs bet nedaudz palīdz. Apskatē ir ok. Bet nu tur jāsaprot ko dara, neliela kļūda var beigties ar luktura maiņas nepieciešamību.

650 29.augusts 2023 12:19
0 0 Atbildēt

Filipss ir vēl lielāks krāpnieks, nekā Orsams.Izdaudzinātie Filipsa halogen+150 ir gaismas ziņā krietni suudīgāki par orsama naitbreikeru.Savukārt naitbreikers lāzers +220% ir atklātā textā nekaunīga demagoģija un krāpšana- lukturi pat ar vismazāko nobīdi (kur nu vēl atstāti "iepriekšājajā" regulējumā ar parasto 55w lohlampu) ar šiem +600%suudiem reāli žilbina pretimbraucējus.Patiesībā tas nav nekāds tur 55W "ekvivalents"- tā ir apzināti nekaunīga krāpšana, kuru kādam neticamā kārtā ir izdevies visuredzošās Europas līmenī nekaunīgi "izbīdīt".Un lohiem NAV sajēgas/par! TO, kas te īsti ir jādara un kas īsti tur žilbina.Kāreiz TO šie te šarlatāni (nezkāpēc!) lohiem nepastāsta.

Pihlipsa "atļauto" ultinon-H-ledu saraksts ir vairākkārt īsāks, nekā līdzīgs "atļautā" Orsama saraksts.Tā piemēram, iespējamie interesenti varētu priekš sevis noskaidrot- cik tur tajos (abos) sarakstos ir tāda LVpopulāra zīmola modeļi kā VOLVO.

Kā ar– cien.CSSD "pārstāvis" pirms pretīgi plātīgās reklāmdriršanas varēja vismaz aptuveni "apzināt" lietu PATIESO stāvokli.

KĀDĀ DIEZ VEIDĀ šī te "atļauto" H-ledu reklāma iespaidos TO, ka tagad katrs Lohs sev bāzīs jebko un jebkurā cohumā.Jo tas Lohs nebūt neies pirkt "oficiālo" Orsamu pa 120eur un to kkur tur "sertificēti uzstādīt" un vel samaksāt valšķīgi runīgajiem CssD k-giem pa 42eur/gab tā dēvētajai "sarunass uzturēšanai".

Tā vietā Lohs iepirks (krievfašistu pa pusei pārvaldītajā!) "aļikā" ķ'īniešu suudus bez jebkādas pielaides un ar brīvi improvizētu gaismasspēju un tikpat brīvi definētu tā dēvēto "pareizo Stāru".Un neviens CssdLohs te nespēs to visu "uz aci noteikt" un/vai kādu to ķeneri reāli "uz ielas noķert".Anarhijas un fufeļa Jaunaiss Vilnis ir klāt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 8

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 9

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti