Valsts policijas amatpersonas teju tūkstoš transportlīdzekļiem Kurzemē pārbauda riepu atbilstību ziemas apstākļiem 14

 

Foto: VP

VP | 11.janvāris 2024 12:44

Laika posmā no 8. – 10.janvārim Valsts policijas amatpersonas sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekiem, veica aktīvu darbu satiksmes uzraudzības jomā.

Trīs dienu garumā tika pārbaudīti riepu protektoru dziļumi teju tūkstoš transportlīdzekļiem Liepājā, Saldū, Aizputē, Kuldīgā un Ventspilī. Par dažādu noteikumu pārkāpumiem tika uzsākti 42 administratīvo pārkāpumu procesi, tostarp par drošības jostu nelietošanu un par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kura radītais trokšņa līmenis pārsniedz normatīvajos aktos noteikto. Tāpat pārbaužu laikā konstatēts, ka divi vīrieši pie stūres sēdušies reibumā.

Šā gada 8.janvārī Liepājā Valsts policija sadarbībā ar CSDD pārstāvjiem, pārbaudīja 223 transportlīdzekļus. Valsts policija uzsāka astoņus administratīvo pārkāpumu procesus. Tajā pašā dienā Saldū pārbaudīti 170 transportlīdzekļi, septiņos gadījumos konstatēti pārkāpumi un uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi. Savukārt CSDD darbinieki Saldū četrām automašīnām noņēma tehniskās apskates uzlīmes, savukārt vienai – reģistrācijas numura zīmi, taču 13 automašīnu vadītāji, kuru transportlīdzekļu riepu protektoru dziļumi ir atbilstoši minimālajai robežai (4 – 5 mm) pabrīdināti, lai paseko līdzi riepu protektoru dziļumam. Liepājā apskates noņemtas septiņām automašīnām, reģistrācijas numuri – nevienai, savukārt astoņi autovadītāji pabrīdināti, lai pievērš uzmanību riepu protektoru dziļumam.

9.janvārī Aizputē pārbaudīti 140 transportlīdzekļi, apskates noņemtas sešiem, reģistrācijas numuri – diviem transportlīdzekļiem, savukārt pabrīdināti par riepu protektoriem – 13 vadītāji. Savukārt administratīvo pārkāpumu procesi uzsākti pret 10 transportlīdzekļu vadītājiem. Tāpat 9.janvārī pārbaudes laikā Kuldīgā pārbaudīti 228 transportlīdzekļi, apskates noņemtas pieciem, numuri – vienam un pabrīdināti 25 vadītāji. Savukārt administratīvo pārkāpumu procesi uzsākti septiņos gadījumos.

10.janvārī Ventspilī pārbaudīti 223 transportlīdzekļi, apskates noņemtas astoņiem, numuri – nevienam. Brīdināti 28 transportlīdzekļu vadītāji, savukārt administratīvo pārkāpumu procesi uzsākti 10 gadījumos.

Pārbaužu laikā tika konstatēti arī šoferi, kuri pie stūres sēdušies alkoholisko dzērienu ietekmē. 9.janvārī Aizputē riepu protektoru dziļums pārbaudīts transportlīdzeklim “Volkswagen Passat”, konstatējot neatbilstību normatīvo aktu prasībām. Transportlīdzeklim nebija veikta valsts tehniskā apskate un transportlīdzekļa priekšējās ass kreisās riepas protektora dziļums bija 3,30 mm, bet labās riepas protektora dziļums – 2,99 mm. Pārbaudes laikā konstatēts, ka transportlīdzekļa vadītājs ne vien nav nodrošinājis riepu atbilstību ziemas apstākļiem, bet arī sēdies pie stūres alkohola reibumā. Viņa izelpā konstatētas 1,05 promiles alkohola. Kā arī viņam nav deklarēta dzīvesvietas adrese.

Valsts policijā pret šo vīrieti uzsākti četri administratīvo pārkāpumu procesi – par dzīvesvietas nedeklarēšanu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate un par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē.

Arī Ventspilī, Kustes dambī apturēts “dzērājšoferis”. Citi pārkāpumi automašīnai netika konstatēti, tā bija tehniski labā stāvoklī, taču šoferim nebija arī tiesību, lai ar to pārvietotos. Vīrieša izelpā konstatētas 1,8 promiles alkohola. Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām un,  atrodoties, alkoholisko dzērienu ietekmē.

Kopumā Kurzemē pārbaudīti 984 transportlīdzekļi, apskates noņemtas 30, numuri – četriem transportlīdzekļiem, pabrīdināti par riepu protektoru dziļumiem – 112 autovadītāji.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 15 līdz 55 eiro.  

Valsts policija atgādina transportlīdzekļu vadītājiem būt atbildīgiem un sekot līdzi gan automašīnas tehniskajam stāvoklim, gan riepu atbilstībai braukšanai ziemas apstākļos! Valsts policija arī turpmāk veiks šāda veida pārbaudes.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krokodils 12.janvāris 2024 9:44
9 0 Atbildēt

Diemžēl šis 100% parāda iedzīvotāju nabadzību-

1. brauc ar vecām kastēm, kur savirze pēdejo reizi pirms 10 gadiem bijusi taisna

2. riepas parasti ir noēstas ar nevienmērīgu atlikumu

3. Virsū stav šingling SuperWinterKingIcePro (kuras jau no ražotnes, gan jau ka normālos testos, izgāstos ar 2x un 3x garākiem bremzešanas ceļiem) bet pēc likuma, virsū ir kalns ar sniegpārslu, tāpēc ar tādam drīkst braukt un par cik maksā uz pusi lētāk, tad Latvijā iecīenītas.

Ka jau te rakstīja, cik tādu braucēju ar tādām principā ne mazak bīstamām riepām? kaut protektors vairak par 4mms ...

Es jau pirms 2 gadiem csdd, auteko un ltab esmu rakstījis ierosinājumu, ka Tehn. apskatē vajadzētu papildināt '1', kā brīdinājumu/atgādinājumu, ka automašīnai drīz tiks sasniegts minimālais protektora atlikums(nu varbūt oficiālāk noformulēt)

Ziemā no 5.5mm līdz 4mm

Vasarā no 3mm līdz 1.6mm

Kas lielākai daļai varbūt liks aizdomāties par riepu nomaiņu, jo skatē būs tas vieninieciņš....

Viss ko esmu saņēmis ir ka nosūtīs info atbilstošajai struktūrvienībai.... 😉 Un rakstījis esmu div reiz...

Jebsu neviens tādu parasto iedzīvotāju ierosinajumu, kad būtu par labu drošībai, nemaz neņem vērā.

BMW 11.janvāris 2024 15:37
4 2 Atbildēt

Ja ātrumu nepārsniedz, tad jau droši! Mums taču visu problēmu sakne ir ātrums, vai tad ne tā?

Slinkais 11.janvāris 2024 14:45
2 1 Atbildēt

Pirms mēneša dabuju sodu. Pabrīnijos. Nu ok. Paņemu jaunas, servisā pamēru vecās. Slikti bija vienai. 3.5mm.  citām bija stabili 4+. Cp gan atzina 3 gabaliem zem 4. Nu jokaini un aizdomīgi

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti