Rīgā izstrādāti koplietošanas transportlīdzekļu izmantošanas saistošie noteikumi 10

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.februāris 2024 9:00

Rīgā izstrādāti koplietošanas transportlīdzekļu izmantošanas saistošie noteikumi, kas nosaka koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu izmantošanas prasības, ātruma ierobežojuma zonas un novietošanas aizlieguma zonas pašvaldības teritorijā.

Noteikumi paredz, ka pašvaldība publicēs koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonas un novietošanas aizlieguma zonas pašvaldības datu publiskošanas portāla "Geo Rīga" tīmekļvietnes sadaļā "Satiksme un mobilitāte".

Ātruma ierobežojuma zonā koplietošanas transportlīdzekļa ātrums nedrīkstēs pārsniegt 20 kilometrus stundā.

Saskaņā ar noteikumiem būs aizliegts novietot koplietošanas transportlīdzekli novietošanas aizlieguma zonās, izņemot kartē norādītās novietošanas vietas.

Pašlaik portālā "Geo Riga" ātruma ierobežojuma zona noteikta Vecrīgā un Rīgas centrā līdz dzelzceļa uzbērumam, kā arī Centrāltirgus un Spīķeru apkārtnē.

Savukārt lielākās koplietošanas transportlīdzekļi novietošanas aizlieguma zonas ir Rīgas centra parki, kanālmalas, daudzas Vecrīgas ielas un tilti pāri Daugavai un Rīgas pils apkārtne.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniegšanai būs atļauts izmantot tikai tādus koplietošanas transportlīdzekļus, kuri aprīkoti ar tādu sistēmu, kas regulē ātrumu un novietošanu, pielāgojot to kartē norādītajām koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonām un novietošanas aizlieguma zonām.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniedzējs būs jānodrošina transportlīdzekļu, kas novietoti stāvēšanai novietošanas aizlieguma zonā, pārvietošanu nekavējoties, bet ne vēlāk kā trīs stundu laikā pēc administratīvā akta spēkā stāšanās brīža.
 

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krotow 26.februāris 2024 14:01
20 0 Atbildēt

Šoreiz piekrītu ūpim. (Nomas) skūteri ir labi, ja braucēji domā ar galvu, brauc pietiekami uzmanīgi un atstāj nomatos braucamo vietās kur tie citiem nav pa kājām.

imzz 26.februāris 2024 17:04
19 0 Atbildēt

Hm. Veci cilvēki un internets. Tie, kuri izgudroja internetu, jau veči tagad ir, savukārt jaunieši izgudroja influencera profesiju, dīpfeikus u.tml. TCP/IP protokola, resp. interneta izgudrotāji: Bobs Kāns, dz 1938.g. Vintons Cerfs, 1943.g. , strap citu, Geits un Torvalds arī vairs nav nekādi jaunieši.

uupis 26.februāris 2024 10:46
2 0 Atbildēt

Vecāki cilvēki arī labprāt aizliegtu internetu un atgrieztu atpakaļ drukāto presi un sludinājumus radio un tv!

Savu nemāķulību apieties ar tiem drapakiem lohi parastie kompensē ar mēģināumu aizliegt vispār - sak ja jau es nemāku tad nevienam nav jābrauc!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 20

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Cupra" pasaules pirmizrādē prezentē jaunos "Formentor" un "Leon" modeļus (+ FOTO) 1

Cupra atklāj modernizētos Formentor un Leon modeļus. Dzinēji ar jaudu no 150 līdz 333 Zs, tostarp dīzelis un lādējamais hibrīds. Lasīt vairāk

 

"Volkswagen" peļņa pirmajā ceturksnī sarukusi par 20% 2

Vācijas autobūves grupa "Volkswagen" šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 3,7 miljardu eiro tīro peļņu, kas ir par 20% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina autoražotāja otrdien publiskotais paziņojums. Lasīt vairāk

 

Great Wall Motor uzlabo Ora 3 un samazina cenu 8

Ķīnas autoražotājs Great Wall Motor (GWM) uzlabojis kompakto elektriskās piedziņas modeli Ora 3 un iepriecinājis pircējus, samazinot cenas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti