TV raidījums "Zebra" pastāsta par jauno Jūrmalas brīnumluksoforu (+ VIDEO) 27

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 26.decembris 2021 18:36

Ja Rīgai bija stabiņu eksperiments, tad Jūrmala ir gājusi tālāk. Tur ir luksoforu eksperiments!

Īsajā filmēšanas laikā izdodas piefiksēt vairākus rupjus satiksmes noteikumu pārkāpumus un bīstamas situācijas gājēju drošībai.

Satiksmes eksperta Oskara Irbītša kometārs iAuto:

"Šī situācija izskatās pēc tā, ka kāds ir ticis pie ļoti modernas lietas (jauna un moderna luksofora), bet lietošanas instrukciju līdz galam nav izlasījis un aparātu savest kārtībā nav mācējis. Tad nu objekts ir ieziemots tāds, kāds nu ir mācēts sataisīt, bet instrukcijas lasīšanai ir atvēlēta visa ziema. Laika daudz un ir cerība, ka atbildīgie būs kārtīgi izstudējuši, kā tad īsti luksofors ir jāregulē, kā arī kādas zīmes ir jāuzliek, un pavasarī viss darbosies teicami, vai pat perfekti pieskaņoti cilvēku un transporta plūsmai. Bet ja nopietni, tad kārtējais brāķis un neizdarība. Es ļoti šaubos, vai luksofora programmēšana ir tas darbs, kas nav izdarāms ari ziemas periodā. Nav jau ar lāpstu sasalusi zeme jārok, bet gan dators jāpieslēdz luksoforā vadības blokam. Cilvēki ar laiku, protams, iemācīsies ari šādu krustojumu izbraukt, un ari pavasarī pārprogrammēto luksoforu apgūs, bet diemžēl šajā procesā ari daudzi punus uzsitīs… Bet vai tad reiz nevar saņemties un visu izdarīt pareizi jau tūlīt un ar pirmo reizi? Kur ir tā problēma?"

 

iAuto ir publicējis vairākus rakstus par gājēju pārejām:

Diemžēl šādas neizdarības noved pie ļoti bēdīgām sekām:

NORMATĪEVIE AKTI

Iesākumā informācija, kas autovadītājiem nav jāzina, bet šajā tēma ir obligāta. Proti, Ministru kabineta noteikumi Nr.421 "Noteikumi par darba vietu aprīkošanu uz ceļiem":

1. Vispārīgie jautājumi

  1. Noteikumi nosaka, ar kādiem tehniskajiem līdzekļiem aprīko darba vietas uz ceļiem (turpmāk – darba vietas). (MK 05.05.2009. noteikumu Nr.394 redakcijā)
  2. Darba vietas aprīkošanu ar tehniskajiem līdzekļiem nodrošina persona, kas veic ceļu būvniecības, remonta, kā arī citus darbus uz ceļiem (turpmāk – darbu veicējs), to saskaņojot ar ceļa pārvaldītāju un valsts akciju sabiedrību “Latvijas Valsts ceļi” (turpmāk – Latvijas Valsts ceļi). (MK 05.05.2009. noteikumu Nr.394 redakcijā)
  3. Noteikumu izpildi kontrolē ceļa pārvaldītājs un Latvijas Valsts ceļi. (MK 05.05.2009. noteikumu Nr.394 redakcijā)
  4. Par noteikumu prasību neizpildīšanu darbu veicējs atbild likumā noteiktajā kārtībā.

LATVIJAS VALSTS CEĻU atbilde 7.12.2021 no Komunikācijas daļas vadītājas Annas Kononovas:

"Objekts Zigfrīda Meierovica prospektā Jūrmalā nav nodots ekspluatācija un darbi pašlaik objektā nenotiek. Iespējams sakarā ar laika apstākļiem ir būvdarbu pārtraukums. Precīzāku informāciju jāprasa pasūtītājam Jūrmalas pašvaldībai un būvdarbu veicējam.

Par to, ka objektā nav pabeigti būvdarbi brīdina plakāti objekta sākumā.

Tā kā darbi objektā nenotiek un MK noteikumu Nr. 421 prasības netiek pārkāptas, LVC nav komentāru sakarā ar šiem noteikumiem.

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka: 131. Ja luksofors ir izslēgts vai darbojas mirgojošas dzeltenās gaismas režīmā, transportlīdzekļa vadītājam jāievēro neregulējamu krustojumu šķērsošanas noteikumi un pirms krustojuma uzstādīto priekšrocības ceļa zīmju prasības.

Par veco gājēju pāreju. Ja luksofors nedarbojas, jāvadās pēc ceļazīmēm.

Pamatojoties uz likuma Par autoceļiem 1. panta otro daļu: Pilsētu ielas ir attiecīgo pašvaldību iestāžu pārziņā, un to uzturēšanas un lietošanas kārtību nosaka šīs iestādes. Nosūtīsim Jūsu sūdzību Jūrmalas pašvaldībai izvērtēšanai un lēmumu pieņemšanai.

Ceļu satiksmes likuma 6. pants nosaka, ka Ceļa pārvaldītāja pienākumi ir:

  • nodrošināt, lai ceļš pastāvīgi tiktu uzturēts satiksmei drošā stāvoklī atbilstoši normatīvajiem aktiem un standartiem ceļu satiksmes drošības jomā;
  • nodrošināt, lai nekavējoties tiktu novērsti šķēršļi, kas traucē satiksmi un apdraud tās drošību, bet, ja tas nav iespējams, nodrošināt bīstamo vietu aprīkošanu ar atbilstošiem satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem līdz šo šķēršļu likvidēšanai;
  • un kontrolēt ceļa darbu veikšanas kārtību."

iAuto redakcijas viedoklis

Portāla iAuto redakcija atgādina, ka Jūrmalas pilsētais jau vairākus gadus ir nopietnas problēmas ar drošas infrastruktūras izveidi pat jaunās vietās. Lūk, piemērs:

Te rodas jautājums, kāpēc šāda situācija, kas apdraud satiksmes drošību no jauna plānotā krustojumā varēja notikt un kāpēc iAuto portāla redakcijai ir jāvēršas ar iesniegumiem atbildīgajās institucijās!

Jā, tas deva rezultātu, bet pareizi būtu beidzot izvērtēt atbildīgo ierēdņu kvakifikāciju Jūrmalas attīstības pārvaldē, būvobjektu iepirkumu procedūras reglamentu un līgumā paredzēto atbildību no būvprojekta autoriem un uzraudzītājiem.

Dubultu satiksmes mezgls:

  • pasūtītājs Jūrmalas dome 
  • būvprojektu izstrādāja un autoruzraudzību nodrošina SIA “JLD”
  • būvuzraudzību nodrošina SIA “Semita” (5 439 EUR)
  • būvdarbus veic personu apvienība “Igate-Liktenis” (898 793,97 EUR)
 
Visi komentāri
 
Nja 26.decembris 2021 19:10
4 3 Atbildēt

Gaidu sižetu arī BBC vai CNN, nu vismaz valsts televīzijā. Uzlikt sarganās gaismas radaru un pašvaldība varēs cauru gadu atcelt iebraukšanas maksu. Un par tiem debilajiem gājējiem, dabīgā atlase. Cik Rīgā ir tādu krustojumu, kur gājēji var šķērsot ielu tikai tad, kad auto visos virzienos ir sarkanais? Pilns ar tādiem un neviens nemetas zem riteņiem ieraugot stāvošu mašīnu! Un luksafora poga, ka vismaz gadus desmit LV ieviesta pēkšņi slikta. Džeki, var redzēt, nu dikti gribat uzdirst, bet nu īsti nav par ko. Vienam lecīgam gailim nepatīk dome un viss.

650 27.decembris 2021 4:26
2 4 Atbildēt

Tas Gailis konkrēti šeit ir kāds cits.Tā vietā,lai te katrureiz pie šīs tēmas anoonanonīmi pļutītu, vispirms vajadzētu vismaz daļēji iebraukt, par ko īsti te runa.Tur pilnīgi galīgi galvā iedraatētam ir jābūt, lai neapjēgtu kāds fufelis ir tapis par Jūrmalas cien.Lohu sagrabibinātajiem nieka 0,9mlj.Pa lēto, tāteikt.

Bet reku Jūrmalas vietājajājā (bez-maksass) loh-avīzē citi gaiļi dzied pavisam citu dziesmu- tur viss vienmēr ir Labi.Jā.Tas ir ļoti slikti, ka šajā pilsētā ir šitāds te nesmuks Portāls.Jā.

nja 27.decembris 2021 8:26
3 1 Atbildēt

Kur te kāds par naudu dirsa? Vienu reizi sižetā pieminēja to, tad lūdzu, sižets, ar to cik maksā citās pilsētās līdzīgi satiksmes mezgli, bet to jau neviens neies pētīt, sapratīs ka visur vienādas cenas! Vot dažiem nepatīk un viss, lielai daļai arī fotoradari nepatīk, bet šajā vietā prasās un satiksme pati sakārtosies!

iAuto 27.decembris 2021 10:15
3 5 Atbildēt

Ja visu laiku tur iet gājēji pie sarkanās gaismas, tad varbūt tomēr problēma ir krustojuma plānojumā?

nja 27.decembris 2021 11:41
6 1 Atbildēt

Ja vadītāji visu laiku pārkāp ceļu satiksmes noteikumus, tad problēma ir noteikumos? Nu tu dod! Tā ir visatļautība, kura beigtos uzreiz, kā tur noliktu CP ekipāžu, tajā skaitā, gājējiem rakstītu protokolus! Katru dienu Rīgā redzu gājējus kas šķērso ceļu pie sarkanā, ko nu, vācam visus luksoforus nost, jeb gājējus audzināt? Nolikt tur policiju, un kā vēl sakārtotu jautājumu! Rīgā tas pats, brauc visi pa sabiedriskā transporta joslām, policija trīs dienas pastāv, mēnesi neviens tur neliek, pēc tam jau atkal aizmirsa. Un te nav problēma ne noteikumos ne infrastrukturā, galvā ir problēma!

iAuto 27.decembris 2021 11:55
0 5 Atbildēt

Vakar pie tukša Raiņa bulvāra Rīgā cilvēki spieda luksofora pogu un pēc 10 sekundēm iedegās zaļais - nekādu problēmu! Ja nepareizi noregulē luksoforu kā ir šeit, tas veicina pārkāpt satiksmes noteikumus. Paskaties, cik daudz pārkāpumu un bīstamu situāciju īsā brīdī!

Par otru luksoforu uz stāvvietu es pat vēl neesmu taisījis video, tur ir visas tās pašas problēmas + vēl nepārdomāta kreisā pagrieziena regulācija un nevajadzīgs krustojums kā tāds!

nja 27.decembris 2021 12:05
9 0 Atbildēt

Nu umņik, pārej pāri Raiņa būvlārim un nospied uzreiz atkal pogu, nebūs vairs nekādas 10 sekundes tev! Pārkāpumus es tavos video redzu, bet ja cilvēki ir neaudzināti un mauc pie sarkanā, ko tu luksoforam piesējies! Cilvēki lido ar mašīnu pa ielu, tā nav problēma, redz gaismiņas ne tā slēdzas. Lai kādu notriektu, kādam ir jāpārkāpj CSN, punkts! gribi dzīvot, PĀRLIECINIES par drošību!

iAuto 27.decembris 2021 12:35
0 4 Atbildēt

Nofilmēju, re

Te ir pareizi!

nja 27.decembris 2021 14:01
3 0 Atbildēt

Aizbrauc arī nofilmē Krasta ielu!

Rīgā 27.decembris 2021 12:19
6 0 Atbildēt

Uz Brīvības ielas un Artilērijas krutojuma cilvēki nospiež pogu, pagaida 30 sek, nekas nenotiek, pāriet ielu pie sarkanā, aiziet prom un tikai tad iedegas zaļais gājējiem. Šoferi stāv pie sarkanā un kasa pakausi, kas te tiko notika, kāpēc sarkanais, ja nav neviena gājēja!?

Conqueror 26.decembris 2021 20:23
4 0 Atbildēt

beidzot viens stilīgs imanta-babīte nepietur sarunu šovs, vajadzētu vēl kādu sēriju

650 27.decembris 2021 5:31
2 2 Atbildēt

Ja to pirmo 4sektantu draņķi varētu vienkārši apjaat,tad tas otrais, kas uz Baznīcas Krusta,pilnīgi noteikti darbojas pēc veiksmes principa un pamatā reaģē gandrīz uz jebkuru atsevišķi tuvojošos objektu.Turklāt, nav skaidrs, kur īsti tur atrodas pats tas reģistrators.Ka tik vēl ne pie pirmā 4sektanta.Apmēram tāpat kā attiecīgi otrais Rīgas virzienā.Jo mazāks tuvojošos objektu skaits un tukšāka iela- jo lielāka varbūtība, ka tas nostrādās.Attiecībā uz jebkurā atrumā piebraucošo,ieskaitot pedantiski atļautajā vai pat mazākā par atļauto.Fotoradaru/30kmh zīmes ir no katras puses pa vienai, aiz katras no tām ir oficiāls krustojums un tie mistiskie 4sektanti seko vēl krietnus pārsimt metru tālāk..Prasītos paturpipināt šo jauko sarunu.Jā.

Prottams, cilvēku čakarēšana ir šobrīd primārais it visā,tā ka cien.Lohi lai gatavojas arī turpmēk tapt/mierināti visos iespājamajos veidos un visnegaidātākajās vietās.

Kāpēc poga jāspiež ar pliku pirkstu- nu kā gan citādi šajā dubultbermudaku daudzstūrī paaugstināsies vispārējais imunitātes līmenis.Te ir Veselīgs kūrorts, tāpēc vadošie kūroortologi iesaka būt adbildīgiem un katram (savu) Pirkstu nolaizīt gan pirms, gan itin jo īpaši pēc šī te ritualizētās spiešanas akta.Katrs pats sava Likteņa spiedējs.Jā.

Ā,jā, vēl kāds Portāls varētu (no/kāda) "uzprasīt" par to, CIK diez konkrēti jūrmalas (lohiem) izmaksāja 2gab to tur mūžīgi/sarkano 24/7/366 pilnjaudas režīmā degošo sarkano lukso-semaforu iz-projektāšana un uz-stādīšana izbrauktuvē no jaunās AspaFāzijas vārdā nosauktās (šobrīd naksnīgi tukšās) stāvvietas.

Cik tad diez šajos lēto energoresursu laikos izmaksā elektrificējoši fascinējošās maiņstrāvas "iepirkums" šai te gaismas svešķermeņu saskaņoti spožajai kakofonijai.Jā.

Migla 27.decembris 2021 10:07
1 2 Atbildēt

Jūrmalā ir vairāki krustojumi un zīmes kas maldina autovadītājus, bet tās liek mierā. Pirms vairākiem gadiem tikai ar bez tabu raidījuma iesaistes noņēma Kauguros un Slokā ceļa zīmes.

Būtu vērts pievērst uzmanību skolas ielas zīme 30 km/h pie bērnu laukumā, proti darbības zonu. Slokā jēkabpils iela krustojums pirms Ventspils šosejas, kur apgriezties uz Kauguriem, vieniem dod ceļu, otriem nav (ar šo posmu daudz esmu rakstījis un dome vairāk kārt maina zīmes, bet līdz galam nav. Ļoti liela daļa neizglītotu autovadītāju Jūrmala nezin zīmes dzīvojamā zona būtību un uz cik būtu jāpārvietojas. Piedāvāju domei lai viņi saliek viņiem zīmes 20km/h

un saliek guļošos, bet nē. Policija katru dienu braukā pa tām vietām, vai viņi neredz?

Nazis 27.decembris 2021 10:41
5 1 Atbildēt

Te ir mazliet pqrspīlē, tajā brīdī kad braucēju luksaforā iedegas bezjēdzīgi sarkanā gaisma uz tām četrām sekundēm, arī gājējiem ir sarkanā, kurā brīdi tie tiek apdraudēti, ar nosacījumu ka neiet pie sarkanā. Nu tā skārienjūtīgā poga gan ir murgs...

iAuto 27.decembris 2021 10:54
1 3 Atbildēt

Interesanti daži komentāri, kur ir problēma, ja sarkanā gaisma iedegas uz 4 sekundēm?

Varbūt šajā video ir labāk izskaidrots, kāpēc šis krustojums ir bīstams! Tur nav tikai sarkanās gaismas problēma, bet vairākas lietas

Jūrmalnieks 27.decembris 2021 12:15
9 2 Atbildēt

Māris neko nav sapratis, bet es jau pēc otrās reizes sapratu, ka luksaforam ir ātruma kamera. Ja brauc ātrāk par 60, ieslēdzas sarkanā gaisma, lai atgādinātu šoferim, ka jāsamazina ātrums.

Luksafors 27.decembris 2021 12:17
8 1 Atbildēt

Tieši tām, un to pašu dara arī luksafors pie dzelzceļa stacijas! Ja Māris brauks ar 50, būs zaļais!

Sanāk ka māris ir rūdīts ātrumpārkāpējs!

Maris 27.decembris 2021 12:38
0 4 Atbildēt

Īpaši stāvot pie luksofora un filmējot

Luksafors 27.decembris 2021 16:04
0 0 Atbildēt

Nu tātad nofilmēji gonščikus! Vajag ar rokas radaru pamērīt, tad arī sapratīs, pie kāda ātruma slēdz iekšā sarkano. VArētu būt, ka atmetoties ātrums nostājas normas robežās un uzreiz iebliež zaļo.

Un vispār, tas līkums tur sanāk ar baigo lauzienu un vienmēr jāskatās, vai blakus braucošais auto nenolauzīs spoguli, tādos apstākļos viegli nepamanīt gājēju.

Maris 27.decembris 2021 16:07
1 3 Atbildēt

Nav, nav tur šobrīd ātruma radara

Maris 27.decembris 2021 12:37
0 2 Atbildēt

Pārbaudīju, nav vēl tur ātruma radara vai arī tas strādā ļoti īpašās situācijās...

krix 27.decembris 2021 13:37
5 0 Atbildēt

Te jau nav problēma tikai luksoforā. Problēma ir krietni globālāka. Nav savstarpējas cieņas ne autovadītājiem, ne gājējiem, ne plānotājiem, ne darītājiem.

Pēc būtības ikviens objekts, kur notiek būvniecības vai remonta darbi, ir būvlaukums, kurā ir jāievēro noteiktas drošības normas. Neviens taču nekliedz kāpēc mann uz galvas tek ūdens, ja ie iegājis jaunbūvē, kam nav uzlikts ūdens. Taču mūsu Valstī izteikti vispirms ir savs ego, bet pēc tam noteikumu ievērošana un cieņa.

Un nav vai gandrīz nav tādas pašvaldības, kura spētu normāli organizēt būvniecību savas darbības zonā. Nav planot spējīgi speciālisti vai arī viņus neņem vērā. Tā ir lētāk.

Jā, Māris ir konstatējis problēmu, kura var prasīt cilvēku dzīvības. Tas ir pareizi.

Taču šīs problēmas pasniegšana ir kretīniskā stilā. Jā tāds ir Paula darba stils un par to viņš prasa palielu honorāru, bet nevajag tāpēc viņu kopēt. Nomelnot ir elementāri, bet vai esi mēģinājis izpētīt un izanalizēt?

Paņem sākotnējo mērķi, paņem piedāvātos risinājumus un paņem izvēlēto risinājumu. Tur noteikti ir pilns ar kļūdam, kuras centīsies attaisnot ar normatīvo aktu par iepirkumu veikšanu ievērošanu. Visi iet vienkāršāko ceļu - zemakā cena, neviens neizvēlas kriteriju saimnieciski izdevīgākais piedāvajums, jo tur ir jadomā, nevis vienkārši jaapgūst.

Parādi bezsaimnieciskumu un bezatbidību arī no šāda skatījuma. Un ir vēl daudz citu veidu. Tu taču esi Jūrmalas patriots un arī centies būt kaut kas līdzīgs žurnālistam.

650 27.decembris 2021 13:41
1 0 Atbildēt

Ātruma greģistrators tur noteikti ir.Jautājums tikai KO un kā tas reģistrē.No rīgas puses braucot, 4sektants tiek ieslēgts "sodot" par zīmes "30" neievērošanu pārsimt metru iepriekš.Aiz zīmes "30" starpp 4sektantu un pašu zīmi ir ofociāls (ar ceļazīmi aprīkots) krustojums.Pie kura šīs zīmes darbība oficiāli izbeidzas...

Ja viens no pieciem pārkāpj- sodīti tiks visi.Ja pārkāpējs uzspiedīs uz 80, iespējams ka viņš aizbrauks tālāk, bet tie 4gab nevainīgie Lohi paliks.Turklāt vairs ne uz 4ssek, bet jau uz pilnu ciklu.Kopā ar Zaļo/Bultu uz tukšās ielas.

Savukārt, OTRS (tas Baznīcēnu) 4sektants savas 4sek iedarbina akurāt jau tajā brīdī, kad iepriekšējā 4sektanta upuris (vai upuru bars) ir tikko sācis kustēties.Turklāt,no CSN viedokļa, tā zīme 30 tur teorētiski vairs nedarbojas.Darbojas tātad vienkārši "izloze" un apzināta kaitināšana.

Vadītāji pārkāpj vai nu vienkārši aiz dusmām, vai nu tāpēc, ka NAV cerību sagaidīt (no katra Loha) adekvātu reakciju uz datorspēles cienīgiem elementiem.

Tā ir vistīrākā visnekaunīgākā satiksmes (un tās dalībnieku) čakarēšana,kurai ar Drošību vai Loģiku nav pilnīgi itin nekāda sakara.Fufelis, dāsni ierīkots par jūras malā uzlasīto neviena nepieskatīto jūrmalLohu naudu.

razpizdajs 27.decembris 2021 13:45
0 0 Atbildēt

Aizbrauc nofilmē uz Vienības gatves luksoforu pie Irbenes ielas kurš atrodas. Nebūs tur nekādas 20+ sekundes.

Ezis UK 27.decembris 2021 14:50
1 2 Atbildēt

Kamēr ka jau padomju valstī "atbildīgie" ne par ko neatbildēs,kamēr csdd un policijas reidos reāli tādi colvēki nelidos no siltam pārak labi apmaksātām vietām.Soda vaditāju ka aizmirsis medicīnu,bet idiotu kurš zīmes saliek kā ienāk prātā nē.Csdd un policisti taču tur arī brauc? Par ko maksā algas? Par protokolu daudzumu pie tādām vietām ,vai par ceļu drošinu?Mēs vadītaji šim personām maksājam algu un tad strādājiet!Bet tas nav par Latviju,kur policija ir tikai nomainījusi uzrakstu milicija.

Onka 27.decembris 2021 15:24
2 1 Atbildēt

Atrada kur piesieties! Katru dienu braucu cauri Dubultiem turp un atpakaļ. Vismaz man viss ir saprotams.

Autors labāk varēja enerģiju veltīt cīņā par iegrimušajiem aku vākiem visā Jūrmalas garumā un slimīgi pārsālītajām ielām.

Par aku vākiem pēc ilgākas sarakstes mani veiksmīgi pasūtīja tālāk. Es padevos. Par sāli tas ir kaut kāds unikums. Ja ap Jūrmalu šosejas jau ir apžuvušas vai mitras, tad Jūrmalā, kā likums, sāls kaisāmās mašīnas turpina braukāt vairākas reizes dienā, pa tukšo izšķiežot budžeta naudu. Rezultātā ielas visu laiku ir kā pēc lietus, arī padsmit grādu salā.

Nezināju, ka jaunie luksofori strādā arī pie ātruma pārsniegšanas. Tas labi. Pirmkārt, šis posms ir diezgan bīstams gājējiem, jo ir vairākas gājēju pārejas, mazie veikaliņi, šķērsielas uz jūru. Otrārt, visatļautība un ātruma ierobežojumu neievērošana rītos / vakaros pārsniedz visas, maigi sakot, pieklājības robežas. Nerunājot ne par kādiem standarta +10km/h. Vienīgais, kad plūsma jau bija līdzīga kā civilizētajās valstīs, kad bija pārvietojamo fotoradaru laiks.

650 28.decembris 2021 0:51
0 2 Atbildēt

Šādi te akuvāku analizētāji pilsētai nav vajadzīgi.Tie spēj radīt vienīgi galvassāpes un liekus izdevumus.Jo 2km dub-pospekta posmā no circletanka līdz estrādei ir aptuveni 90gab tādu vāku.No domes lidz jaunajam dubultbermudaku satmezglam to ir tikai kādi nieka 40+gab.No kuriem... Jā.

Paranormālākā un visgalvenākā vieta, kur j-malā rotē sālsmašīnas, ir konkrēti "pajaunais" rotācijas aplis talsušossejas sākumā.Jo "viņi" ļoti labi zin, kas var notikt, ja tur kādureiz laicīgi neparotēs.Tur tā ir Projektēts.Vienīgi pagaidām nav vēl uzsintezēts tāds dimantvielu masījums, ar ko tur varētu permanenti aizdarīt nogriezienu iekšmalās izgrauztās tanšejas.Neviens (Lohs) nav arī izrēķinājis, cik megatonnu šķembu tajās ik gadu pazūd kā caurā akā.Jā.

Bet nekas, straujiem soļiem tuvojas domes uzcītīgakais ilggadējais darbinieks, biedrs G.Atkukusnis.Tas garantēti aizmēzīs visu slikto.Kā arī (pēc šitāāāda bazāra) jaunluksoforu regulējums visdrīzāk ka "pats no sevis" (plašām lohumassām nemanot) sāks uzlaboties.Gluži kā "uzlabojās" uz g/p sašķūrētās sniegakaudzes augstums pirms pāris gadiem Asaros vai dažu citu gaismassobjektu sākotnēji idiotiskais iestatījums.Jā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti