Arī turpmākos trīs gadus MXGP posmi notiks Ķegumā

 

Foto: MXGP

LaMSF | 12.oktobris 2023 8:38

Latvijas puse pagarinājusi sadarbības līgumu ar “Infront Moto Racing” par MXGP pasaules motokrosa čempionāta posma rīkošanu Ķegumā “Zelta Zirgs” moto trasē turpmākos trīs gadus.

Ķegumā MXGP posmi tiek rīkoti kopš 2009. gada, tāpat 2014. gadā “Zelta Zirgs” trase uzņēma Nāciju kausa sacensības. Arī turpmākos trīs gadus šeit notiks pasaules prestižākās motokrosa sacīkstes.

Šī ilgtermiņa līguma oficiālā parakstīšana notika Ernē, Francijā, Nāciju motokrosa pasākuma atmosfērā. Šajā svinīgajā līguma parakstīšanas brīdī piedalījās “Infront Moto Racing” vadītājs Deivids Luongo, kuram pievienojās Starptautiskās Motociklistu federācijas (FIM/CMS) direktors Antonio Alia Portela, kā arī Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) prezidents Mārtiņš Lazdovskis un Latvijas MXGP posma organizators Kristers Serģis.

“Infront Moto Racing” izpilddirektors Deivids Luongo: “Visiem motokrosa faniem Ķegums ir kļuvis par neatņemamu MXGP kalendāra sastāvdaļu. Šī vieta ar katru gadu attīstās. Arī Latvijā ir jauna paaudze ar jauniem braucējiem no Eiropas klasēm, tāpēc Latvija viennozīmīgi ir liels tirgus un nozīmīga vieta motokrosam. Vēlos pateikties arī Mārtiņam, jo Latvijas Motosporta Federācija ļoti palīdz attiecībās ar Latvijas valdību un atbalsta sacensību norisi. Tās ir sacīkstes, kas ir iekļautas kalendārā daudzus gadus, un mēs jūtamies Latvijā gaidīti.”

FIM/CMS direktors Antonio Alia Portela: “Ķeguma atgriešanās kalendārā uz nākamajiem trīs gadiem ir apsveicama ziņa, jo Ķegums ir bijis kopā ar mums grūtos laikos. Tāpēc esam ļoti priecīgi, ka šosezon kalendārā ir iekļauts Ķegums un vēl vairāk – interese par Latviju pieaug. Jāsaka, ka tas ir pateicoties visiem Mārtiņa un Kristera pūliņiem un šis ir Ķeguma motokrosa uzplaukuma laiks.”

Runu svinīgajā pasākumā teica arī LaMSF prezidents Mārtiņš Lazdovskis: “Paldies! Mums kā mazai valstij ar nedaudz mazāk kā 2 miljoniem cilvēku ir gods rīkot šādu pasākumu un noslēgt šo līgumu šeit Ernē šī fantastiskā pasākuma laikā. Ceru, ka atkal pienāks diena, kad Nāciju motokross atgriezīsies Latvijā. Mums ir tas gods parakstīt līgumu par MXGP čempionāta rīkošanu nākamajiem trīs gadiem, nepietiek vārdu, lai aprakstītu, cik laba ir mūsu sadarbība ar “Infront Moto Racing” un FIM. Bez viņu pūlēm un drosmes tas nebūtu iespējams. Skatoties no mūsu perspektīvas – mums ir braucēji, kuri parādās visaugstākajā līmenī, kas rosina Latvijas nākotni Nāciju motokrosā.”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

35 miljoni dolāru: Henriks Fiskers pārdod savu Holivudas villu

Bankrota priekšā nonākušais elektroautomobiļu ražotājs meklē izeju no smagās situācijas. Lasīt vairāk

 

40 gadi bez kārtīga remonta: “Kur paliek mūsu ceļa nodoklis, ko maksājam?” Protests Rojā (+ VIDEO) 9

Pēdējā administratīvi teritoriālā reforma Roju pievienoja Talsiem, rojniekiem solīja, ka uz novada centru tie varēs aizbraukt pa sakārtotu ceļu. Taču realitātē viņiem regulāri salauztas automašīnas, dārgi remonti. Viņuprāt, arī atpūtnieki izvēlas piejūras ciemam mest līkumu. Lai beidzot skaļāk pievērstu uzmanību nesakārtotajam ceļam, ap 250 automašīnu devās protesta braucienā. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti