Tuvojas motokrosa sezonas kulminācija

 
LAMSF | 2.augusts 2013 15:55

10. un 11. augustā Ķegumā jau 18.gadu pulcēsies labākās pasaules blakusvāģu ekipāžas, lai cīnītos par Latvijas GP un ieskaites punktiem kopvērtējuma tabulā, kur pašlaik pirmajā desmitniekā ir seši latvieši – brāļi Jānis un Lauris Daideri, M.Rupeiks/H.Kurpnieks, kā arī divi latviešu kantētāji – K.Stupelis un E.Mucenieks.

Latvijas Prand Prix startam ir pieteikušās 48 ekipāžas, kas sestdien radīs īpašu spriedzi kvalifikācijas braucienos, jo finālā iekļūst tikai 30.

Blakusvāģu klasē esam jau pieraduši, ka tradicionāli Latvijas ekipāžas daudzu gadu garumā piedalās cīņā par vietu uz pjedestāla, un izņēmums noteikti nebūs arī šis gads. Brāļi - Jānis un Lauris Daideri, kas pašlaik Pasaules čempionāta kopvērtējuma tabulā atrodas augstajā otrajā vietā un ir izcīnījuši Vācijas čempionu titulu šajā sezonā, viennozīmīgi būs vieni no pretendentiem uz Latvijas Lielo Balvu. Par vietu uz goda pjedestāla, protams, cīnīsies arī otra Latvijas vadošā ekipāža – M.Rupeiks un H.Kurpnieks, taču jāatzīmē arī tas, ka pēdējos gados Latvija ir kļuvusi par blakusvāģu ekipāžu līdzbraucēju eksportētājvalsti, kur arī citi latvieši – K.Stupelis un E.Mucenieks, kantējot citu valstu pilotētiem blakusvāģiem, centīsies iekļūt labāko trijniekā. Latvijas līdzjutējiem līdz nākmajai nedēļas nogalei būs javingrina balsis, visām šīm ekipāžām būs nepieciešams Latvijas fanu atbalsts trasē, jo latvieši uz goda pjedestala Ķegumā noteikti būs, tikai jautājums – kādā sastāvā?

Jānis un Lauris Daideri. Publicitātes foto

Paralēli Pasaules čempionātam blakusvāģu krosā norisināsies arī Eiropas čempionāts Kvadriem, kuru arī ir pamats sagaidīt ar optimismu, ka uz goda pjedestāla Latvijā beidzot stāvēs kāds no Latvijas sportistiem. Lai arī pašlaik kopvērtējumā uz doto brīdi K.Bole juniors ir 10.vietā, bet E.Meņģelis – 12.vietā, mūsu sportistiem potenciāls ir krietni augstāks tādēļ, ka šie abi sportisti nav piedalījušies visos čempionāta posmos. E.Meņģelim gan Vācijā, gan Nīderlandē Eiropas čempionāta sacensību posmos vienā no braucieniem ir izdevies finišēt trešajā pozīcijā.

Lai skatītājiem nodrošinātu arī piesātinātu sestdienas vakaru, nemainot tradīcijas visu šo gadu garumā, pēc kvalifikācijas braucieniem motokrosā, Zelta Zirgā sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju norisināsies tradicionālais minifutbola zibensturnīrs. Turnīrā varēs piedalīties visi, izņemot Latvijas 1.līgas un virslīgas futbolistus, bet sestdienas vakara turpinājumā pēcc futbola turnīra notiks tradicionālā Zelta Zirga nakts balle ar DJ un dzīvo mūziku.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti