Kārlis Alberts Reišulis Apē uzvar MX2 klasē

 

Foto: Māris Stiprais

LaMSF | 13.maijs 2024 13:14

Svētdien, 12. maijā Apē, “Apes” mototrasē veiksmīgi aizvadīts “Magmum” Latvijas čempionāta otrais posms motokrosā un vienas no vecākajām un tradīcijām bagātākajām sacensībām Eiropā - 51. “Vaidavas” kauss motokrosā.

Svētdien uz starta stājās MX65, MX85, MX125, MX1 un MX2 klase. Kopā startēja 122 motokrosa braucēji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Sacīkstes notika arī tradicionālā Vaidavas kausa Zelta mopēda klasēs, kurās kopā piedalījās 48 dalībnieki.

Latvijas čempionāta klubu komandu vērtējumā Apē ar iegūtiem 1197 punktiem, uzvaras laurus plūca motoklubs “Motosports Racing Team/Auseklis”, otrajā vietā motoklubs “Rodeo MX”, kurš izcīnīja 1117,25 punktus, bet trešajā vietā motoklubs “Saldus motoklubs” ar 1052,75 punktiem.

Igaunis Tanel Leok, kurš šajā posmā pārstāvēja motoklubu “Motosports Racing Team/Auseklis”, 9. reizi izcīnīja “Vaidavas” kausu. “Motosports Racing Team/Auseklis” komandas vadītājs Lauris Ermanis pastāstīja, ka Apē aizvadīts komandas šīs sezonas otrais posms motokrosā. “Apē notiek īpašas sacensības. Šajā posmā Tanel Leok ar dēliem Travis un Lucas Leok palīdzēja, protams, uzvarēt. Viņš  arī sākuma gados startēja mūsu klubā. Uzrunājām viņu arī šogad, Apē viņš vēlējās braukt. Arī mūsu jaunāko klašu motosportisti ļoti labi nostartēja. Kopumā viss labi, bez traumām. Kopējais rezultāts ir ļoti labs,” saka Lauris Ermanis.

MX2 klases uzvarētājs Kārlis Alberts Reišulis: “Svētdien aizvadīju Latvijas čempionāta posmu Apē. Šoreiz braucienos sanāca pieļaut daudz kļūdu. Abos braucienos piedzīvoju kritienus. MX2 klasē rezultāts bija labs. Kopumā nenobraucu tik labi kā gribēju. Otrajā braucienā bija ļoti laba braukšana. Par to esmu priecīgs. Varēja būt labāki braucieni, bet kopumā izbaudīju būt mājās un startēt Apē.”

Sacensību organizators Mairis Levans: “Manuprāt, “Magmum” Latvijas čempionāta otrais posms motokrosā izdevās ļoti labi. Šī bija patiesi lielākā kauja starp latviešiem un igauņiem. Mums kā organizatoriem un sportistiem paveicās ar laikapstākļiem. Skaistas un saulainas divas dienas. Trasi mums ar komandas biedriem izdevās nodrošināt ļoti labu gan konfigurācijas, gan līdzināšanas, gan arī laistīšanas ziņā, lai nebūtu putekļu. Prieks arī par daudz spēcīgiem sportistiem. Ceram, ka visi izbaudīja Apes mototrasi un sacensību atmosfēru. Cenšamies darīt un pēc labākās sirdsapziņas kopt tradīcijas un saglabāt šo īpašu sacensību sajūtu Apē. Paldies visiem, kas bija ieradušies sacensībās!”

“Magmum” Latvijas čempionāta otrā posma TOP3:

MX65 klasē:

Rasmus Naar (“LL Racing”)
Rūdolfs Spila (“Rodeo MX”)
Johann Hansman (“KTL Racing klubi”)
MX85 klasē:

Lucas Leok (“Somerpalu Motoklubi”)
Jēkabs Hudolejs (“Rodeo MX”)
Sebastians Olsens (privāti)
MX125 klasē:

Tomass Šaicāns (“Saldus motoklubs”)
Jēkabs Kubuliņš (“Kristers Serģa motoklubs”)
Travis Leok (“Motosport Racing Team/Auseklis”)
MX2 klasē:

Tanel Leok (“Motosports Racing Team/Auseklis”)
Gert Krestinov (“MX Moduls”)
Toms Macuks (“Rodeo MX”)
MX2 klasē:

Kārlis Alberts Reišulis (“VV Moto Racing team”)
Markuss Kokins (“MX Moduls”)
Sebastian Leok (“Motosports Racing Team/Auseklis”)
   

Baltijas čempionāta otrais un “Magmum” Latvijas čempionāta trešais posms motokrosā norisināsies 6. un 7. jūlijā Dobelē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.567 un 95 benzīns 1.637 EUR - 14.06.2024 (+ VIDEO) 1

iAuto uzpilda degvielu un secina, ka salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu tās ir nedaudz kritušās. Lasīt vairāk

 

Jaguar pārtrauc F-Type ražošanu; nākotne tikai elektriska

Britu sportisko luksusa automašīnu ražotājs Jaguar atvadās no hrestomāriskā F-Type, modeļa, kas savu vēsturi var rakstīt vairāk nekā 50 gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Uz Vidzemes šosejas pie Rīgas robežas ieklāta eksperimentāla seguma virskārta 5

Pētniecības projekta ietvaros uz Vidzemes šosejas (A2) Ropažu novadā pie Rīgas robežas (12,43.–12,88. km) kreisajā brauktuvē eksperimentālos nolūkos ieklāts asfalta maisījums, kurā daļa bitumena aizstāta ar lignīnu. 2023. gada februārī SIA Vianova uzsāka pētniecības projekta Ilgtspējīgu bio-asfaltbetona maisījumu izstrāde ar atjaunojamo biopolimēru lignīnu īstenošanu (Projekta numurs: 2; Līguma numurs: 5.1.1.2.i.0/1/22/A/CFLA/005). Lasīt vairāk

 

Grand Prix “Latvijas Gada Motocikls 2024” - BMW R12 NiNet (+ FOTO) 4

Konkurss "Latvijas Gada motocikls 2024”, kurš notiek devīto reizi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti