EuroNCAP testos Mercedes A-klase un Lexus ES (+ VIDEO)

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 25.oktobris 2018 8:57

EuroNCAP drošības eksperti pārbaudījuši sešus autobūves jaunumus: Mercedes A-klases hečbeku, Lexus ES sedanu, Mazda6 universālu, krosoveru Hyundai Nexo, kā arī Citroen Berlingo un Peugeot Rifter. Pirmie četri modeļi ieguva augstāko atzīmi – piecas zvaigznes.

Mercedes A-klases vadītāja un pasažiera drošība tika novērtēta ar 96%, bērnu – ar 91%, gājēju un velosipēdistu  – ar 92%, elektronisko sistēmu darbība – ar 75%. Hečbeks tikpat kā bez aizrādījumiem izturēja visus pārbaudījumus, ieskaitot testu, kurā tiek imitēta sadursme automašīnai ar sāniem ietriecoties stabā. Tajā pašā laikā eksperti atzīmēja zemo joslas uzturēšanas sistēmas efektivitāti, ko skaidro ar nepietiekami pilnveidotu aklās zonas funkcijas darbu.

Lexus ES vadītāja un pasažiera drošība tika novērtēta ar 91%, bērnu – ar 87%, gājēju un velosipēdistu  – ar 90%, elektronisko sistēmu darbība – ar 77%. Testi pierādīja, ka frontāla trieciena gadījumā aizmugures pasažieri var iedzīvoties nopietnās traumās jostasvietas rajonā. Līdzīgi kā Mercedes, arī Lexus ES joslas uzturēšanas sistēma nespēs palīdzēt vadītājam sarežģītās situācijās.

Mazda6 modernizētā universāla vadītāja un pasažiera drošība tika novērtēta ar 95%, bērnu – ar 91%, gājēju un velosipēdistu  – ar 66%, elektronisko sistēmu darbība – ar 73%. Mada universāls saņēma aizrādījumu par nepietiekami pasargātiem aizmugures pasažieriem, kas frontālas sadursmes gadījumā var gūt traumas jostasvietas rajonā, kā arī par neapmierinošu aktīvā motora pārsega darbu, kas automātiski atveras, cenšoties samazināt trauma risku pie sadursmes ar gājēju vai velosipēdistu. Izrādījās, ka šī drošības risinājuma efektivitāti stipri iespaido konkrētā cilvēka augums un komplekcija.

Hyundai Nexo krosovera vadītāja un pasažiera drošība tika novērtēta ar 94%, bērnu – ar 87%, gājēju un velosipēdistu  – ar 67%, elektronisko sistēmu darbība – ar 80%. EuroNCAP speciālisti atzīmēja neveiksmīgo aizmugures sēdekļu galvas balstu formu, kas nepasargā no traumu riska pasažieru kaklus, automašīnai saņemot triecienu no aizmugures, bet gājēju atpazīšanas sistēma ne pārāk efektīvi strādāja saskarsmē ar velosipēdistiem.

Furgoniņi Peugeot Rifter, Citroen Berlingo (trešais ir Opel Combo), kas viens no otra atšķiras vien ar vizuālo noformējumu, EuroNCAP pārbaudēs ieguva četras balles, kas nebūt nav slikts rezultāts šāda tipa transportlīdzekļiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti