Verstapens Spānijas "Grand Prix" sāks no pirmās starta vietas

 
Nozare.lv | 4.jūnijs 2023 11:35

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas astotā posma - Spānijas "Grand Prix" - kvalifikācijā un rītdienas sacīksti sāks no pirmās vietas.

Verstapens, kurš bija ātrākais arī treniņbraucienos, kvalifikācijas trešajā kārtā Barselonas trases apli veica vienā minūtē un 12,272 sekundēs. Gandrīz pussekundi jeb 0,462 sekundes viņam zaudēja Karloss Sainss juniors ("Ferrari"), bet 0,520 sekundes atpalika Lendo Noriss ("McLaren").  
 
Ceturtais sākotnēji bija Pjērs Gaslī ("Alpine Renault"), taču vēlāk francūzi saņēma sešu starta vietu sodu par Verstapena un Sainsa kavēšanu. Tādējādi līdzās Norisam otrajā starta rindā būs Lūiss Hamiltons ("Mercedes"). Fernando Alonso ("Aston Martin") bija devītais un startēs no ceturtās rindas. 

Kvalifikācijas otrajā kārtā cīņu noslēdza Verstapena komandas biedrs Serhio Peress. Tāpat trešo kārtu nesasniedza arī Džordžs Rasels, kurš turklāt sadūrās ar savu komandas biedru Hamiltonu. Abi sacīksti sāks no sestās rindas, kamēr Šarls Leklērs ("Ferrari") izstājās jau kvalifikācijas pirmajā kārtā un bija priekšpēdējā, 19.vietā.

Verstapenam kopvērtējumā ir 144 punkti, 105 punkti ir Peresam, bet 93 - Alonso.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pārsteigums no Volkswagen – ID.3 maksās mazāk par 30 000 eiro 1

Vācu medijos parādījusies informācija, ka Volkswagen samazinās elektriskā hečbeka ID.3 cenu, turklāt drīz un visai būtiski. Lasīt vairāk

 

RAM iepazīstina ar Heavy Duty saimes jauno izskatu

ASV autobūves uzņēmums parādījis modernizēto RAM 2500, atklājot, ka Heavy Duty pikapu saime oficiālo pirmizrādi piedzīvos līdz gada beigām. Lasīt vairāk

 

Jauni motoru varianti BMW 1. sērijai 2

Piedāvājumu kuplinās jauns pamata modelis un otra pilnpiedziņas versija. Lasīt vairāk

 

Audi nodzen no ceļa pretimbraucošo (+ VIDEO) 40

Audi vadītājs riskē ar apdzīšanu bīstamā vietā, gandrīz izraisot sadursmi ar pretimbraucošo transportu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti