Valsts policija ar drona palīdzību pieķer 20 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju (+ VIDEO) 15

 
VP | 26.janvāris 2024 16:01

Valsts policijas (VP) Tehniskā atbalsta vadības nodaļas darbinieki vakar, 25. janvārī, uzraudzīja ceļu satiksmes drošību, izmantojot bezpilota lidaparātu jeb dronu. Satiksmes uzraudzība ar dronu tika veikta Rīgā gan no rīta puses, gan pēcpusdienā, un kopā fiksēti 20 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju.

Vakar rīta pusē Valsts policijas darbinieki uzraudzīja satiksmes drošību un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Rīgā, Slokas ielas un Jūrmalas gatves krustojumā, kur Valsts policijas darbinieki fiksēja 13 agresīvus autovadītājus, kuri, ignorējot citu ceļu satiksmes dalībnieku intereses, apbrauca sastrēgumu, lai krustojumā nogrieztos pa labi.

Fiksētie autovadītāji tika apturēti un saukti pie administratīvās atbildības par agresīvu braukšanu. Valsts policija atgādina, ka par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam paredzēts naudas sods no 70 līdz 280 eiro un seši soda punkti. Savukārt pēcpusdienā VP Tehniskā atbalsta vadības nodaļas darbinieki kopā ar VP Rīgas reģiona pārvaldes Reaģēšanas biroja darbiniekiem uzraudzīja satiksmes drošību Rīgā, Augusta Deglava un Andreja Saharova ielu krustojumā, kā arī Augusta Deglava un Ulbrokas ielu krustojumā, kur fiksēja, kā septiņi automašīnu vadītāji veikuši kreisā pagrieziena manevru brīdī, kad luksofora papildsekcijā nedega zaļais gaismas signāls.

Arī šie ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēji tika apturēti un saukti pie administratīvās atbildības. Par braukšanu attiecīgajā virzienā, ja luksofora papildsekcijā nav iedegts zaļās bultas signāls, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no sešām līdz vienpadsmit naudas soda vienībām, kas ir no 30 līdz 55 eiro. Lai autobraucēji neapdraudētu sevi un apkārtējos satiksmes dalībniekus ar bīstamu manevru veikšanu, Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei periodiski izmanto dronus, uzsvaru liekot gan uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, gan ceļa zīmju ievērošanu.

 
Visi komentāri
 
Ivo 26.janvāris 2024 16:42
2 0 Atbildēt

Nekādā ziņā neatbalstu un pašam kaitina šāda rīcība, tomēr tas Slokas/Jūrmalas gatves krustojums pats par sevi ir maldinošs un nezinot šo kārtību var nokļūdīties, pats apmēram tāpat viņu izbraucu pirmajā reizē. Arī šajā video redzams, ka 2 joslā uz asfalta ir iekrāsota zīme ar bultām gan uz labo, gan kreiso pusi. Tātad zīmes uz asfalta ir pretrunā tām, kas karājas trosē virs joslas. Es pārsūdzētu! Varētu šādi pastāvēt Valmieras/Bruņinieku stūrī. Tur minūtes laikā vismaz viens pa Valmieras ielu no centra braucošais posmā starp Stabu un Bruņinieku ielu no kreisās joslas,kas paredzēta braukšanai pa kreisi ielien  labajā joslā un aizbrauc taisni pirms kāda, kas aizskatījies telefonā un nav laicīgi izkustējies pie zaļā. Starp tiem liela daļa taksistu un citu acīmredzami "vietējo", kas nu noteikti to krustojumu šķērso ne pirmo reizi, tātad šādi rīkojas sistemātiski.

650 26.janvāris 2024 17:05
2 0 Atbildēt

KAS konkrēti šeit "liecina/Par!" to, ka pirms Stabu nedrīkstētu izmantot kreiso joslu kustībai Taisni ??

Ivo 26.janvāris 2024 17:07
3 0 Atbildēt

Nākamais krustojums.

650 26.janvāris 2024 17:30
2 0 Atbildēt

Jajā, ok, protams,ka nākamais.BET- izskaidro/tuman (luuudzu) šeit redzamo zīmju kakakokafoniju.

Šis ir kā- es Stabu krustā labticīgi izmantoju oficiālo (taisnvirziena kustībai paredzēto) kreizo joslu, bet 50m tālāk iebraucu auzās.Bet PAT TAD man ir ir pilnas tiesības aiz tā Stabu krusta savus tos 50m braukt pa šo pašu kreiZo joslu! Es galu/galā īsti "neesmu Vainīgs" , ka tur katrs pusotrais LOhs rubina degundibenu vai cits "zinātājs" izmanto visu savu pOtencianoālu, lai mani "pārmācītu". Tak lai (viņš) iet d (n/*uj) ;p

Kanibaals 28.janvāris 2024 13:18
1 0 Atbildēt

Un kur problēma? Klausi Timrotu. Brauc taisni un seko zīmēm. Tas ka citi lohi jau kilometru pirms ieņem pozu nav tava atbildība.

650 26.janvāris 2024 16:54
5 0 Atbildēt

Viss norit saskaņā ar Ģenerāl shēmu.Satiksmes (gan auto mašīnu, gan Dzimumu) organizācijai jābūt tādai,lai pēc iesp vairāk LOhu vai nu kļūdītos, vai tiktu mudināti/parkāpt.

Piem, centra virzienā U-lohgatve, aiz Liepājas.Cilvēki (daudzi) vēlas pirms viadukta pa/labi pa Ojāra.Bet uz plati platās U-brauktuves potenciālā labējā josla nez kāpēc ir garā gabalā strīpota un "oficiāli" tā sākas tikai gabaliņu pirms pašas Ojāra nogrieztuves.Lohi tam visam vai nu pārkāpj/pāri,vai nu sasstrēguši stāv garajā loh rindā un Gavilē.

Jobo 26.janvāris 2024 18:10
0 1 Atbildēt

Cik gadus remontē to Slokas ielu un vēljoprojām nevar bedres tajā krustojumā salāpīt.

Krotow 26.janvāris 2024 23:20
1 0 Atbildēt

Plāns bija bedres likvidēt kopā ar sliežu pārmiju pārbūvi. Kura joprojam ir procesā 😏

Kanibaals 28.janvāris 2024 13:19
0 0 Atbildēt

Maratons iztraucēja. Starp citu noklusa.

Freijers 26.janvāris 2024 21:46
2 0 Atbildēt

Solis pareizā virzienā - aptur un noformē, nevis attālināti kvītis raksta. Tas Slokas/Jurmalas gatves krustojums ir debīls, jo tur ir savulaik lats ceļš plānots - kā Rīgas Z virziena apbraucamais ceļš, kas protams nav īstenots un nemaz netiek plānots to darīt….

Krotow 26.janvāris 2024 23:24
0 0 Atbildēt

Ta ir. Un pārbūve kā ap 1990. gadu pakāras gaisā tā karājas vēl šodien. Palika tikai ar zāli aizaugusi "stiga" gar Jūrmalas gatvi suņu staidzināšanai. Taisnību sakot labak patiktu ja šo ceļu būtu uzbūvējuši kopā ar normāliem luksoforiem. Pašlaik no Kooperatīva ielas, kur saiet kopā tuvāko kvartālu iekšējās ielas, darba dienās pa dienu un pīķa stundās izbraukt pa kreisi uz Jūrmalas gatvi ir 80. līmeņa čelendžs.

Freijers 27.janvāris 2024 17:33
2 0 Atbildēt

Tak katrai pārbūvei nu ir pretī “apkaimju aktīvisti”, visādi vello profesionālie liekēži un parazīti, ka arī citi trokšņa taisītāji un tā kā tas maksā naudu, tad vieglāk ir nedarīt neko. Reāli Rīgā no 90tā gada ir viens tilts ar 2/3 kārtām uzbūvēts un A maģistrāle. Ja skatās kā ir pilsētas nomales ar komercobjektiem attīstījušās, tad tas ir vnk nožēlojami !

0pis 27.janvāris 2024 18:11
0 0 Atbildēt

Paskatāmies pie daudzstāvu mājām, kur auto sastumti pilns pagalms + ietvēm + zālājā. Skaidrs, ka pie vainas ir  “apkaimju aktīvisti”, visādi vello profesionālie liekēži un parazīti kas nav uzrakstījuši projektu un nav piesaistījuši naudu stāvvietu iekāŗtošanai. Jo auto īpašnieki ir aizņemti cilvēki un ar tādiem sīkumiem neies sevi nadarbināt.

Rr19 29.janvāris 2024 9:31
0 0 Atbildēt

Aizmirsi pieminēt zemes īpašniekus.

BMW 29.janvāris 2024 11:21
0 0 Atbildēt

Raksts par agresīvajiem braucējiem, bet safilmē cilvēkus, kas aizbrauc tad, kad nedeg vairs zaļā bulta. Tad jau var drātēt visus kas pie dzeltenā brauc, vai laicīgi neatbrīvo krustojumu!

Un tur būs daudz RS sabiedriskā transporta vadītāju!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti