Nogurums: nemanāmais šoferu ienaidnieks (+ VIDEO) 1

 
iAuto | 2.janvāris 2018 10:13

Tā nogurt var tikai no svētkiem! Ir aizvadītas Ziemassvētku un Jaunā gada svinības, pēc kurām autovadītāji dosies ierastajās ikdienas gaitās. Šoferi, pirms sēdies pie sava spēkrata stūres, atgādinām, cik būtiska ir atpūta – īpaši pēc svētkiem!

Nogurumā miegs piezogas nemanot. 2017.gadā notikuši 29 ceļu satiksmes negadījumi, kuru iemesls bija iemigšana pie stūres.

Paaugstināts autovadītāju nogurums ir būtisks risks ceļu satiksmes drošībai, īpaši tad, ja autovadītājs neapzinās, ka teju var iemigt. Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis atzīst: “Līdzīgi kā iereibušam cilvēkam, noguruma stāvoklī autovadītājs reaģē lēnāk un nespēj tik ātri konstatēt bīstamas situācijas uz ceļa. Mikromiega un palēninātas reakcijas sekas var būt traģiskas. Jāteic, ka statistika neatspoguļo reālo situāciju – mēs varam tikai minēt, cik ceļu satiksmes negadījumi notikuši šoferu noguruma dēļ. Šis skaits nav mazsvarīgs.”

Lai izvairītos no šādām situācijām, aicinām autovadītājus sekot līdzi savai pašsajūtai. Ja ir jūtama miegainība vai nogurums – aicinām nesēsties pie sava spēkrata stūres! Bet, ja esot ceļā, sajūtat nogurumu, vislabāk ir apstāties tuvākajā drošā vietā un izkustēties svaigā gaisā. Tomēr, ja jūtaties jau miegains – labāk pagulēt 15-20 minūtes un tad atkal doties ceļā.

Iespējams, ka tie šoferi, kuri sēžas pie stūres noguruši, nemaz neizvērtē riskus, jo ir nepieciešamība vadīt transportlīdzekli. Atgādinām, ka par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, esot slimam vai tādā mērā nogurušam, ka tas ietekmē vadītāja darbaspējas un ceļu satiksmes drošību, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 40 līdz 280 euro.

Neriskēsim ar savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību!

Šis ir otrais video sērijā “Brauc ar pilnpiedziņas saprātu”. Tas ir tapis sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju un ir veltīts ceļu satiksmes drošības uzlabošanai.

 
Visi komentāri
 
Vadītājs 2.janvāris 2018 15:49
0 0 Atbildēt

Uz Tīnūži-Koknese nav kur ērti nobraukt. Kad tu tā atslābinies pēc saspringtās Rīgas satiksmes, brauc pa taisnu celu, īpaši neapdzenot, Sīmanis klāt kā likts. Tad kāds pretimbraucošais neaprēķinot savas spējas apdzen izbraucot tavā joslā tev degungalā, apdzenamais protams arī nepiebremzē, jo žāvājas un komentāri par ceļa ļaunumu, konstrukciju, kapiem zem tā un citām šamaņu cienīgām ainām kā likts, pilni soc.tīkli. Policijas runas vīri vienā balsī sludina ātrums, ātrums vainīgs. Atbildīgie pamostieties, ne man vienīgajam pēc garas dienas Rīgā, atgriežoties mājās, uz tā ceļa nāk miegs. Nobraukt, lai piestātu uz 10 min nav kur. Protams var jau te piekliegt, nobrauc pa nobrauktuvi uz mazāk svarīga ceļa, apstājies malā, apgriezies un uzbrauc atpakaļ. Principā izdarāmi, bet neērti īpaši ar smago.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti