Aizvadīta akcija “ROADPOL Drošības dienas”! 1

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 24.septembris 2020 11:20

No 16. septembra nedēļas garumā Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Latvijā, norisinājās Eiropas ceļu policijas tīkla “ROADPOL” organizētā akcija “ROADPOL Drošības dienas”.

Šīs akcijas mērķis bija kopīgiem spēkiem panākt, lai šajā laikā uz Eiropas ceļiem nebūtu neviena ceļu satiksmes negadījuma ar bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem.

Diemžēl  “ROADPOL Drošības dienu” mērķis uz Latvijas ceļiem nav īstenojies. Šīs nedēļas laikā ir  reģistrēti vairāk nekā 600 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 116 personas un divas personas gājušas bojā. Iespējams, šo traģisko negadījumu iemesls varētu būt autovadītāju neuzmanība vai nogurums.

Šīs nedēļas laikā policija veica pastiprinātu ceļu satiksmes uzraudzību. Tika uzraudzīti gan autovadītāji, gan mazāk aizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki. Tika kontrolēta drošības jostu un bērnu sēdeklīšu lietošana, tāpat arī veikta pastiprināta ātruma kontrole. Ņemot vērā, ka tika piesaistīti plašāki policijas spēki ceļu satiksmes uzraudzībai, un neraugoties uz sabiedrības informēšanu par gaidāmajām pārbaudēm, nākas secināt, ka tomēr daļa satiksmes dalībnieki ir izturējušies bezatbildīgi un nav ievērojuši ceļu satiksmes noteikumu prasības.

Pārbaužu laikā uz Latvijas ceļiem pavisam kopumā pieņemti 2360 administratīvā pārkāpuma lēmumi. No kopējo pieņemto lēmumu skaita par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu pieņemti 1423 lēmumi, kas ir nedaudz vairāk nekā ikdienā. Tāpat 49 lēmumi pieņemti par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un seši par braukšanu narkotisko vielu iespaidā. Savukārt 252 personas ir fiksētas braukšanas laikā nelietojot drošības jostas.

“Aicinām autovadītājus ne tikai šādu akciju laikā, bet arī  ikdienā nebūt pārgalvīgiem un rūpēties par savu drošību, kā arī atcerēties, ka ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana, tajā skaitā ātruma pārsniegšana un braukšana atrodoties alkohola reibumā, apdraud ne tikai pašu vadītāju, bet arī transportlīdzekļa pasažierus un citus satiksmes dalībniekus. Atceries – katra satiksmes dalībnieka attieksme un uzvedība uz ceļa ir pamats drošībai!” uzsver Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Juris Jančevskis.

Šī brīža statistika nav iepriecinoša, Latvijā šogad līdz 22. septembrim ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 94 satiksmes dalībnieki, bet ievainoti 3058, no kuriem 346 smagi cietuši. Pērn šajā pat periodā ceļu satiksmes negadījumos bojā gāja 92 cilvēki, bet smagi cieta 337 personas.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Drūmi 24.septembris 2020 11:41
3 0 Atbildēt

Manuprāt, akcija ir izgāzusies - Latvijā praktiski katru dienu bija vismaz pa vienam bojā gājušajam

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti