Noslēgusies (LAMB) un Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) organizētā satiksmes drošības akcija "Drošas ielas – tās ir manas tiesības"! 1

 

Foto: Publicitātes attēls

LAMB | 13.novembris 2020 13:57

Tā bija daļa no starptautiskās programmas "Šī ir mana iela" (#Thisismystreet), kuru kopā ar dažādu valstu un kontinentu autoklubiem organizēja FIA.

LAMB akcijas laikā sociālajos medijos tika ievietotas vairāk nekā simts satiksmes dalībnieku veidotas fotogrāfijas, kurās viņi brīdina par gājējiem, riteņbraucējiem, elektrisko skrejriteņu vadītājiem, autovadītājiem un citiem satiksmes dalībniekiem bīstamām vietām un aicina apdraudējumus nekavējoties novērst.

Viens no sociālajos tīklos aprakstītajiem priekšlikumiem par nepieciešamību izveidot gājēju pārejas un uzlabot apgaismojumu uz Vējavas ielā Rīgā ieguva plašu, vairāk nekā 1000 sociālā tīkla Instagram lietotāju atbalstu. "Tas pierāda konkrētā gadījuma aktualitāti iedzīvotāju vidū, sociālo mediju ietekmi uz satiksmes drošību, kā arī plašās iespējas, kādas šis komunikācijas veids piedāvā," uzsver akcijas organizators, LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Akcijas laikā tika sagatavoti un sociālajos tīklos ievietoti vairāki videoklipi, kuros atbildīgās amatpersonas, kā arī satiksmes drošības un medicīnas eksperti pauda savu viedokli un ierosinājumus par satiksmes drošības stiprināšanas iespējām.

Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis ir pārliecināts, ka īpaši bīstamus satiksmes drošības riskus izraisa pārgalvīgi un bravūrīgi satiksmes dalībnieki, kuri  klaji ignorē noteiktās prasības, brauc agresīvi un neapdomīgi iebrauc pretējā braukšanas joslā. "Šī brīža statistika liecina, ka smagāko negadījumu iemesls bieži ir pārgalvība, tiesiskais nihilisms un nepārdomāta manevra veikšana," uzver pulkvedis.

Savukārt RSU profesore Guna Laganovska uzskata, ka viena no būtiskākajām satiksmes drošības problēmām ir slikta redzamība. "Kā acu ārste gribētu atgādināt, ka mūsu sabiedrība ir samērā novecojusi, un senioriem mēdz būt dažādas redzes problēmas. Neskatoties uz to, ka autovadītāji tiek regulāri pārbaudīti, ir jāņem vērā, ka uz ielas ir cilvēki, kuru redze ir slikta. Tas ir jāņem vērā, braucot pie stūres.  Vēlos atgādināt arī gājējiem, ka redzi ir regulāri jāpārbauda, lai redzamību un tātad arī drošību, piedaloties ceļu satiksmē, uzlabotu," uzsver RSU profesore.

LAMB akcijas laikā  katram iedzīvotājam, kuru neapmierina ceļu satiksme un infrastruktūras kvalitāte, bija iespēja izdrukāt īpašu akcijas plakātu LAMB mājas lapā, nofotografēties bīstamajā vietā un nosūtīt fotogrāfiju autoklubam. Visas fotogrāfijas un satiksmes dalībnieku prasības, gan akcijas organizatoru veidotās, gan iedzīvotāju iesūtītās, tika apkopotas un nosūtītas tām atbildīgajām amatpersonām, kuru uzdevumos ietilpst satiksmes drošības stiprināšana. Viens no LAMB akcijas mērķiem ir pievērst atbildīgo amatpersonu  uzmanību satiksmes drošības riskiem, ar kuriem savās ikdienas gaitās saskarās teju ikviens Latvijas iedzīvotājs.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 14.novembris 2020 12:17
1 0 Atbildēt

Bet kādi ir Tavi pienākumi, kad pieprasi savas tiesības?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti