Latvijas Junioru čempionātā ziemas motokrosā MX85 klasē uzvar Kristians Baltus

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 16.janvāris 2024 14:28

Latvijas Junioru čempionātā ziemas motokrosā MX85 klasē uzvar Kristians Baltus

Sacensību rīts bija diezgan vēss, taču bērnus un jauniešus tas nenobiedēja, jo uz starta kopā stājās un par uzvarām cīnījās 40 Latvijas Junioru čempionāta dalībnieki. Solo klasēs 29 braucēji, bet kvadru klasēs 11 jaunie sportisti.

MX65 un MX85 braucienā visātrākais bija MX85 klases uzvarētājs Kristians Baltus (“Rambas R”), bet Q50 un Q100 klases braucienā visātrākais Q100 klases pirmās vietas ieguvējs Artūrs Upītis (“Suzuki Latvia-VILDERS”). Interesantas un azartiskas cīņas uz ledus notika visās sešās Latvijas Junioru čempionāta klasēs. Kāds izrāvās vadībā, kāds krita, rezultāti mainījās ik pēc brīža. Arī konkurenti šogad palikuši arvien spēcīgāki un ātrāki.

Sarunā ar MX85 klases pirmās vietas ieguvēja Kristiana Baltus (“Rambas R”) tēti Ivo Baltus, viņš stāsta, ka sacensību rītā aukstums bija pamatīgs, pēc pirmā brauciena rokas bija apsaldētas. Citējot Kristianu Baltus: “Cīnījos, jo biju visiem priekšā.” Kristians pirmajā braucienā bija satraucies, jo pirms tam bija tikai vienu treniņu aizvadījis, uz otro braucienu viņam jau bija plāns, kā labāk braukt. Arī pērn Kristianam Alūksnes ziemas motokrosa posmā veicās ļoti labi. Šogad bija grūtāk uzvarēt, jo konkurenti palikuši spēcīgāki.

 “Pirmajā braucienā Kristianam labu konkurenci sastādīja MX85 klases braucējs Dāvis Jasinskis (“Camk Latgale”) un  MX65 klases braucējs Rūdolfs Spila (“Rodeo MX”). Šie abi braucēji bija priekšā. Dēlam gāja grūti, viņš knapi viņus apdzina. Trasē nebija viegli apdzīt, Kristians izmantoja izdevību, apsteidza, pārņēma brauciena vadību un uzvarēja.

Otrajā braucienā starts nebija perfekts, Rūdolfs Spila (“Rodeo MX”) bija priekšā. Kristianam izdevās viņu apdzīt un tad cīņa bija ar Luisu Jundzi, kurš pirmajā braucienā kļūdījās, tādējādi izstājās no cīņas par uzvaru. Pirmajā braucienā Luiss Jundze uzstādīja visātrāko apļa laiku. Otrajā braucienā Kristianam bija visātrākais apļa laiks. Cīņa starp viņiem bija interesanta. Tas bija liels azarts puišiem. Runājot par nākamo posmu, viss būs atkarīgs no laikapstākļiem,” saka Ivo Baltus.

Sarunā ar MX65 klases otrās vietas ieguvēja Ričarda Jurčenko (“Motosports Racing Team”) tēti Mārtiņu Jurčenko, viņš pastāstīja, ka “sacensību rīts bija auksts, bērni bija pārsteigti par tādu aukstumu. Tik lielā aukstumā brīvprātīgi braucām pirmo reizi. Cenšamies parasti tā līdz - 10°C braukt, lai ir tā komfortabli. Uz pirmo braucienu nebijām atbilstoši saģērbušies un iesildījušies, tas brauciens bija auksts. Starts nesanāca. No starta aizbrauca kaut kur pa vidu, tad jau brauca un apsteidza konkurentus. Arī MX85 klase brauca, beigās lielākais konkurents Ričardam bija Rūdolfs Spila (“Rodeo MX”), kurš arī MX65 klases kopvērtējumā uzvarēja. Pēdējā aplī Ričardam izdevās viņu apsteigt, Rūdolfam laikam motocikls noslāpa. Otrajā braucienā Ričards bija iesildījies, siltāk apģērbies un startā aizbrauca no pēdējās pozīcijas, bet malacis, aizcīnījās līdz otrajai vietai. Pēdējā aplī piedzīvoja kritienu, ķerot pirmo vietu un tik un tā, Ričards paguva piecelties un finišēja otrais. Bija neliels kreņķis, jo nesanāca uzvarēt dienas kopvērtējumā, bet tajā pašā laikā bija priecīgs, sanāca laba cīņa ar Rūdolfu Spilu. Latvijas Junioru čempionāta pirmais posms aizvadīts ļoti labi, izcīnīts arī šī gada pirmais kauss. Puiši bija priecīgi par saņemtajām dāvanām. Gaidot apbalvošanu baudīja ziemas priekus, pikojoties un priecājoties. Plānojam doties arī uz Baltinavas posmu,” saka Mārtiņš Jurčenko.

Latvijas Junioru čempionāta ziemas motokrosā TOP3

MX50 klasē:

Bruno Geitus (“Mārupes AMK Bieriņi”)
Noels Ballods-Nagradovs (“Mārupes AMK Bieriņi”)
Kristers Treimanis-Freimanis (“MX Delveri”)
 

MX65 klasē:

Rūdolfs Spila (“Rodeo MX”)
Ričards Jurčenko (“Motosports Racing Team”)
Dāvis Smarods (“Motoklubs Ape”)
 

MX85 klasē:

Kristians Baltus (“Rambas R”)
Artūrs Vinters (“Jāņa Vintera Moto Team Riga”)
Justs Krūmiņš (“Motoklubs Ape”)
 

Q 50 klasē:

Alvis Pinkulis (privāti)
Ričards Pētersons (“JTSC Eriņi”)
Ivo Ošs (privāti)
 

Q 100 klasē:

Artūrs Upītis (“Suzuki Latvia-VILDERS”)
Markuss Ignatjevs (“CrossMoto Racing Team”)
Kristers Eglītis (privāti)
 

Q Juniori open klasē:

Kārlis Straubergs (“CrossMoto Racing Team”) 

Visi sacensību rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/events/2501848

Latvijas čempionāta, Latvijas kausa un Latvijas Junioru čempionāta ziemas motokrosā otrais posms notiks 27. janvārī Baltinavā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 4

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 27

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti