Latvijas ātrākie braucēji dodas iekarot Igauniju 1

 
5.jūnijs 2012 9:43

Jau šajā nedēļas nogalē, 9. un 10. jūnijā, Baltijas jaudīgākās automašīnas sacentīsies par uzvaru Igaunijā, Tartu, Raadi lidlaukā, kur notiks Latvijas dragreisa čempionāta 2. posms un Igaunijas dragreisa čempionāta 1. posms.

Raadi lidlaukā Street un PRO klašu braucējiem būs iespēja pārbaudīt savus spēkratus un uzstādīt jaunus rekordus 402 metru distancē, kā arī mēroties spēkiem ar ātrākajiem braucējiem no Igaunijas un Somijas.

Spēcīgākajā PRO D klasē šobrīd 1.vietā ir Ilmārs Zausajevs ar savu „Carbon Destroyer”, ILMS Motorsports līderis Ilmārs apgalvo, ka viņš, un arī komandas biedri, piedalīsies ne tikai Latvijas, bet arī Igaunijas dragreisa čempionātā. Plāni ir grandiozi – uzvara abos čempionātos! Kā teic Ilmārs: „Ir jāuzstāda visaugstākie mērķi, lai sasniegtu vislabākos rezultātus!”

Otro pozīciju PRO D klasē šobrīd ieņem Normunds Lācis (Eparts.lv Racing Team), kurš atklāj, ka viņa sacensību auto Mitsubishi Evolution ir veikti pēdējie regulējumi, un tā ir gatava sasniegt jaunus rekordus, mērķis ir augsts - 8 līdz 9 sekundes!

Uz Igauniju dosies arī pagājušā gada PRO D klases čempions Māris Ozoliņš (Eparts.lv Racing Team), kurš šobrīd PRO D klasē ir 3.vietā. Māra mērķis šajās sacensībās ir izcīnīt uzvaru savā klasē, kā arī labot personīgo rekordu 402m distancē, šobrīd sportista rekords ir 9,6 sek.

Pēc pirmā posma rezultātiem šobrīd PRO A klasē līderis ir Artūrs Soboņs, otrajā vietā ierindojas Edgars Eriņš, bet trešo pozīciju ieņem Viktors Gorohovs. PRO B klasē par līderpozīcijām cīnās Ivars Ērglis, Artūrs Soboņs un Artjoms Kočlamazašvili, PRO C klasē – Edgars Eriņš, Ivars Ērglis, Evaldas Kaliunas.

Street klasēs kopvērtējuma līderi šobrīd ir Rolands Ozoliņš (FWD), Jevgenijs Šabanovs (RWD) un Jevgenijs Bičkovs (AWD). Dragreisa čempionāta komandu ieskaitē par uzvaru cīnās ILMS Motorsports, Japcar.lv un Limited komandas.

Sacensības norisināsies visu nedēļas nogali, trase būs atvērta un gaidīs dalībniekus jau piektdien, 8. jūnijā, no plkst. 18.00, sestdien notiks kvalifikācijas braucieni, bet svētdien varēsim vērot sacensību kulmināciju – izslēgšanas un fināla braucienus, kā arī apbalvošanas ceremoniju. Sacensību programmu un nolikumu varat lasīt šeit.

Atgādinām, ka Latvijas dragreisa čempionāta un Street kausa 3. posms notiks 22. jūlijā Biķernieku trasē.

 
Visi komentāri
 
286281. viesis 5.jūnijs 2012 14:08
0 0 Atbildēt

Kur tad RTQ pazudis? Labu laiku ne ziņas, ne miņas. Krīze?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti