Policija aptur kravas automašīnas vadītāju, kura dēļ pretim braucošie spiesti izvairīties no sadursmes (+ VIDEO) 22

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

VP | 25.oktobris 2024 15:51

Nedēļas sākumā, 21. oktobrī, Valsts policijas Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas amatpersonas, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, Limbažu novadā, uz autoceļa A1, Rīga (Baltezers) – Igaunijas robeža (Ainaži), pamanīja vairākus autovadītājus, kuri apdraudēja gan savu, gan apkārtējo satiksmes dalībnieku drošību un dzīvību.

Viens no fiksētajiem pārkāpējiem bija kāds kravas automašīnas vadītājs, kura dēļ pretim braucošie bija spiesti izvairīties no sadursmes.

Pirmdienas rīta pusē, braucot pa autoceļu A1, virzienā uz Rīgu likumsargi pamanīja kādu “Toyota” spēkrata vadītāju, kurš ārpus apdzīvotas vietas brauca ar 147 km/h atļauto 90 km/h vietā. Spēkrata vadītājs tika apturēts un saukts pie administratīvās atbildības par ātruma pārsniegšanu virs 50 km/h.

Tās pašas dienas pēcpusdienā arī uz autoceļa A1, virzienā uz Rīgu policisti pamanīja kādu pārgalvīgu kravas transportlīdzekli ar Igaunijas valsts reģistrācijas numurzīmi, kura vadītājs veica apdzīšanas manevru, nepārliecinoties par satiksmes drošību, kā arī viņš nepārliecinājās par to, vai pēc apdzīšanas manevra varēs atgriezties atpakaļ savā braukšanas joslā. Tāpat kravas transportlīdzekļa vadītājs radīja bīstamu situāciju pretim braucošajiem transportlīdzekļiem, kuri bija spiesti pārkārtoties tā, lai izvairītos no sadursmes.

Likumsargi apturēja bīstamo kravas transportlīdzekļa vadītāju un viņam piemēroja administratīvo sodu par agresīvu braukšanu 280 eiro apmērā, kas ir maksimālais sods par šādu pārkāpumu. Valsts policija atgādina, ka ceļu satiksmes noteikumu ievērošana ir viens no drošas satiksmes priekšnosacījumiem – tādēļ ikvienam satiksmes dalībniekam ir jāsaprot sava loma kopējā satiksmes plūsmā, kā arī tas, ka no katra satiksmes dalībnieka rīcības ir atkarīga gan paša, gan apkārtējo satiksmes dalībnieku drošība.

 
Visi komentāri
 
0pis 25.oktobris 2024 16:02
9 0 Atbildēt

280 eiro par iespēju nogalināt uz vietas visus 2-5  pretīmbraucošā vieglā auto braucošus cilvēkus ir ļoti un ļoti viegls sods.

650 25.oktobris 2024 17:07
1 0 Atbildēt

Nēesi nu tik Ļauns. Ko ta mēs par katru nejaušu (neapzinātu) pārkāpumu tagad šhitā te dīrāsim. Jā.

0pis 25.oktobris 2024 20:44
2 0 Atbildēt

Nu, ja apstiprina, ka nebija ļauna nodoma, tad jau...būtu jāatlaiž grēki un jānovēl laimīgu ceļu. Esam taču kristīgi cilvēki, nevis mežoņi sazin kādi.

650 26.oktobris 2024 14:45
0 0 Atbildēt

Tas taču pats tas Pirmais humānās justīcijas bauslis- ja nav nodoma, nav arī soda (suda/ņet). Pats romas Papus reku grēciniekiem kājas bučoja.

uupis 25.oktobris 2024 16:03
0 0 Atbildēt

Vernonveidīgo uzvaras gājiens un tūlītēja karma!

Sviesc 25.oktobris 2024 16:19
6 1 Atbildēt

Sen jau vajadzēja šādus ķert! šis ir pirmais gadījums, kuru redzu, ka smagos ar kontrolē.

650 25.oktobris 2024 16:38
4 0 Atbildēt

Tas nava nekāds ne gadījums, tā ir Sagadīšanās.

650 25.oktobris 2024 16:21
1 0 Atbildēt

Jā.Turedzikā.Zinkā. Tikko nabaga šoferis Pirmoreiz/mūžā kko pārkāpj, tā polipolicija klāt un uzreizi viņu Aptur.

ZZZZ 25.oktobris 2024 17:34
0 0 Atbildēt

95 kods visā krāšņumā, majās DMB gaida. Grūti pāri orientēties/no orientēties 🙈

Dēļ kura 25.oktobris 2024 17:58
0 0 Atbildēt

Kas tad nu, kas tas par Old school "kura dēļ" - pēc modernajiem likumiem jābūt "dēļ kura" un nekā citādi!

Conqueror 25.oktobris 2024 21:23
2 0 Atbildēt

jā, šitas ir kaut kas bieži redzēts un piedzīvots...svaigākais bija tieši tāds līdzīgs konteinervedējs, kurš mani apdzina, izmantojot krustojumā pa vidu esošo iestrīpoto ceļa apzīmējumu saliņu (tur pretējā virzienā bija uzgaidīšanas josla pagriezienam pa kreisi)

Vernons 25.oktobris 2024 22:35
2 5 Atbildēt

Un to kurš priekšā uzvāc kolonu godā un cieņā turēsim?

uupis 26.oktobris 2024 7:12
2 0 Atbildēt

Kurš tev ir devis tiesības nogalināt?

Sojaslatte 26.oktobris 2024 7:15
2 0 Atbildēt

Nemāki apdzīt - brauc ar autobusu. Tak neveido to kolonnu....

Līga 26.oktobris 2024 14:54
1 0 Atbildēt

Te redzams iemesls, kāpēc uz laukiem braucu caur Raganu, kaut pa A1 varbūt būtu tuvāk. Tur līdz Sēnītei var tikt normāli, un tālāk nav pārāk tālu, ja attālums neliels, jebkurš situācijas diktēts ātrums ir labs, dažus km var braukt arī aiz kāda lēna. Jo man arī bail apdzīt tādu baļķvedēju, ja ik pa laikam kāds brauc pretī. Un šajā situācijā arī es vilktos aiz tā, veidojot to "vilcienu". 

Te ir stāsts par stulbu Latvijas ceļu infrastruktūru, kad viens, kas negrib vai nevar braukt ātrāk par 70 km/h veido avārijas situācijas. Visi vaino apdzinēju, kas nevar atļauties 100 km braukt tik lēni, un kaut kad grib tikt garām. Bet patiesībā cēlonis tam visam ir tur - priekšā.

uupis 27.oktobris 2024 5:22
0 1 Atbildēt

Nē! Cēlonis ir apdzinējs! Hitlers un putlers arī stāsta ka viņus uz karu izprovocēja! Tieši tāpat ar apdzinējiem un tiem kuri it kā "izprovocēja"! KOPLIETOŠANAS ceļi ir domāti VISIEM - arī tiem kuri brauc ar mazāku ātrumu!

Līga 27.oktobris 2024 7:02
2 1 Atbildēt

Ja uz situāciju skatās ļoti lokāli, tad Jums taisnība. Arī es saku, ka nav problēmu 10 vai pat 20 km pabraukt lēnāk aiz kāda, kas ātri netiek uz priekšu. Tomēr Latvijas ceļu infrastruktūra ir tīši uztaisīta tā, ka tie, kam kaut cik pieņemamā laikā jātiek lielā attālumā, ceļā spiesti pavadīt daudz par daudz laika. Saku domāt, ka, iespējams, tieši tas ir viens no ekonomikas problēmu cēloņiem visas valsts mērogā.

Cik laika jārēķina ceļā? Kāds ir iespējams vidējais ātrums? Es secinu, ka tālā ceļā virs 60 km/h to nav iespējams dabūt. Savu lomu spēlē apdzīvotas vietas. Bet pārāk liela loma tajā ir atvēlēta tieši šādiem lēnajiem.

Un 60 km/h ir mūsdienām par lēnu. Ja nav jābrauc caur Rīgu, vajadzētu 80 km/h. Bet ir kļuvis krietni sliktāk, nevis labāk, ja salīdzina ar laiku pirms 20 gadiem.

Manuprāt būtu tomēr jādomā kā organizēt satiksmi tā, ka ir legālas, reālas un pietiekami biežas vietas, kur tiem lēnajiem tiešām var droši tikt garām. Šobrīd vienīgās cerības, ka reiz viņš tomēr nogriezīsies. Diemžēl tas var būt arī tikai pēc 60 km, un tas Jūsuprāt ir pareizi.

Te nav runas par politiku. Nemaz. Tāpēc karu izraisītājus minēt ir nevietā. Te ir runa tikai un vienīgi par laiku un ar to saistīto ekonomiku, jo uz ceļa ir daudzi, kas nebrauc sauļoties.

uupis 27.oktobris 2024 8:49
1 1 Atbildēt

Ir Drošas braukšanas skola, kurā var apgūt vadīšanas iemaņas, ja viņas nav pietiekošas! 

Var taču izrādīties tā, ka ES piebraucu jums no aizmugures ar savu BMW un midžinu jums lai vācaties malā - par lēnu braucat! Un kāda tad būs argumentācija - kāpēc jūs drīkstat braukt lēnāk nekā man gribētos, bet citi nedrīkst braukt lēnāk nekā jums gribētos?

Zojists 27.oktobris 2024 19:04
0 0 Atbildēt

Cienītais - izlasiet vēlreiz Līgas rakstīto.

Un kāds sakars ar dalbajobu mirkšķinātāju?

ZZZZ 27.oktobris 2024 16:53
1 1 Atbildēt

Līga, mūsu plakanzemītē ir ļoti pieņemama satiksme. Jums vienkārši nav pieredzes, lai būtu ar ko salīdzināt. Nevajag čīkstēt, vajag iz braukt laicīgāk, visur paspēsiet. Jo kā saki, var izrēķināt vidējo ātrumu. Ceļš pieder visiem, skaties uzmanīgi, brauc lēnām, tagad tumšs un slidens.

Zojists 27.oktobris 2024 19:15
0 0 Atbildēt

Pieņemama satiksme?

Nu ok, nav jau tā, ka viss būtu pavisam slikti, bet ir daudzas ļoti kaitinošas nianses.

Valstīs ar normālu ceļu infrastruktūru ieraugot ceļa zīmi Pislēta X - 400km - tu, kā braucējs skaidri zini ka tajā pilsētā X nonāksi pēc 4 stundām.

Bet Baltijā raksturīgs - 100km ceļa posms - stabila pustora - divas stundas. Es neuzskatu, ka tas ir normāli.

Ieteikumu piecelties agrāk un izbraukt laicīgāk - nu kā, lai tā maigāk pasaka? Lai Jums rītdien viss "laicīgi" sanāk.

ZZZZ 27.oktobris 2024 21:17
0 0 Atbildēt

Zojists arī tik pa plakanzemēm braucis. Daudz kur pat šajā eiropā lai nobrauktu 100km tev būs nepieciešamas pat tās pašas 4h un pie labiem laika apstākļiem. Vari nestrīdēties un neatbildēt, ir pārbaudīts.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Tesla uztriecas citam auto, lai glābtu cilvēka dzīvību (+ VIDEO) 3

Video autors nav drošs par to, kas izpildīja pēkšņo izvairīšanās manevru - Tesla autopilots vai cilvēks pie stūres. Kā domājat jūs? Lasīt vairāk

 

Dr. Viljams Happers: CO2 pieaugums kopš industrializācijas ir pārāk mazs, lai ietekmētu sasilšanu (+ GRAFIKI) 7

Politisko lēmumu dēļ Eiropā un Latvijā mēs arvien vairāk esam spiesti maksāt par CO2 emisijām. Skaidrosim, kas tas ir un vai vispār uz CO2 pamatojuma ir jēga maksāt? Lasīt vairāk

 

Mēģinot apdzīt kravas auto, avarē divi Bugatti Chiron (+ VIDEO) 5

Avārija notikusi Marokā, ekskluzīvajiem spēkratiem piedaloties organizētā izbraucienā pa Ziemeļāfrikas valsts ceļiem. Lasīt vairāk

 

Pašvaldībā diskutē par iespēju atcelt priekšrocības elektroautomašīnām "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās autostāvvietās 14

Galvaspilsētas domē pašlaik notiek diskusijas par iniciatīvu atcelt priekšrocības elektroautomašīnām SIA "Rīgas satiksme" apsaimniekotajās autostāvvietās, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti