Ja aizdegas automašīna, jārīkojas ātri (+ VIDEO) 4

 
Re TV | 23.oktobris 2020 11:26

Aizdedzies mežs, degošs skurstenis, mājoklis, dārza būdiņas – par šādiem gadījumiem dzirdam teju ikdienu. Par automašīnām, kurās izcēlies ugunsgrēks dzirdam retāk, bet šādi gadījumi arī ir ne mazums.

Vidēji katru gadu tiek dzēstas 600 automašīnas, kas ir degušas, vai tajās izcēlies ugunsgrēks. Kā rīkoties brīdī, kad automašīnā sākusies degšana, skaidro VUGD. Teju katru dienu ugusndzēsēji glābēji dodas uz izsaukumiem, kas saistīti ar aizdegušos trasnportlīdzekli. Lielākā daļa no tiem ir vieglās automašīnas, bet nereti aizdegas arī kravas transports, savukārt vasaras sezonā – traktortehnika un kombaini.

Lai gan par šiem gadījumiem plašsaziņas līdzekļos stāsta retāk, tādu nav maz. Lai pasargātu savu veselību un dzīvību, automašīnas vadītājam un pasažieriem ir jāreaģē ļoti ātri un jārīkojas pareizi. Pirmais ir jāapstādina automašīna, jāizslēdz morotrs, jāizkāpj no transportlīdzekļa un jāaizver visi logi un durvis. Juris Bieriņš, VUGD Talsu daļas komandiera p.i.: “Pirmais, ko noteikti darām, zvanām uz 112. Jo ātrāk piezvanīsim, jo labāk.

Tad, otrais, ja ugunsdzēšamais aparāts ir mašīnā, tad izvērtējam savas spējas un, ja nav liels apdraudējums, ja uguns nav pie bākas, vai mašīna nedeg pilnā apjomā, un, ja mēs varam šo ugusngrēku dzēst un neradīt sev apdraudējumu, tad mēs to varam arī darīt. Un sagaidām VUGD. Ja ugunsgrēks izceļas automašīnas motortelpā, tad rīkojamies tāpat kā iepriekš. Automašīnas pārsegu netaisām uzreiz vaļā, paveram mazliet, paskatāmies.

Ja nav apdraudējums pašam, tad varam uzsākt dzēšanu. Ja sakas degšana lielos apmēros, tad to nevajag pašam darīt, bet sagaidīt glābšanas dienestu.” Visbiežāk ugunsgrēks transportlīdzeklī izceļas saistībā ar elektroniku, kad noticis īssavienojums. Tāpat, ja nekvalitatīvi ir veikts automašīnas remonts, pastāv varbūtība, ka tas var izraisīt ugunsnelaimi. Uzmanīgi ir jāapietas ar uguni, ja cilvēks automašīnā, piemēram, smēķē.

Ir gadījumi, kad notiek arī ļaunprātīga dedzināšana. Gadījumos, kad aizdedzies autotransports, pagājušā gadā cietuši 11 cilvēki. Lielākoties tas ir tāpēc, ka paša spēkiem mēģina nodzēst ugunsgrēku un nezvana uz 112.
 

 
 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gunbox 23.oktobris 2020 16:05
1 0 Atbildēt

Pie mājas no agra rīta notika plaukšķis. Pamodāmies. Skatamies, kaimiņam no motortelpas pārsega tieši vadītāja stūrī smuki dūmi ceļās. Šā nav. Ar citu kaimiņu palīdzību 3-4 dzēšamajiem noturējām liesmas līdz minimumam. Fakts tāds, ka, ja netiec klāt avotam, tad var tikai nedaudz apslāpēt uzliesmojumu. Uguns vienkārši izplatās caur visiem stūriem pa lakas krāsas slāni.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti