Daugavpilī pret motocikla vadītāju uzsāk 20 administratīvo pārkāpumu procesus 8

 

Foto: iAutolv

VP | 11.oktobris 2024 20:36

2024. gada 6. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas fiksēja, ka Daugavpilī kāds vīrietis brauc ar motociklu diennakts tumšajā laikā bez ieslēgtiem tuvās gaismas lukturiem un bez noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadītāja tiesībām.

Vīrietis ar motociklu pārvietojās agresīvi, tādējādi apdraudot gan apkārtējo satiksmes dalībnieku, gan savu drošību, kā arī neatsaucās uz likumsargu aicinājumu apstāties un uzsāka bēgšanu. Valsts policijas darbinieki fiksēja vairākus administratīvos pārkāpumus ceļu satiksmē, kā rezultātā pret vīrieti ir uzsākti 20 administratīvo pārkāpumu procesi.  

2024. gada 6. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas fiksēja, ka pulksten 19.35 Daugavpilī, Lielā ielā ar motociklu “XTR609” pārvietojas 2000. gadā dzimis vīrietis, kuram nav noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadītāja tiesības un diennakts tumšajā laikā  brauc bez ieslēgtiem tuvās gaismas lukturiem. Likumsargi ieslēdza bākugunis, speciālo skaņas signālu un aicināja motocikla vadītāju apstāties, bet vīrietis to nedarīja un uzsāka bēgšanu, tādējādi nepakļāvās likumsargu likumīgajām prasībām.

Jāmin, ka motociklam nebija valsts reģistrācijas numura zīmes un obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļa apdrošināšanas, kā arī nebija veikta valsts tehniskā apskate. Motocikla vadītājs klaji ignorēja ceļu satiksmes noteikumus, vairākas reizes veica apdzīšanu, neizmantojot arī pagrieziena virzienrādītājus, kas radīja apdraudējumu citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Vairākkārtīgi vīrietis pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, sasniedzot 86 km/h vietā, kur maksimālais atļautais ātrums ir 50 km/h. Tāpat motocikla vadītājs neievēroja  206.  ceļa zīmi “Dodiet ceļu”.

Likumsargiem izdevās motocikla vadītāju atrast un aizturēt. Saistībā ar notikušo pret vīrieti uzsākti 20 administratīvo pārkāpumu procesi par dažādu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem un piemērots 1460 eiro liels naudas sods, kā arī izteikti seši brīdinājumi.

Katram transportlīdzekļa vadītājam ir jāapzinās sava atbildība par drošu braukšanu. Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un rūpīgi izvērtēt savas rīcības sekas, kā arī ievērot visus ceļu satiksmes noteikumus.

 

 
Visi komentāri
 
Topinamburs 11.oktobris 2024 23:08
1 0 Atbildēt

Atkal idiotisms. Tagad tērēs laiku un papīru, lai sadrukatu 20 lietas. 

Apvienot vienā, konfiscējot moci un vēl ieliekot čokā uz nedēļu!

msh 12.oktobris 2024 8:06
1 0 Atbildēt

Tas nav idiotisms bet valdošā režīma patvaļa - agrāk bija lielākais sods, tagad visi pēc kārtas - lai varētu vairāk iekasēt. Laiks visiem iegaumēt ka šādās situācijās jādara viss iespējamais lai aizmuktu, jo savādāk novilks pēdējās apenes.

uupis 12.oktobris 2024 11:09
0 0 Atbildēt

Attaisnot pārkāpējus un noziegumus?

Nu tu gan esi zemu kritis!

Tu vēl sāc gaudot par to ka sodi par braukšana zem sarkanā un reibumā ir drastiski un domāti tikai lai izģērbtu tevi nevis lai atturētu no pārkāpuma!

msh 13.oktobris 2024 16:59
0 0 Atbildēt

Sodam ir jābūt adekvātam un audzinošam, nevis iznīcinošam - nerunājot jau nemaz par to, ka iekasētie sodi nonāk melnā caurumā. Šis ir ļoti uzskatāms piemērs - 20 sodi, un kopā tikai pusotra štuka - kopā savākti sīki sodi, kā tur tas baismīgais ātruma pārkāpums par veseliem 30 km/h...

core 13.oktobris 2024 17:07
0 0 Atbildēt

1.5k noteikti nav iznīcinošs sods, samaksās un nākamreiz padomās.

0pis 12.oktobris 2024 18:20
0 0 Atbildēt

Nu jau gan....ja cilvēks 20x atkārto vienu un to pašu pārkāpumu, tad tas ir recidīvists - pat ja sods par pārkāpumu ir samērā maigs. Ja cilvēku laicīgi neaptur, tas sajūt nesodamības garšu un paaugstina likmes.

650 12.oktobris 2024 3:03
0 0 Atbildēt

Vai varētu lūdzu sīkāk uzskaitīt konkrētos 20 pārkāpumus un detaližetāki (bez stostīšanās) vēlreiz nolasīt visus 6 izteiktos brīdinājumus? 

Summāri summā 1460 eur, sanāk ka tikai 73eur par vienu valstiski/Vidējo pārkāpumu.Kā diez viņi to grand total summu rēķina.

86eur par attīstītajiem 86km/h, 50eur pa atļautajiem 50, 206eur par 206to ceļazīmi,20eur par 20 procesiem, 6eur pa 6 brīdinājumiem- nu ok, tas būtu skaidrs. Bet kur pārējie 1192eur??

mopreds 14.oktobris 2024 0:01
0 0 Atbildēt

Tam 49cc pitbaikam nav lukturu un nav pagrieziena lukturu.

Sasniedzis 86km/h virsātrumu - šis ir rekords!

Noķērāt īpaši bīstamu satiksmes dalībnieku.

p.s. ja šis vadītājs mācētu braukt, tad viņu nenoķertu. 1400euro laba skola. Vajag mācīties braukt, lai aizmuktu no policijas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ietriecoties auto durvīs, motociklists uzmet salto (+ VIDEO) 15

Motociklists uzmet salto, jo izgriežoties uz galvenā ceļa, vieglā auto vadītājs izgriež tam priekšā. Lasīt vairāk

 

No Nissan galvenās mītnes Austrālijā nozagts rets R32 Skyline GT-R eksemplārs

1991. gadā izlaistās kupejas vērtība ir aptuveni 150 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Daugavpilī pret motocikla vadītāju uzsāk 20 administratīvo pārkāpumu procesus 8

2024. gada 6. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas fiksēja, ka Daugavpilī kāds vīrietis brauc ar motociklu diennakts tumšajā laikā bez ieslēgtiem tuvās gaismas lukturiem un bez noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadītāja tiesībām. Lasīt vairāk

 

Kas būtu jāzina, ja tagad plāno iet tehnisko apskati savam auto? (+ VIDEO) 22

iAutolv informē, ka pie tehniskās apskates punktiem veidojas rindas, jo autoīpašnieki cenšas iziet skati vēl šogad - pirms jauno nosacījumu stāšanās spēkā. Kā ir jūsu pusē? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti