Latvijas blakusvāģu izlase Nāciju kausā izcīna 4. vietu

 

Foto: Publicitātes foto

LaMSF | 9.oktobris 2023 8:37

Latvijas blakusvāģu motokrosa ekipāžu izlase svētdien Čingoli, Itālijā Eiropas Nāciju kausā, paliekot uzreiz aiz godalgotā trijnieka, ieņēma 4. vietu.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja brāļi Jānis un Lauris Daideri, Māra Rupeika un Kaspara Liepiņa duets, kā arī 17 gadus vecie dvīņu brāļi Daniels un Bruno Lielbārži.

Sacensības ar kvalifikācijas braucieniem Latvijas ekipāžām sākās sestdien. Daideri, kuri startēja A grupā, uzvarēja startā, bet līderpozīciju līdz finišam nenoturēja un braucienu noslēdza 4. vietā. Arī Rupeika/Liepiņa ekipāžai, startējot B grupā, 4. vieta. C grupā iekļautie Lielbāržiem pievīla tehnika un viņi izstājās.

Pirmajā no svētdien trim paredzētajiem braucieniem uz starta stājās A un B grupas ekipāžas, starp viņiem Rupeiks/Liepiņš un Daideri. Rupeiks finišu sasniedza kā devītais, bet brāļiem Daideriem 24. rezultāts. Uzvarēja Dens Fodens/Raiens Hamprejs (Lielbritānija), otrie un trešie palika Nīderlandes izlasi pārstāvošās Etjēna Baksa/Ondreja Čermāka un Džastina Keubena/Aivars Van Der Viela ekipāžas.

Otrajā braucienā, kurā sacentās B un C grupas ekipāžas, uzvaru izcīnīja Daniels un Bruno Lielbārži, savukārt Māris Rupeiks ar Kasparu Liepiņu atkal ierindojās 9. vietā. Otrie palika Francijas ekipāža Genādijs Avrejs/Nikolā Musē, bet kā trešie finiša līniju šķērsoja Keubens/Van Der Viels.

Noslēdzošajā, trešajā braucienā atkal uz strīpas stājās Lielbārži ar Jāņa un Laura Daideru ekipāža. Šoreiz mūsu komandas braucējiem nevienam neizdevās iespraukties labāko trijniekā. Lielbārži izstājās, bet Daideri izcīnīja 11. vietu. Ātrākie šoreiz bija briti Fodens/Hamprejs, otrie – šā gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieki Koens Harmanss/Bens Van Den Bogāts no Nīderlandes, bet trešo pozīciju ieņēma briti Brets Vilkinsons ar Džo Milardu.

Uzvaru šā gada Nāciju kausā izcīnīja Nīderlande, otro vietu guva Lielbritānija, bet trešā palika Francijas izlase. Latviešiem 4. vieta, kas ir vienu pozīciju augstāk kā pērngad. Lietuvas izlases rindās kā līdzbraucējs pārī ar Liutauru Variakoji startēja latvietis Mārtiņš Antons, palīdzot kaimiņvalsts izlasei izcīnīt 11. vietu.

Latvijas izlase Nāciju kausā motokrosā ar blakusvāģiem no 2004. līdz 2012.gadam allaž stājās uz goda pjedestāla (2005. un 2007.gadā pat izcīnītas uzvaras). Pēdējo reizi Latvija pie medaļas Nācijās tika 2018. gadā, iegūstot bronzu.

Turpat Itālijā norisinājās arī Nāciju kauss kvadricikliem, kurā Latvija izcīnīja 14. vietu. Latvijas komandas sastāvā bija Matīss Palēvics, Kārlis Lizanders un Kārlis Neija.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

35 miljoni dolāru: Henriks Fiskers pārdod savu Holivudas villu

Bankrota priekšā nonākušais elektroautomobiļu ražotājs meklē izeju no smagās situācijas. Lasīt vairāk

 

40 gadi bez kārtīga remonta: “Kur paliek mūsu ceļa nodoklis, ko maksājam?” Protests Rojā (+ VIDEO) 9

Pēdējā administratīvi teritoriālā reforma Roju pievienoja Talsiem, rojniekiem solīja, ka uz novada centru tie varēs aizbraukt pa sakārtotu ceļu. Taču realitātē viņiem regulāri salauztas automašīnas, dārgi remonti. Viņuprāt, arī atpūtnieki izvēlas piejūras ciemam mest līkumu. Lai beidzot skaļāk pievērstu uzmanību nesakārtotajam ceļam, ap 250 automašīnu devās protesta braucienā. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti