Vidzemes reģionā turpinās zādzības no traktoriem; Valsts policija aicina pievērst rūpīgu uzmanību mantu drošībai

 
VP | 30.septembris 2023 9:18

Valsts policija vērš lauksaimnieku uzmanību, ka aizvien Vidzemes reģionā tiek fiksēti papildtehnikas zādzību gadījumi tieši no traktoriem. Garnadži galvenokārt zog GPS antenas, monitorus un vadības blokus, to īpašniekiem nodarot ievērojamus zaudējumus.

Par paaugstinātu zagļu aktivitāti Valsts policija jau informējusi vairākkārt, tomēr, ņemot vērā, ka gadījumi turpina atkārtoties, Valsts policija aicina lauksaimniekus pievērst pastiprinātu uzmanību savu īpašumu un mantu drošībai un, nepieciešamības gadījumā, parūpēties par papildu drošības pasākumiem. Tāpat aicinām iedzīvotājus būt vērīgiem un, gadījumā, ja apkārtnē tiek manītas aizdomīgas personas vai automašīnas, nekavējoties par tām ziņot policijai pa tālruni 110.

Jau augustā un septembra sākumā ziņots par zādzību gadījumiem, kad no traktoriem nozagta papildtehnika - galvenokārt zagļi zog GPS antenas, monitorus un vadības blokus, jo tie ir viegli un ātri demontējami, bet to vērtība ļoti liela. Par šiem gadījumiem Valsts policijā notiek izmeklēšana, vienlaikus konstatēts, ka zādzību gadījumi turpina atkārtoties, tādēļ Valsts policija aicina lauksaimniekus rūpīgāk sekot līdzi sava īpašuma un mantu drošībai, kā arī nepieciešamības gadījumā – ieviest kādus papildus drošības risinājumus.

Drošības veicināšanas informācijai, aicinām ieskatīties Valsts policijas sagatavotajos informatīvajos materiālos, kuros kodolīgā veidā apkopoti galvenie ieteikumi. Tajos minētas arī darbības, kuras var īstenot nekavējoties, bez lieliem finanšu ieguldījumiem. Piemēram, vienmēr rūpīgi pārliecināties vai telpas, kurās tehnika atrodas, ir aizslēgtas, kā arī beidzot darbu, noņemt GPS antenu un uzglabāt to mājās.

Atgādinām, ka GPS antenu iespējams aprīkot ar meklēšanas ierīcēm. Arī kameru uzstādīšana saimniecībā un tās apkārtnē var palīdzēt, taču, lai tas būtu efektīvi, svarīgi ņemt vērā dažus ieteikumus – proti, jāpievērš uzmanība leņķim, kādu kamera aptver. Kameras leņķim jābūt tādam, kas aptver lielu daļu teritorijas, vēlams ar labu video materiāla kvalitāti. Apkārtnē vēlams arī izvietot apgaismojumu ar kustību sensoriem.

Līdztekus personīgā īpašuma drošības pasākumiem, Valsts policija aicina iedzīvotājiem pievērst uzmanību arī apkārtnei un līdzcilvēkiem, proti, ja pie traktortehnikas, lauka vai saimniecības tuvumā pamanītas aizdomīgas personas vai svešas automašīnas, vēlams piefiksēt automašīnas numurzīmi un nekavējoties ziņot par to policijai, zvanot pa tālruni 110. Būtiski nepalikt vienaldzīgiem un pieskatīt ne tikai savu saimniecību, bet pievērst uzmanību arī kaimiņos notiekošajam.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 8

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 9

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti