Motokrosists Jonass - Eiropas čempions 125 kubikcentimetru klasē

 
Nozare.lv | 25.augusts 2013 23:05

Latvijas jaunais motobraucējs Pauls Jonass svētdien kļuva par Eiropas čempionu 125 kubikcentimetru klasē. Svētdien sportisti sacentās Lielbritānijā, kas bija Eiropas čempionāta septītais posms.

Tajā Jonass izcīnīja jau sesto uzvaru, tuvāko sekotāju pasteidzot par vairāk nekā 22 sekundēm, nodrošinot Eiropas čempiona titulu.

Vienu posmu līdz čempionāta noslēgumam Jonasa pārsvars pār tuvāko sekotāju sasniedzis 40 punktus, kas vairs nav likvidējams atstatums, jo maksimālais punktu skaits, ko viens sportists var iegūt kādā no posmiem, ir 25. Šobrīd latvieša kontā 193 punkti.

Vērts atzīmēt, ka Jonass bija ātrākais arī šī posma kvalifikācijā.

Savukārt cits Latvijas braucējs Tomass Šileika, kurš Lielbritānijā izstājās jau pēc treniņbraucieniem, kopvērtējumā ticis pie 46 punktiem, kas ļauj ieņemt 12.vietu, bet Kristers Drevinskis, kurš piedalījies tikai divos posmos, ar pieciem punktiem ir 42.pozīcijā.

Nākamais un noslēdzošais čempionāta posms norisināsies pēc divām nedēļām Nīderlandē. Tajā Jonass visticamāk nepiedalīsies, jo nolēmis izmēģināt spēkus ar MX2 klases motociklu.

Savukārt Eiropas čempionāta (EMX) 85 kubikcentimetru klasē startēja Kārlis Kalējs, kurš pirmajā braucienā bija 20.vietā, bet otrajā ierindojās četras vietas zemāk. Līdz ar to latviešu motobraucējs tika pie viena ieskaites punkta, kas kopsummā Lielbritānijas posmā viņam deva 23.pozīciju.

Jau vēstīts, ka augusta pirmajā pusē Jonass triumfēja pasaules čempionātā junioriem 125 kubikcentimetru klasē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti