Pēc četriem posmiem Atis Bruņinieks otrais

 

Foto: Gints Bērziņš.

ANB | 10.jūnijs 2013 20:51

Šīs sezonas Latvijas rallijsprinta čempionāta cīņas ir pusē. Pagājušajā nedēļas nogalē, 8. jūnijā, Cesvaines puses ceļos tika aizvadīts Latvijas rallijsprinta čempionāta 4. posms – rallijsprints „Gulbis 2013”. Pēc šī posma čempionāta kopvērtējumā „ANB Autosports” komandas ekipāža Atis Bruņinieks/Edgars Grīns ieņem 2. pozīciju 2WD Open klasē.
Publiskās rallija komandas plānos šogad ietilpst starti ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs.

Rallijsprintā „Gulbis 2013” „ANB” komandas ekipāža Atis Bruņinieks/Edgars Grīns ieņēma 5. vietu 2WD Open klasē. Lai gan sākotnējais mērķis bija cīnīties par uzvaru, jau pirmajā ātrumposmā ekipāža noskrēja no ceļa un bija spiesta zaudēt aptuveni 40 sekundes. Turpmākajos ātrumposmos no pēdējas - 14. - vietas klasē ekipāžai izdevās izcīnīt 4. vietu. Uzvarot 3. ātrumposmā, Atis Bruņinieks spēja pieradīt savu meistarību un apsteigt 2WD Open klases uzvarētāju - Andi Neikšānu, kurš startēja ar BMW M3 automašīnu.

Izlaižot ralliju „Talsi 2013”, Atis Bruņinieks/Edgars Grīns šogad ir aizvadījuši trīs rallijsprinta čempionāta posmus, kopvērtējumā par 4 punktiem piekāpjoties tikai Okartes Autosporta Akadēmijas ekipāžai Ralfam Sirmacim un Mārim Kulšam. Šobrīd rallijsprinta čempionāta cīņas ir pusē un čempionātā vēl jāaizvada trīs posmi.

„Auto ir lielisks un mēs noteikti varam cīnīties ar spēcīgākajiem R2 un 2WD klases braucējiem. Ja iepriekš mēs rezultātus varējām novelt uz nodilušajām riepām, tad pateicoties „Pirelli”, mēs šobrīd esam ļoti konkurētspējīgi, un tikai kļūda pirmajā ātrumposmā liedza mums to pierādīt šajā rallijsprintā,” savu rezultātu komentē pilots Atis Bruņinieks.

Šis Atim Bruņiniekam bija pirmais rallijs, kurā viņš startēja ar komandai piederošo „Ford Fiesta R2” automašīnu, ar ko līdz šim Latvijas rallija čempionātā piedalījās otrs komandas pilots - Nauris Bruņinieks. Iepriekšējā Ata Bruņinieka rallija automašīna – „Lada Samara” – avarēja rallijā „Sarma 2013” un šobrīd notiek aktīvi darbi pie tās atjaunošanas.

Diemžēl veselības problēmu dēļ cīņu par Latvijas rallija čempionāta kopvērtējumu neturpinās Nauris Bruņinieks, kuram nācās izlaist ralliju „Talsi 2013”. Ar veselības problēmām cīnijās arī otrs komandas pilots – Atis Bruņinieks, izlaižot rallijsprinta čempionāta posmu Kalnamuižā. Tomēr, neskatoties uz to, komandas plāni ir tālejoši un šogad tās plānos ir Atim Bruņiniekam aizvadīt pilnu Latvijas rallijsprinta čempionātu. Savukārt Nauris Bruņinieks pieredzes nolūkos plāno piedalīties vairākos ārzemju rallijos, no kuriem viens notiks Ukrainā. Šobrīd komanda meklē iespējas piedalīties sacensībās Rietumeiropā un Krievijā.

„Vēlamies gūt pieredzi un saprast, cik spēcīgi esam citu valstu braucēju vidū. Mūsu mērķis ir startēt vienā asfalta rallijā, kā arī vairākos grants rallijos. Šobrīd aktīvi tiek aizvadītas sarunas ar vairākiem rallija organizatoriem Eiropā un Krievijā,” ar komandas mērķiem dalās komandas vadītājs Gustavs Veitners.

Latvijas rallijsprinta čempionāta kopvērtējums 2WD Open klasē pēc 4 posmiem:

1. Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs, 40,5 punkti
2. Atis Bruņiniek/Edgars Grīns, 36,5 punkti
3. Jānis Krickis/Māris Šeflers, 24,5 punkti

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti