Cross Country trešais posms startēs Stendes mototrasē

 

Foto: Māris Stiprais

LaMSF | 15.maijs 2024 14:20

25. maijā Stendē, “Stendes” mototrasē norisināsies Latvijas čempionāta un kausa trešais posms Cross Country, kā arī Latvijas kauss klubu komandu ieskaitē.

Sacensībās aicināti piedalīties arī Absolūtais iesācēji klases braucēji, kuri ne reizi vēl nav startējuši nevienās sacensībās un Open 1h klases sportisti. Šo divu klašu dalībnieki piedalīsies organizatora kausa izcīņā.

Stendes trasē sacensības notiek vairāku gadu garumā. Cross Country trasi veido motokrosa, pļavas un meža posms. Kopējais trases garums ir 7 kilometri. Krosa trase ar mālsmilts, grants segumu, mežs, meža ceļi, pļavas, purvaini posmi. Trase ir interesanta un sportistiem vienmēr šeit patīk braukt.

Sacensību organizators Guntars Žigats (“MK Stende”) stāsta par trasi: “Trases daļā, kur nav mežs, izskatās skaisti, taču meža sadaļā tā vēl nav izžuvusi, vēl ir mitrs. Taču nākamās dienas sola saulainas un siltas, laiks vēl ir, cerams trase paspēs nožūt un viss būs kārtībā.”

Trase būs līdzīga kā iepriekšējā gadā, ar nelielām izmaiņām, taču tas būs atkarīgs no laikapstākļiem. “Trasē ir izdomātas jaunas vietas, jau iztīrītas un izmēģinātas, pats esmu izbraucis. Bet šobrīd tas ir atkarīgs no mitruma daudzuma, cik ātri trase izžūs. Katrā gadījumā, alternatīvi tam ir izdomāti, ja laikapstākļi nebūs mums labvēlīgi, tad iespējams kaut ko noīsināsim. Mēģināsim, cik varam to slapjumu optimizēt. Būs interesanti gan braucējiem, gan skatītājiem, jo grūtāk sportistiem, jo interesantāk to vērot skatītājiem, ” stāsta Guntars Žigats.

Koordinātas sacensību norises vietai: 57.131459° 22.54099° 57° 7′ 53.252″ 22° 32’ 27.569″ 

Iepriekšējos divos Cross Country posmos - Liepājā un Ķesterciemā EGP klasē un absolūtajā vērtējumā visātrākais bija Kārlis Sabulis (“Motosports Racing Team”). Vai šajā posmā viņu kāds spēs izkonkurēt? To noskaidrosim jau pa visam drīz! Uz tikšanos 25. maijā, Stendē, Stendes mototrasē!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.567 un 95 benzīns 1.637 EUR - 14.06.2024 (+ VIDEO) 1

iAuto uzpilda degvielu un secina, ka salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu tās ir nedaudz kritušās. Lasīt vairāk

 

Jaguar pārtrauc F-Type ražošanu; nākotne tikai elektriska

Britu sportisko luksusa automašīnu ražotājs Jaguar atvadās no hrestomāriskā F-Type, modeļa, kas savu vēsturi var rakstīt vairāk nekā 50 gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Uz Vidzemes šosejas pie Rīgas robežas ieklāta eksperimentāla seguma virskārta 6

Pētniecības projekta ietvaros uz Vidzemes šosejas (A2) Ropažu novadā pie Rīgas robežas (12,43.–12,88. km) kreisajā brauktuvē eksperimentālos nolūkos ieklāts asfalta maisījums, kurā daļa bitumena aizstāta ar lignīnu. 2023. gada februārī SIA Vianova uzsāka pētniecības projekta Ilgtspējīgu bio-asfaltbetona maisījumu izstrāde ar atjaunojamo biopolimēru lignīnu īstenošanu (Projekta numurs: 2; Līguma numurs: 5.1.1.2.i.0/1/22/A/CFLA/005). Lasīt vairāk

 

Grand Prix “Latvijas Gada Motocikls 2024” - BMW R12 NiNet (+ FOTO) 4

Konkurss "Latvijas Gada motocikls 2024”, kurš notiek devīto reizi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti