No 19. līdz 25. aprīlim norisināsies akcija “Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa” 8

 

Foto: iAuto.lv

VP | 16.aprīlis 2021 9:43

Jau nākamnedēļ no 19. līdz 25. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs tiks organizēta Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akcija “Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa”.

Šīs nedēļas laikā visā valsts teritorijā Valsts policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma ievērošanai, vēršot satiksmes dalībnieku uzmanību uz to, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei.

Jau vairākus gadus pavasarī Eiropas Savienības dalībvalstīs tiek organizēts “24 stundu atļautā braukšanas ātruma kontroles maratons”, taču šogad šai problemātikai ir veltīta ne tikai viena diena, bet visa nedēļa. Taču arī šogad, ROADPOL akcijas “Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļas” laikā vienā dienā tiks organizēts 24 stundu ātruma kontroles maratons, kurš norisināsies no trešdienas, 21. aprīļa, plkst. 6.00 līdz ceturtdienas, 22. aprīļa, 06.00 rītā, vēršot sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību ceļu satiksmes drošībai.

“Aizvien ir autovadītāji, kuri neapzinās, cik ļoti bīstams ir ātrums - tā pārsniegšana autovadītājam samazina iespēju laicīgi pamanīt un novērst bīstamību uz ceļa, bet palielina apdraudējumu gan sevi, gan apkārtējiem. Šīs nedēļas mērķis ir veikt preventīva rakstura pasākumus, lai atturētu transportlīdzekļu vadītājus no atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas, kā arī likt katram autovadītājam aizdomāties, vai tās pāris minūtes, kuras tiks iegūtas, pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, attaisno radīto risku savai un apkārtējo ceļu satiksmes dalībnieku drošībai,” uzsver Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

 Lai gan policija ikdienā kontrolē to, lai tiktu ievēroti ceļu satiksmes noteikumi, “Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļas” laikā Valsts policija visā Latvijas teritorijā pastiprināti rūpēsies par satiksmes drošību un uzraudzīs satiksmes dalībniekus, lai tie ievērotu atļauto braukšanas ātrumu.

Šogad līdz 12. aprīlim ir fiksēti 18 354 ātrumpārkāpēji, visvairāk tieši Rīgas reģionā. Savukārt pērn šādā pat periodā Valsts policija pieķērusi 22 594 transportlīdzekļu vadītājus, kuri pārkāpuši atļauto braukšanas ātrumu. 2020. gadā kopumā bijuši 78 046 ātrumpārkāpēji, 26 682 no tiem Rīgas reģionā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kakcija 16.aprīlis 2021 10:41
6 3 Atbildēt

vajag salikt kameras vietās, kuras šķērso visvairāk braucēju un vēl citur un būs nevis akcija, bet rutīnas ātruma kontroles pasākums.

akcijas lai paliek lielveikaliem, satiksmes drošība vai nu tiek, vai netiek uzturēta - tam jābūt nepārtrauktam procesam, nevis akcijveidīgam.

Vernons 16.aprīlis 2021 10:18
5 3 Atbildēt

Ātrums te "ņepričom". Virzienrādītājus jau sen neslēdz un ja arī ieslēdz, tad priekš sevis, netīšām ar pirkstiem aizķer griežot stūri! Ja nav sadaļas CSN, tad nav nekādu normu! Nav punkta uz kuru atsaukties! Policijā vadās pēc likuma "Par policiju", 4. pants izsaka visu!

LMT 16.aprīlis 2021 10:17
3 1 Atbildēt

Kad plānojas akcija - "par solījumu nepildīšanu un atbildēšanu par līķiem uz ceļiem?"

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti