Divas „Dakāras” 2

 
10.janvāris 2013 13:46

Leģendārais rallijs šogad diemžēl sašķēlies divās „frakcijās”. Un neviena no tām vairs nespēj piesaistīt tādu publikas uzmanību kā agrāk.

„Eco race” – sacensības, kuras patiešām notiek Āfrikā, vakar beigušās.
Rallija pēdējā dienā sportistiem bija jāveic tikai 24 kilometrus garš posms. Tajā nepārspēts palika Žans Luī-Šlesērs, kamēr abas OSC ekipāžas pēdējo posmu veica kopīgi un finišu šķērsoja pēdējās divās vietās, taču tas kopējo rezultātu neietekmēja.

 

Grigorovs savā klasē kopvērtējumā finišēja otrais, bet Saukāns - pirmais.

Motociklu klasē triumfēja beļģis Martin Fontyn, kurš tuvāko sekotāju apsteidza par 32 minūtēm.

Līdz ar to OSCar eO elektro automašīna ir pievarējusi divus sarežģītākos rallijreidus pasaulē. Ja pirms gada Dienvidamerikas rallijreids bija pirmais vēsturē, kurā finišu sasniedz elektroautomobīlis, tad šis bija pirmais Āfrikas rallijreids, kurā finišu sasniedz elektro automašīna.

Rezultāti automašīnu klasē:


flickr.com/photos/driveeo

Dienvidamerikas „Dakāra” lielāko uzmanību diemžēl atkal piesaista ar traģiskām avārijām. 9. janvārī plkst. 21.30 pēc Peru laika desmit kilometrus no Čīles robežas sadūrās rallija tehniskās palīdzības auto (3 cilvēki) un divi vietējie taksometri (kopā 10 pasažieri). Viens no „takšiem” sadūrās ar rallija auto „purns purnā”, otrs, mēģinādams no sadursmes izvairīties, apmeta vairākus kūleņus. Rezultāts – divi bojā gājušie, septiņi smagi ievainoti.

Pēc piecām sacensību dienām:

Kopvērtējums vieglo automašīnu klasē:

1
PETERHANSEL
MINI
010:55:32
2
AL-ATTIYAH
BUGGY
+00:09:54
3
DE VILLIERS
TOYOTA
+00:33:50
4
NOVITSKIY
MINI
+00:37:35
5
ROMA
MINI
+00:37:43
6
CHICHERIT
SMG
+00:56:34
...
...
...
...
23.
SAINZ
BUGGY
+03:20:27
36.
GORDON
HUMMER 
+05:51:57
106.
VANAGAS
OSC
+18:05:40
 

 
Visi komentāri
 
288850. viesis 10.janvāris 2013 13:52
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka autorportu pamazām sāk piemeklēt profesionālā boksa liktenis, kad čempions tu pa īstam vari būt, ja esi čempions visu federāciju atsevišķi kūrētajos mačos.

288865. viesis 11.janvāris 2013 13:22
0 0 Atbildēt

Dakāras sašķēlās jau tajā pašā gadā, kad īstā Dakāra aizvācās prom uz Dienvidameriku. Ja īstā Dakāra neatnāks atpakaļ uz Āfriku, domāju alternatīvajā gonkā piedalīsies arvien vairāk un vairāk dalībnieki.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti