CSDD sadarbībā ar Rīgas Motormuzeju septembri pasludina par Satiksmes drošības mēnesi un aicina piedalīties izglītojošās aktivitātēs 1

 

Foto: Publicitātes foto

CSDD | 27.augusts 2024 16:56

VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) veiktās aptaujas* dati liecina, ka, tuvojoties jaunajam mācību gadam, teju puse aptaujāto vecāku kopā ar bērniem neatkārto zināšanas par drošību uz ceļa vai dara to tikai daļēji.

Lai veicinātu bērnu un jauniešu izpratni par drošību ceļu satiksmē, CSDD pasludina septembri par Satiksmes drošības mēnesi, aicinot ģimenes ar bērniem, kā arī skolēnus un pedagogus iesaistīties izglītojošās aktivitātēs, kas septembrī norisināsies Rīgas Motormuzejā, Sergeja Eizenšteina ielā 8, Rīgā.

CSDD veiktajā aptaujā atklājies, ka, tuvojoties jaunajam mācību gadam, 19 % vecāku, kuriem ir bērni vecumā līdz 14 gadiem, kopā ar atvasēm neatkārto zināšanas par drošību uz ceļa, bet 29 % to dara tikai daļēji. 53 % aptaujāto norādījuši, ka pirms jaunā mācību gada atkārto kopā ar bērniem zināšanas par drošību uz ceļa.

Kā norāda Aivars Aksenoks, CSDD valdes priekšsēdētājs, bērni tikai mācās, kā droši rīkoties uz ceļa, tāpēc, noslēdzoties vasaras brīvlaikam, vecākiem svarīgi kopā ar atvasēm atkārtot zināšanas par drošu rīcību ceļu satiksmē. “Zināšanas par riskiem ceļu satiksmē un drošu uzvedību uz ceļa, ir regulāri jāatjaunina un jānostiprina. Nepietiek, ja šos jautājumus tikai pārrunājam ar saviem bērniem. Drošus bērnu paradumus uz ceļa var iedibināt tad, ja tos ikdienā praktizē gan vecāki, rādot priekšzīmi, gan bērni, kuri mācās no pieaugušajiem,” atzīst A. Aksenoks.

Septembri pasludina par Satiksmes drošības mēnesi

Lai veicinātu un veidotu bērnu izpratni par drošiem paradumiem ceļu satiksmē, arī šogad CSDD septembri pasludinājis par Satiksmes drošības mēnesi, atgādinot, ka “Tava priekšzīme – labākā ceļa zīme”. Tā laikā gan ģimenēm, gan skolotājiem un viņu skolēniem būs pieejama virkne dažādu izglītojošu aktivitāšu par drošību ceļu satiksmē.

Satiksmes drošības mēnesis tiks atklāts Zinību dienā, 1. septembrī. Rīgas Motormuzejā no pulksten 11.00 līdz 16.00 notiks dažādās informatīvas un izglītojošas aktivitātēs programmā “Droši uz skolu”. Tās ietvaros jaunajiem satiksmes dalībniekiem būs iespēja izzināt, kā pareizi šķērsot ielu; kāpēc ir nepieciešami atstarotāji; kā pareizi uzvilkt ķiveri; kā pārbaudīt velosipēda tehnisko stāvokli u.tml. Ģimenes bez maksas varēs doties īpašā ekskursijā gida pavadībā – “Drošs automobilis”, lai izzinātu satiksmes drošības vēsturi un attīstību.  

Savukārt 6., 13., 20. un 27. septembrī Rīgas Motormuzejā norisināsies “Satiksmes drošības stunda muzejā”, kurās aicināti piedalīties 1.-9. klašu skolēni un viņu pedagogi. Izglītojošās mācību stundas laikā skolēni Rīgas Motormuzejā izzinās ne tikai autobūves, bet arī satiksmes drošības vēsturi un attīstību. Dažādos uzdevumos, eksperimentos un saistošās aktivitātēs skolēni papildinās zināšanas, pilnveidos izpratni un gatavību droši iekļauties ceļu satiksmē kā gājēji, pasažieri un velosipēdisti.

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 28.augusts 2024 8:02
0 0 Atbildēt

Varbūt CSDD var atbildēt, kas labāk? Apļveida krustojums vai ar luksoforu regulējams?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.477 un 95 benzīns 1.517 EUR; bet Igaunijā? - 15.09.2024

iAutolv uzpilda degvielu par 1.477 eiro litrā, Gulbenē todien Neste cena bija 1.42 par litru, bet Igaunijā 15. septembrī par dīzeļdegvielas litru prasīja 1,419 eiro. Lasīt vairāk

 

Pjastri veiksmīgi aizsargājas no Leklēra un uzvar Azerbaidžānas "Grand Prix" 2

Austrālijas autosportists Oskars Pjastri svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posmā - Azerbaidžānas "Grand Prix" - un viņa pārstāvētā "McLaren" komanda kļuva par līderi Konstruktoru kausā. Lasīt vairāk

 

Lielas problēmas BMW: Dingolfingas rūpnīca uz laiku aptur ražošanu, atsaukums izmaksās miljonus 4

BMW uz laiku apturējis ražošanu savā Eiropas lielākajā rūpnīcā Vācijas pilsētā Dingolfingā. Iemesli lēmumam ir vairāki. Lasīt vairāk

 

Dzelzceļa stacija RIX lidostā un vilciena savienojums ar Rīgu būtu jāiesaldē vismaz uz 10 gadiem (+ VIDEO) 23

iAutolv apskata topošo Rail Baltica stacijas ēku Rīgas lidostā un izsaka savas domas attiecībā par šo projektu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti