Latvijas Drifts šogad arī Jēkabpils pusē

 

Foto: Publicitātes attēls

Elīne Berķe Bluša | 5.jūnijs 2023 10:19

Latvijas Drifts šogad pirmo reizi aizvadīs posmu Jēkabpils pusē. Biržos, Sporta kompleksā “Baroni” no 10.-11.06.2023 norisināsies Latvijas un Igaunijas drifta čempionāta un kausa posmi.

“Baronu” trase noteikti būs interesants izaicinājums visiem sportistiem, pirmkārt, pirmo reizi oficiālās sacensības šajā trasē, otrkārt trases shēma tiks integrēta Rallijkrosa trases pamatdaļā un treškārt, šoreiz trase nebūs uz ātrumu, bet uz tuvām un  tehniskām cīņām, kur savas prasmes demonstrēs gan Street, gan Semi Pro sportisti.

Reģistrācija sacensībām noslēgsies otrdien, bet jau startam ir pieteikušies 63 Street klases sportisti un  27 Semi Pro klases sportisti, kas nozīmē, ka Baronos drifts būs divu dienu garumā, un 11.06.2023, galvenajā sacensību dienā apmeklētājus sagaida iespējams pat 3 TOP32 tandēmu fināli.

Sacensības sāksies 10. jūnijā, kas ir Sestdiena, kur visas dienas garumā notiks drifta treniņi, bet vakarpusē abas ieskaites klases aizvadīs savus kvalifikācijas braucienus.

Savukārt 11.jūnijs- Svētdiena, ir noteikta kā galvenā sacensību diena. Oficiālā sacensību daļa sāksies 13.00 ar oficiālo atklāšanas ceremoniju kam sekos Street un Semi galvenie tandēmu braucieni. Jāpiemin, ka skatītājiem ieeja atvērta no 09.00, tāpēc lielākiem drifta faniem ir iespēja apmeklēt sacensības jau no paša rīta. Noteikti jāmin, ka iegādājoties ieejas biļeti uz sacensībām 11.jūnijā, biļete ir derīga arī apmeklējumam 10.jūnijā.

Organizators Jānis Blušs: “ Uz Jēkabpils pusi skatījāmies jau vairākas sezonas, šogad sakrita viss tā, ka nu beidzot ir jāmēģina uzrīkot sacensības šajā pusē. Ar patiesu prieku gaidām Jēkabpils posmu, visas izbraukuma sacensības vienmēr ir īpašas, ar Pilsētu viesmīlību, īpašo auru sacensībās un braucēju solidaritāti. Esam noteikuši, ka 2023 gads ir pilotprojekts Jēkabpils posmam, ja viss  izdosies, tad mēs noteikti esam gatavi Jēkabpils posmu rīkot katru drifta sezonu, to oficiāli iekļaujot sezonas kalendārā. Izaicinājumi ir daudz, bet tas to visu padara tikai interesantāku, tāpēc priecāsimies sagaidīt katru no Jums “Baroni” Drift party posmā ”.

Jēkabpils sacensības būs īpašas arī ar to, ka pirmais starts būs jaunajam drifta projektam- Camaro, kas ir nebijis drifta auto Latvijā, kuras īpašnieks ir Jēkabpilietis Māris Hartmanis, kas šo noteikti padara par lielisku sakritību, pirmās sacensības šim auto un pirmo reizi drifts Jēkabpils pusē, tātad pirmie testi tieši “mājas trasē”.

Māris nebūs vienīgais Jēkabpils puses drifta pārstāvis, īstenībā Jēkabpils pusē ir ļoti daudzi spēcīgi drifteri, kuri jau vairākas sezonas piedalās drifta sacensībās un var lepoties ar labiem rezultātiem, un Jēkabpils vārda nešanu autosporta Pasaulē. Semi Pro  klasē uz starta redzēsim arī Artūru Mišķinu un Raivi Veikšānu, kuru auto starp citu redzami arī uz sacensību oficiālā plakāta, bet Street klasē uz starta redzēsim jauno komandu Drift twins, kuras sastāvā ir ļoti spēcīgi Street klases  braucēji- Ernests Mozga un Normunds Kampe, kuri starp citu sezonas atklāšanas sacensībās Biķerniekos komandu ieskaitē ieguva augsto 3.vietu, un 66 sportistu konkurencē Ernests ieņēma augsto 7. vietu, bet Normunds 14.vietu. Street klasē uz starta izies arī Jēkabpils puses braucējs Jānis Iļjins, kuram šīs būs debijas sacensības  driftā.

Skatītājiem ierodoties uz sacensībām tās būs iespēja vērot gar ārējo perimetru drifta trases konfigurācijai- 3 skatītāju zonās, un arī izmantot Sporta kompleksa “Baroni” uz vietas esošo tribīņu konstrukciju, kura atradīsies tieši pie drifta trases konfigurācijas. Skatītāji varēs brīvi piekļūt arī dalībnieku parkam, šī ir “Baronu” trases specifika, ka viss atrodas ļoti tuvu un kompakti. Skatītāji aicināti ņemt  līdzi arī savus sēžamos, jo zonā- skatītāju kalns, lieliski var pārredzēt visu drifta trasi.

Biļetes iespējams iegādāties visās biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Vēlamies pateikt lielu paldies SKN Sports par iespēju šajā trasē rīkot drifta sacensības, mūs noteikti sagaida fantastisks pasākums, tiekamies nedēļas nogalē Jēkabpils novadā, Salas pag. Biržos “Baroni” sporta komplekss.

Sacensību programma:

10.06.2023 SESTDIENA

09:30-14:00 Street klases treniņbraucieni (ar pauzi pa vidu)

14:10-16:10 Street klases kvalifikācijas braucieni

16:30-18:50 Semi Pro klases treniņi (ar pauzi pa vidu)

19:00-20:30 Semi Pro kvalifikācijas braucieni

11.06.2023 SVĒTDIENA

09:00-09:50 Street X tandēmu treniņbraucieni

10:00-12:00 Street X tandēmi

12:00-12:50 Street Top32 Treniņbraucieni

13:00 Sacensību oficiālā atklāšana

13:30-15:50 Street TOP32 Fināli

16:00-17:00 Semi Pro tandēmu treniņi

17:00-19:00 Semi Pro tandēmu Fināli

19:10 Apbalvošana

*organizatori informē, ka dienaskārtība var mainīties pie nepieciešamības.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti