Topošajiem autovadītājiem jārēķinās ar papildu praktiskām un teorētiskām prasībām (+ video) 35

 
Nozare.lv | 27.janvāris 2015 10:11

Lai mazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu, topošajiem autovadītājiem jārēķinās, ka eksāmenā tiks iekļauti papildu temati - bīstamu situāciju prognozēšana un risku novērtēšana, šodien Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) sēdē informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes priekšsēdētājs (CSDD) Andris Lukstiņš.

Viņš skaidroja, ka tāpat tiks pieprasīts apliecinājums no instruktora, ka praktiskā apmācība ir veikta gan diennakts tumšajā laikā, gan nelabvēlīgos laika apstākļos.

Lukstiņš arī norādīja, ka tiks pastiprinātas prasības autoskolām, lai jaunie autovadītāji būtu pietiekami sagatavoti un neapdraudētu ceļu satiksmes drošību.

Viņš norādīja, ka pērn būtiski pieaudzis ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits - no 179 cilvēkiem 2013.gadā līdz 211 bojāgājušajiem 2014.gadā. 43,7% no tiem bijuši vieglo automašīnu vadītāji vai pasažieri, un šajā kategorijā pieaugums bijis par 25%. Visbiežāk avārijas izraisa 20 līdz 30 gadus veci braucēji, kuri ir alkohola reibumā. Lukstiņš arī norādīja, ka alkohola reibumā bojāgājušo autovadītāju skaits pērn palielinājies 2,6 reizes - no desmit līdz 26.

Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis informēja, ka pērn, piemēram, četros traģiskos negadījumos kopā bojā gājuši 18 cilvēki.

Kā ziņots, šodien notika Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) sēde, kuras laikā uzklausīja atbildīgo institūciju ziņojumus par situāciju ceļu satiksmes drošībā ziemas periodā, kā arī notika konkrētu priekšlikumu apspriešana tās uzlabošanai.

Padomes sēdē atbildīgās institūcijas par autoceļu uzturēšanu - VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" (LAU) un VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) - sniegs informāciju un analīzi par ceļu uzturēšanu ziemas sezonā, kā arī turpmāk veicamo, lai operatīvi nodrošinātu valsts autoceļu uzkopšanu ziemas sezonā.

CSDP priekšsēdētājs ir satiksmes ministrs, padomes priekšsēdētāja vietnieks - iekšlietu ministrs. Sēdē piedalīsies pārstāvji no Satiksmes, Iekšlietu, Finanšu, Izglītības un zinātnes, Veselības ministrijām, VAS "Ceļu satiksmes direkcija", VAS "Latvijas Valsts ceļi", VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs", Valsts policijas, kā arī nevalstiskajām organizācijām un citām institūcijām.

 
35 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 27.janvāris 2015 13:53
106 2 Atbildēt

Kas atbildēs par tām 211 dzīvībām?

LMT 27.janvāris 2015 11:28
25 0 Atbildēt

Ui, ka šitos neko nedarītajus vajag formēt ārā! Izrādās, ka pie visām ķibelēm vainīgi ir jaunie vadītaji...

hugo 27.janvāris 2015 12:00
24 2 Atbildēt

Lukstiņš ir meistars izdomāt kā vairāk naudas noslaukt no vadītājiem un piebāzt savas kabatas!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti