Policija aptur ļoti steidzīgu autovadītāju, kurš apdzīvotā vietā traucies ar 159 km/h (+ VIDEO) 19

 
Valsts Policija | 15.jūlijs 2024 11:37

Vakar, 14. jūlija, pēcpusdienā Valsts policijas Vidzemes reģiona Rietumvidzemes iecirkņa reaģēšanas nodaļas amatpersonas, pildot dienesta pienākumus, fiksēja kādu ļoti steidzīgu automašīnas “Audi S8” vadītāju.

Apdzīvotā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā, autovadītājs brauca ar ātrumu 159 kilometriem stundā, tādējādi pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu par vairāk nekā 100 kilometriem stundā.

Valsts policijas Vidzemes reģiona Rietumvidzemes iecirkņa reaģēšanas nodaļas amatpersonas vakar, 14. jūlijā, pulksten 15.40, pildot dienesta pienākumus, Valmierā, uz autoceļa Valmiera – Rūjiena - Igaunijas robeža (Unguriņi) fiksēja kādu steidzīgu “Audi S8” markas automašīnu, kas pārvietojās ar ātrumu 159 kilometri stundā, apdzīvotā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā.

Pārbaudot automašīnas vadītāju, policija konstatēja, ka pie “Audi S8” stūres sēdies kāds 1982. gadā dzimis vīrietis. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 70 kilometriem stundā, ja tas izdarīts apdzīvotā vietā, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 1400 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz laiku no 12 līdz 36 mēnešiem.

Valsts policija aicina transportlīdzekļu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

 
Visi komentāri
 
John 15.jūlijs 2024 12:03
9 2 Atbildēt

Superīgi. Uz Latvijas ceļiem būs vēlviens pašnāvnieks bez autovadītājapliecības.

 Dēļ šitadiem mudakiem pārejiem satiksmes dalībniekiem tiek draudēts palielināt radaru skaitu. Vienkārši izcili.

msh 15.jūlijs 2024 12:08
4 5 Atbildēt

Nejauc pirkstu ar krānu. Fotostabus liek ienākumiem - šitādi braucēji ir tikai iegansts. Bet par pirmo teikumu - saki paldies tiem pašiem, kas liek fotostabus - sodu mērus nosaka viņi. Palēnām iet uz to ka kaut kāda iemesla dēļ uzraujoties uz musariem lielākā ātrumā vajadzēs vienkārši aizmukt lai varētu pasludināt mašīnu par nozagtu.

John 15.jūlijs 2024 12:19
7 2 Atbildēt

Valdība domā, ka visi autovadītāji ir noziedznieki.

Viņi neņem vērā, ka pie lielāka Max atļautā braukšanas ātruma ir mazāk ātruma pārkāpēji.

Piemēram braucot pa jauno ķekavas apvedceļu  uz 120km/h  reti kurš brauc ātrāk. 

Vai piemēram uz jūrmalas šosejas braucot uz 110km/h. Bet tur jau nedaudz cits stāsts, jo tur visvairāk ātrumu pārsniedz ārzemnieki.

0pis 15.jūlijs 2024 12:14
5 0 Atbildēt

Kad tavu piederīgo šitāds saplacinās, tu šito steidzīgo sauksi par  slepkavu, nevis pašnāvnieku.

:-) 15.jūlijs 2024 12:15
16 3 Atbildēt

Man tie fotoradari netraucē, kvītis nenāk, poliči netur, visur esmu laikā, neko neesmu nokavējis. Bet šo personāžu, vēl uz pāris nedēļām, vajadzēja karcerī ielikt.

Ha-ha 15.jūlijs 2024 12:21
0 0 Atbildēt

Atkarīgs no rakstura, temperamenta, varbūt gēniem - man ir paziņa, kuram šāda situācija - uzrauties par ātruma pārkāpšanu - ir izslēgta, tā teikt "pēc noklusējuma" - nu nav tas viņa raksturā, tik ta vienkārši.

John 15.jūlijs 2024 12:31
16 2 Atbildēt

Stacionārie man arī netraucē. Bet 3kāji un vid ātruma radari gan. Praktiski vienmēr  kāds uz Venstpils šosejas pa vid ātruma radara zonu velkās uz 75km/h, rezultātā sakrājas pamatīga kolonnā un pēctam sākas apdzīšanas. Teorētiski uz papīra izskatās lieliski. Uzlabojas satiksmes drošība vid ātruma radara zonā, bet kas notiek ārpus tā uz abām pusēm - tas ir vājprāts.

msh 15.jūlijs 2024 12:42
0 0 Atbildēt

Neesmu ar šito vēl pie mum saskāries, bet leiši šitā dara man tuvākajā vidējās ātruma kontroles posmā, pret Sventāju, kurš ir kaut kādus 2,5 km garš. Vakar bija sevišķi skaisti, bariņš mašīnu vilkās uz 70, tad nu es, vadoties pēc principa ka sēņotaji manu vidējo tāpat sapisīs, ņēmos pa 2-3 mašīnām kost nost - kaut kādas septiņas paguvu nokost, pie viena negribot pakaitinot kaut kādus bembistus, kas ar sēdinātām žurkām piedalījās tajā pasācienā

MJanis 15.jūlijs 2024 12:27
5 3 Atbildēt

Mentiem ar ieslēgtu diskotēku bija jāapstājas pārkāpējam PAKAĻĀ , lai brīdinātu citus vaģilas  ...  Tur tak šaura vieta, nepārtrauktā līnija .....  A viņiem pofig - galvenais protokolu sarakstīt ....

Audi 15.jūlijs 2024 13:39
1 0 Atbildēt

Būtu zinājis, nebūtu nemaz kārtojis to apliecību, jo nevar taču atņemt to, kā nav!

650 15.jūlijs 2024 13:44
5 0 Atbildēt

-tas,iespējams, ir valmierAss Karalis.Tādi ir katrā pilsētā.Jo mazāka pislēta, jo lielāki Karaļi.Viņi "visus" zin un tie "visi" zin viņus.Bet varbūt arī kāds/no cēsu lohiem,- oreentāciju pazaudēja, virzienus un šossejas sajauca.

Kāpēc nav "pilnā videoversija"? Starp pārkāpuma fiksācijas un apturēšanas vietām ir kādi pāris km! Kā diez aplī "gāja",kurš/kuru winnēja?

ments 15.jūlijs 2024 13:49
4 2 Atbildēt

S8, tas jau pieklājīgs velkamais aparāts. Ir sanācis izbarukt. 

Līdz tiem 150 ceļ bez piepūles, pie 220 kko sāk censties tik, , quatro, lieliska pneimas piekare, pakots salons, tur nemaz nejūt tos 150... 

vieta pēc apralsta arī kā meža vidū. Gan jau vienkārši neticēja zīmēm ka tur apdzīvota vieta. Un neticēja ka mums ir mentu patruļas, tās jau retums...

ments 15.jūlijs 2024 13:52
1 0 Atbildēt

labojums. Sanāk ka paņēma valmierā, sākumā likā ka Unguriņos... tāpēc tāda sajūta ka mežā... Nu pilsētā skaidrs, jābūt pacietīgam...

650 15.jūlijs 2024 14:34
5 0 Atbildēt

Kāpēc neleca stiklā un nepārtrauca noziedzīgo darbību  konkrēti nozieguma piefiksēšanas vietā? Cik vēl civiliedzīvotāju un/vai satiksmes dalībnieku tika reāli apdraudēts pa ceļam uz apturēšanas vietu? Vairāku km posmā starp šīm abām vietām pārkāpējs bēga, vai kas tur īsti notika?

nomiks 15.jūlijs 2024 15:55
4 1 Atbildēt

Brīvdienas sanāca divas reizes braukt uz Kurzemes pusi. Abos braucienos identiski novērojumi vidējā ātruma radara zonās - vienmēr ir kāds viens, kas pie atļautajiem 90km/h brauc 78-80 km/h. Man bail iedomāties, kas notiks, kad tiks atcelta tolerance +10. Gandrīz garantēti, ka ātrums pārsvarā būs 90 km/h (pēc spidometra) un pat drusku mazāk, lai "nedoddievs" nepārsniegtu.

Bet nu video ir pavisam cits stāsts - te bez žēlastības 36 mēneši un 2000 EUR. Skaidrs gan, ka visdrīzāk nākamos 36 mēnešus brauks bez tiesībām un prātīgāk, lai neapturētu. Ja pat tā, tad sodīšanas mērķis būs sasniegts - sodīt, lai nepieļautu jaunus līdzīgus pārkāpumus turpmāk.

boliks 15.jūlijs 2024 16:23
6 1 Atbildēt

Piedāvājums šādiem kadriem bez autovadītāja apliecības arī auto nolikt pie steķiem atsevišķā stāvvietā uz tik mēnešiem cik noņemtas tiesības.

BMW 15.jūlijs 2024 16:59
2 5 Atbildēt

Patruļas ātrums bija pat 160km/h. Ja ātri braukt ir bīstami, tad tas ir bīstami ne tikai ar audi, bet arī ar Policijas patruļas auto! Ja nu pakaļdzīšanās laikā uz ceļa izbrauktu traktors, bērns ar velosipēdu, vai izskrietu dzīvnieks!? Tie policisti tādi paši atsaldēti gonščiki, tikai viņiem par ātruma pārsniegšanu neviens ar pirkstu nekrata un nenosoda. Turklāt iebrauca pretējā joslā, nepārredzamā līkumā! Šausmas.

0pis 15.jūlijs 2024 17:25
2 1 Atbildēt

Nujā. Policistiem nevajag aizturēt arī citus slepkavas. Jop tas var būt bīstami apkārtējiem. Lai slepkavnieki skrien, gan jau policija tos noķers citureiz. Kādreiz. Vēlāk.

650 15.jūlijs 2024 17:52
2 0 Atbildēt

Hm.Phe.Viņi "stāv" autobusu pieturā,apdzīvotā vietā, starp viestura laukumu un rotācijass apli.Gaida.Opps,ir! Ātrums piefiksēts normāli tālā attālumā, objekts tuvojas vairākas sekundes un mierīgi pamauc garām...diez tas Postenis deva (vai nedeva) komandu "Apstāties!"?

Tālāk (ko rīgas Lohiem nerāda), objekts ar visu savu to paranormāl zonder ātrumu ielido aplī, veic teju trešdaļu (gan jau ka gaišā dienaslaikā pilnīgi tukša, nekur nerotējoša) apļa un (gan jau no pašas Labējās joslas) nogriežas Rūjienas virzienā.Kur (tikai vēl pēc krietna ceļagabala!) beidzot tiek nolikts/malā.Jā.

Kas šī bij tāda par Speciālo Drošības akciju? Kad būs vēl? Kur ir par nodokļumaksātāju (Lohu) uzņemtais "pilnais" video? 

Vai iekssēts tika/Par! KATRAS šīs akcijas ietvaros piesmietās ceļazīmes un/vai horizontālā marķējuma līnij/ass pārkāpumu? Vai tika vienkārši (nejauši, kamnegadās) pārniegts ātrums, jeb vai (jebtvai,iespējams) arī kauč kādīgi sīvi agressīvi braukts?

Vadītājs diez vispār "pamanīja" ko aizdomīgu savos atpakaļas skata spoguļos,jeb (iespējams) viņš tikai Vēja stiklā skatījās? Cik vispār diez (mums,lohiem) tagad izmaksā jēdziens "bēgšana"? Hm.Phe.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

3,5 miljoni eiro un 1200 Zs - Ferrari atklāj informāciju par jauno F 80 (+ FOTO)

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pastāstījis par jaunāko modeli F 80, kas apveltīts ar 1200 Zs jaudu un tiks izlaists 799 vienībās. Lasīt vairāk

 

Cik ilgi krieviem jākrāj, lai nopirktu jaunāko Lada 20

AvtoVAZ tikko laidis klajā savu jaunāko modeli, biznesa kases sedanu Aura, bet analītiķi ir izskaitļojuši, cik mēnešus krieviem jāstrādā, lai varētu to iegādāties. Lasīt vairāk

 

Agresīva braukšana ir mēģinājums kompensēt savus kompleksus satiksmē 48

Saskaņā ar definīciju, agresīva braukšana ir vairāku ceļu satiksmes noteikumu vienlaicīga pārkāpšana – tā ir atļautā ātruma pārsniegšana, apdzīšana neatļautā vietā u.c. Kopumā var teikt, ka tā ir citu satiksmes dalībnieku interešu neievērošana un pilnīga vienaldzība par to, kas notiek apkārtējā satiksmē. Lasīt vairāk

 

Iztērē 183 000 eiro par militarizētās tēlniecības kompozīciju - Aizsardzības ministrijā uzsākta dienesta pārbaude (+ VIDEO) 14

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds 11. oktobrī ir ierosinājis dienesta pārbaudi par "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" ar kāpurķēžu bruņutransportieri "CVR(T)" būvniecību pie militārās bāzes “Ādaži”. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti