“Riga Baja” startēs arī Naglis 9

 
20.septembris 2012 12:15

Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) prezidents Jānis Naglis atgriezīsies autosporta sacensību apritē, lai kopā ar dēlu Jāni Nagli Latvijas komandas „RE Autoclub” rindās startētu no 21. līdz 23. septembrim Jēkabpils apkārtnes ceļos notiekošajā rallijreidā „Riga Baja”.

„Jau par tradīciju kļuvis, ka „Riga Baja” ir Krievijas čempionāta posms ar daudzu ļoti meistarīgu braucēju līdzdalību. Līdz ar to arī mana atgriešanās sacensību apritē ir kā goda apliecinājums tik augstas raudzes rallijreida norisei tieši Latvijā,” uzsver Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) prezidents Jānis Naglis. „Mans autosporta kombinezons jau bija nedaudz apputējis plauktā, taču ceru, ka prakses trūkums nebūs par traucēkli labam startam „Riga Baja”, mēģinot pacīkstēties ar kaimiņvalsts labākajiem rallijreida meistariem. Vienmēr esmu bijis pārliecināts, ka pat klibam vai kontuzētam ir jāturpina cīnīties par maksimāli augstu vietu!”
 
Kopumā šā gada „Riga Baja” sacensībās startēs 27 ekipāžas no Krievijas, Latvijas, Somijas un Baltkrievijas. Krievijas čempionāta piektā posma sacensībās Latvijā kļūs zināmi kaimiņvalsts kopvērtējuma labākie braucēji. Pirms starta „Riga Baja” galvenie pretendenti uz uzvaru absolūtajā vērtējumā ir pašreiz pirmajā vietā esošais Sergejs Savenko un trešās pozīcijas īpašnieks Vladimirs Vasiļjevs, kuru rēķinā ir attiecīgi 38 un 30 punkti. Ņemot vērā, ka sezonas kopvērtējuma aprēķinā tiks ņemti vērā tikai trīs labākie rezultāti, tad abiem šiem pilotiem čempionu titula nodrošināšanai pietiek ar uzvaru Latvijas bezceļos.
 
„Par vienīgo praksi varētu dēvēt braukšanu pie ielas mašīnas stūres ar mehānisko ātrumkārbu, cenšoties ievērot radaru noteiktos ātruma ierobežojumus,” atbildot uz jautājumu par treniņiem pirms „Riga Baja”, atbild Naglis. „Rallijreids arī ir viena no disciplīnām, kur nedrīkst domāt vienīgi par ātrumu, nepieciešams arī domāt ar galvu. Pat Latvijas braucējus trasē var sagaidīt daudz pārsteigumu, kurus vēl vairāk varētu pastiprināt rudens mainīgie laika apstākļi. Meža ceļi vienmēr bijuši viltīgi, jo visus akmeņus vai citus šķēršļus iepriekš nepamanīsi. Rallijreida organizatori Roberts un Raimonds Elbakjani garantē skatītāju drošību, bet sportistiem pašiem jācīnās ar trasi.”
Latvijas autosporta līdzjutējiem būs iespēja trasē redzēt ne tikai 2010. gada „Riga Baja” vicečempionus – Jāni Nagli un Jāni Nagli junioru ar „RE Autoclub” sagatavoto automašīnu „Mitsubishi Pajero MPR 96”, bet arī citus pašmāju braucējus - Ansi Fridbergu un Zinti Kalvānu ar „Mitsubishi Pajero”, kā arī „OSC” pārstāvjus Tomu Brantu un Mārtiņu Tūteru ar „OSCar”. Nešaubīgi, ka lielu interesi izraisīs arī „RE Autoclub” otra ekipāža, kuru veidos Somijas autosportisti Tapio Suominens un Marku Hurskainens. Viņi trasē dosies ar „lidojošajam somam” Tonijam Gardemeisteram gatavoto „Mitsubishi Pajero L2”.
„Noteikti vēlētos, lai tik augsta līmeņa sacensībās kā „Riga Baja” startētu arī visi labākie Latvijas autosportisti, dodot iespēju pašmāju skatītājiem klātienē redzēt automašīnas, kuru piedzīvojumiem ar televīzijas starpniecību sekots līdzi Dakaras rallijreidā Dienvdamerikas ceļos. Līdz ar startu Latvijas bezceļos ar savu elektromobili Māris Saukāns un Andris Dambis noteikti palielinātu savu līdzjutēju skaitu,” akcentē LAF prezidents. „Pusotras dienas laikā dalībniekiem būs jāpieveic vairāk par 500 kilometriem. Nešaubīgi, ka pat pašiem lielākajiem meistariem nāksies krietni pasvīst, kā arī piedzīvot mirkļus, kad kāds negaidīts pavērsiens trasē liks norasot pierei. Tā noteikti nebūs pastaiga pa Jūrmalas pludmali!”
 
„Riga Baja” programmā 21. septembra pēcpusdiena Jēkabpilī būs veltīta mandātu saņemšanai, tehniskajai un administratīvajai komisijai. 22. septembrī plkst. 12.30 Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā notiks oficiālā pasākuma atklāšana, bet plkst. 12.45 pirmās mašīnas starts sešu kilometru garajā pilsētas speciālajā ātrumposmā. Plkst. 14:50 un plkst. 17:20 tiks dots starts Krustpils ātrumposmiem – attiecīgi pirmajam un otrajam posmam rallijreida kalendārā. 23. septembrī plkst. 9:40 un plkst. 12:00 mašīnas startēs Viesītes ātrumposmā – attiecīgi trešajā un ceturtajā. Plkst. 18.30 Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā „Riga Baja” noslēguma ceremonija.
„Riga Baja” būs viena no sastāvdaļām tajā nedēļas nogalē notiekošajam Jēkabpils „Motoru svētkiem”.  To programmā būs arī rallijsprints „Viduslatvija 2012”, kā arī Latvijas čempionāta noslēguma posma ātrumlaivām uz ūdens. Jēkabpilī, Brīvības ielā 289 izvietotajā „Riga Baja” servisa parkā būs apskatāmas Dakāras un FIA Pasaules kausa posmos startējušās rallijreida automašīnas.

Pilnais dalībnieku saraksts pieejams šeit: http://reautoclub.com/lat/riga_baja/dalibnieki/ 

 
Visi komentāri
 
287189. viesis 20.septembris 2012 13:31
0 0 Atbildēt

Re autoklubs ir tas, kurš saviem džipiem izmanto pasta atļaujas stāvēt kur vien ienāk prātā.

287193. viesis 20.septembris 2012 14:04
0 0 Atbildēt

Tu to zini vai mini?

287194. viesis 20.septembris 2012 14:17
0 0 Atbildēt

Tie džipi ir reģistrēti uz Re autokluba vārda??????

287195. viesis 20.septembris 2012 14:29
0 0 Atbildēt

Ja pasta auto brauc ar Re autokluba uzlīmi, tad ar viņu drīkst iebraukt Re autokluba teritorijā?

287203. viesis 20.septembris 2012 16:31
0 0 Atbildēt

Viens no raidījumiem ,kuri rok ( De fakto vai Nekā personīga, neatceros) bija uzracis šo te informāciju, ka pasta atļaujas izmanto dažādas personas, kuras pilnīgi noteikti pastu neved. Un viens no tiem gadījumiem bija šī autokluba džips vai džipi. Sekli,jāsaka.

287210. viesis 21.septembris 2012 9:25
0 0 Atbildēt

287194.

Tie džipi ir reģistrēti uz Re autokluba vārda??????

=====================

Tā ir normāla prakse pasaulē, Re gadījumā jo īpaši Krievijas braucēju sakarā -

viņiem ir totāli neizdevīgi reģistrēt savas mašīnas Krievijā tur spēkā esošās

likumdošanas par auto importu dēļ.

DekstersFF

Viens no raidījumiem, kuri rok (De fakto vai Nekā personīga, neatceros) bija uzracis šo te informāciju, ka pasta atļaujas izmanto dažādas personas, kuras pilnīgi noteikti pastu neved. Un viens no tiem gadījumiem bija šī autokluba džips vai džipi. Sekli, jāsaka.

======================

Vispār es personīgi tādu atļauju redzēju vien Re "bosa" Robčika auto. Uz jautājumu, vai viņš paralēli nodarbojas ar eksprespasta piegādēm laukos (:-))

Robis atbildēja pavisam nopietni, ka viņa darbība saistīta ar nemitīgu "skraidīšanu", un šāda atļauja stipri atvieglojot dzīvi. Vispār jau šai gadījumā

jādod pa mizu Pastam, kurš izdod šīs atļaujas "nepiederošiem", Robčiks vismaz izmanto atļauju "pa ģielu", nevis vienkārši novieto sazin kur un sazin cik ilgi savu auto. Tam viņam fiziski nav laika, tas puisis ir aktīvs no 7 rītā līdz vismaz 11 vakarā :-)

287212. viesis 21.septembris 2012 9:49
0 0 Atbildēt

Šādu atļauju var dabūt ikviens, kas spēj pierādīt, ka regulāri pārvadā svarīgus dokumentus, naudu (inkasācija) u.t.t. Pats dažus gadus ar tādu braukāju. Principā tā bija darba nepieciešamība, privātiem mērķiem sanāca izmantot ļoti reti. Efektīga bija lauku mentu atfubolēšanai. Rīgas CP-isti bija daudz gudrāki, zināja, ko drīkst pārkāpt ar šādu narušilovku.

287251. viesis 24.septembris 2012 14:07
0 0 Atbildēt

Robčika sakarā. Man ir vienalga, cik kurš ir aizņemts. Aizbildināties ar to ir automātiski sevi ieskaitīt kaut kādā svēto kārtā, tāds nu nemaz viņš nav. Lai nopērk skūteri un vizinās. Atradies, redz,aizņemtais un baigais darītājs...

Kas ir tāds Robčiks, kuram, redz, tāda atļauja atvieglo dzīvi, bet citiem tas nav paredzēts? Tāpēc, ka Naglis atļāva un pa ''čomam'' sarunāja ??? Smirdekļu bars.

287256. viesis 25.septembris 2012 8:38
0 0 Atbildēt

hei vadon, ko atkal ņaudi? sāc ko darīt beidzot.... ja jau sabiedriskās organizācijiņas esi sadibinājis un ar tām neko nespēj padarīt, tad ej par pasta direktoru strādāt... vai tevi tur neņem tāpēc, ka nemāki lasīt?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti