Masa nobažījies par Brazīlijas pilotu nākotni F1

 
Nozare.lv | 5.novembris 2013 14:28

Foto: fia.com

F1 pilots Felipe Masa ir nobažījies par savu tautiešu nākotni prestižajā sacensību seriālā.

Masa šobrīd ir vienīgais Brazīliju pārstāvošais F1 pilots, turklāt viņš pats vēl nezina, kur brauks nākamsezon, jo "Ferrari" komanda, ko sportists pārstāv jau ilgus gadus, nolēmusi ar braucēju sadarbību vairs neturpināt.

"Brazīlijai vienmēr bijuši veiksmīgi F1 braucēji," sacīja Masa. Kā zināms, vērā ņemamus panākumus šajās formulu sacensībās guvuši Airtons Senna, Nelsons Pikē, Rubenss Barikello. "Šobrīd esmu vienīgais F1 pilots no Brazīlijas un man vēl joprojām nav līguma nākamajai sezonai. Valstij tas būs liels zaudējums, ja nākamgad nestartēšu vai arī nebūs neviena cita sportista šajā čempionātā."

Masa pauda cerību, ka viņš vēl joprojām var braukt prestižajā sacensību klasē un cīnīties par savu valsti.

"Šī ir problēma, kas sākās jau labu laiku atpakaļ. Kad 2000.gadā no Brazīlijas pārcēlos uz Eiropu, katrā Vecā kontinenta sacensību seriālā bija kāds brazīlietis, taču nu ir tukšums. Neviens neredz, ka pilots no Brazīlijas cīnās par čempiontitulu," sacījis Masa.

Pats pilots izteicies, ka viņš negrasās maksāt par vietu, lai startētu kādā no F1 komandām. Paredzams, ka potenciālajam Masas darba devējam papildus braucēja nolīgšanai būs iespēja tikt pie finanšu resursiem, ko nodrošinās brazīlieša sponsori.

"Es nepievienošos komandai, ar kuru pirmā pārrunu tēma būs sponsori. Tas nenozīmē, ka nepalīdzēšu sameklēt atbalstītājus, taču tam jānotiek profesionāli," paudis pašreizējais "Ferrari" pilots.

Kā viena no nākamajām Masas darba vietām tiek minēta "Williams" vienība.

Pēdējās sezonas Masam nav diez ko veiksmīgas, jo kopš 2008.gada, kad viņš kļuva par pasaules vicečempionu, ir bijis tālu no pirmās vietas. Šobrīd pilots ar 17 posmos iegūtiem 106 punktiem atrodas kopvērtējuma astotajā vietā.

Līdz sezonas noslēgumam atlikuši vēl divi posmi, bet čempiontitulu jau priekšlaicīgi nodrošinājis vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Viens no retajiem sedaniem Toyota Camry būs pieejams Latvijā no 38 600 līdz 46 500 eiro (+ VIDEO)

Vidējās klases sedans Toyota Camry šogad ieiet savā devītajā paaudzē. Pasaulē tas ir visvairāk pārdotais sedans ar vairāk nekā 21 miljonu eksemplāru. Jaunākais modelis Eiropā tiek piedāvāts vien izvēlētos tirgos, tajā skaitā arī Baltijā. Lasīt vairāk

 

Stellantis milzu problēmas ar jauno auto realizāciju ASV tirgū 9

Pasaules ceturtais lielākais autobūves koncerns saskāries ar nepatīkamu problēmu, jo jaunajam automašīnām arvien grūtāk atrast pircēju. Lasīt vairāk

 

No šodienas Rīgā daudz jaunu maksas autostāvvietu (+ VIDEO) 25

Rīgā ieviestas jaunas maksas autostāvvietas vairākos ielu posmos, kur ir liels pieprasījums pēc iespējas novietot transportlīdzekli. Tās izveidotas, lai mazinātu automašīnu stāvēšanu ielu malās, jo iepriekšējā kārtība radījusi neērtības gan tuvāko māju iedzīvotājiem, gan citiem šoferiem. Izmaiņas lielākoties skārušas galvaspilsētas centru. Lasīt vairāk

 

Divi "dala ceļu", citiem problēmas - bīstama situācija uz A4 autoceļa Polijā (+ VIDEO) 30

Video autors uzskata, ka "sižets aizsākās" brīdī, kad Opel vadītājs nobloķēja Cupra vadītāju. Pēdējais nolēma atdarīt, izbrauca Corsa priekšā un nobremzēja, liekot vadītājam izmanevrēt uz otru joslu - tieši Land Rover priekšā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti