2 stundās 20 pārkāpēju - policija izmanto dronu, lai pieķertu noteikumu pārkāpējus (+ VIDEO) 6

 
VP | 23.septembris 2023 8:05

Visu šo nedēļu līdz pat piektdienai, 22. septembrim, Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Latvijā, norisinās Eiropas ceļu policijas tīkla organizētā akcija “ROADPOL drošības dienas”, kuras laikā papildus policijas resursi tiek koncentrēti ceļu satiksmes uzraudzībai, tostarp izmantojot tehniskos līdzekļus.

Piemēram, 20. septembrī, izmantojot bezpilota lidaparātu jeb dronu, Valsts policijas darbinieki aptuveni divu stundu laikā fiksēja 20 autovadītāju, kuri pārkāpa dažādus ceļu satiksmes noteikumus.

20. septembrī no pulksten 17.00 līdz 19.00 Valsts policijas Tehniskā atbalsta vadības nodaļas darbinieki kopā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Reaģēšanas biroja darbiniekiem ar drona palīdzību uzraudzīja satiksmes drošību un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Rīgā dažādās vietās – uz Dienvidu tilta nobrauktuves un uzbrauktuves, kā arī Deglava un Saharova ielu krustojumā.

Aptuveni divu stundu laikā tika fiksēti 20 autovadītāju, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus. 12 autovadītāji tika apturēti par agresīvu braukšanu – par citu satiksmes dalībnieku interešu neievērošanu, apbraucot stāvošu vai lēni braucošu automašīnu kolonnu un, neievērojot ceļa horizontālo apzīmējumu – drošības saliņu.

Astoņi autovadītāji neievēroja luksofora signālu un nogriezās krustojumā pa kreisi, kad luksoforā nedega papildsekcija. Tāpat divi no iepriekšminētajiem autovadītājiem pārkāpa vēl citus ceļu satiksmes noteikumus – viens autobraucējs vadīja transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, savukārt otrs vadīja transportlīdzekli bez atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Par visiem pārkāpumiem Valsts policija kopā uzsāka 22 administratīvā pārkāpuma procesus. Lai uzlabotu kopējo autovadītāju braukšanas kultūru, Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei periodiski arī turpmāk izmantos dronus, uzsvaru liekot uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, piemēram, automašīnu kolonnu apbraukšanu. ROADPOL drošības nedēļas kopējais mērķis ir uzlabot ceļu satiksmes drošību, pastiprināti vēršot uzmanību tam, ka katra satiksmes dalībnieka attieksme un uzvedība uz ceļa ir priekšnosacījums drošai satiksmei.

Akcijas laikā Valsts policija papildu ikdienas satiksmes uzraudzībai pastiprināti rūpējas par satiksmes drošību un uzrauga satiksmes dalībniekus, uzsvaru liekot gan uz mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, gan autovadītājiem, gan arī pareizu pasažieru pārvadāšanu.

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 23.septembris 2023 8:41
1 1 Atbildēt

Kas tur tāds, visi brauc, es skatos priekšējais brauc, es arī braucu😃 Tur visus šhitOs bez droniem var fiksēt. ĶTR parasts patruļneiks ar canon pienāk un nofočē. Vai nepareizi stāv vai krustojumā paliki un nobloķēji utt. Neviens vadītājs tur pat nemēģina uz paskatīties. Kur nu vēl kaut kādus. nu man vajadzēja, es kavēju utt.

0pis 23.septembris 2023 9:04
3 1 Atbildēt

Ja pārkāpums ir atkārtots, vajag uzreiz no drona laist virsū granātu. Ja jau muļķis nemācās, tad vismaz netraucēs.

core 23.septembris 2023 11:21
4 0 Atbildēt

Kāpēc pārkāpējiem numurs tiek aizmiglots, pārejiem nē?

650 23.septembris 2023 16:02
3 0 Atbildēt

Kā pēc (kāpēc) poliscija izmantoja šo te Par!/lohanaudu iegādāto suudu tieši "20. septembrī no pulksten 17.00 līdz 19.00"?

Kāpēc tas netika "izmantots" visai platajā laika šķirbā no iepriekšējās reklāmkampaņas līdz šim te augstākminetētajam "20. septembra no pulksten 17.00 līdz 19.00" ?

Kur plaši izplātītie netrafaretētie tiguoanĀni un kur jaunaiss paaugstinātās veiktspējass lohfirMentors? Kāpēc uz jūrmalass šos ir pa visām 3 joslām plaši platā iecirknī sazīmētas tā dēvētās Saules?? 

Kad tur tiks norīkoti kādi iespējamie (ar saviem ikdienas pienākumiem itin suudīgi galā/tiekošie) publiskās kārtībass "nodrošinātāji" ar slot'ām un/vai lupatām šī te publiski simboliskā nesmukuma sakopšanai ???

Vernons 23.septembris 2023 22:43
3 11 Atbildēt

Varbūt policija uzsāks izmeklēšanu, kas vainīgs pie noziedzīgas politikas ceļu satiksmē? Loģika apgāzta ar kājām gaisā!

650 23.septembris 2023 23:19
1 0 Atbildēt

Kā tā, kas vainīgs-  LOhi ! 

Poliscijai nava laika, visi līdzstrādnieki ira aizņemti ārkārtas reidos,ilgstošā reklāmā un/vai mentālajās Ākcijās.

Nomazgājiet bandītu sazīmētās Saules uz jūrmals šossejas (un pie viena arī uz savas lohsejas) !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 7

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 7

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti