Huawei iepazīstina pasauli ar diviem jauniem viedtālruņiem – Mate 40 Pro un Mate 40 Pro + (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 23.oktobris 2020 12:48

Neskatoties uz šī gada globālajiem izaicinājumiem, viedo tehnoloģiju uzņēmums Huawei ir prezentējis divus jaunus Mate sērijas viedtālruņus – Mate 40 Pro un Mate 40 Pro +.

Papildus dizaina, centrālā procesora un kameras uzlabojumiem ražotājs piedāvā jaunas, vēl nebijušas funkcijas, piemēram, Eyes on Display un video rediģēšanas rīku Story Creator.

+. Papildus dizaina, centrālā procesora un kameras uzlabojumiem ražotājs piedāvā jaunas, vēl nebijušas funkcijas, piemēram, Eyes on Display un video rediģēšanas rīku Story Creator.

"Katru gadu HUAWEI Mate sērija apvieno tā brīža aizraujošākās tehnoloģijas vienā lieliskā tālrunī. Šī pieeja veido Mate sērijas DNS. Šajos unikālajos laikos mēs joprojām pildām apņemšanos veidot labāku nākotni, izmantojot novatoriskas tehnoloģijas, kas nodrošina pozitīvu un jēgpilnu ietekmi uz ikviena cilvēka ikdienu. Nākotnē mēs turpināsim ciešu sadarbību ar saviem partneriem, lai saskaņā ar mūsu mākslīgā intelekta stratēģiju sniegtu Seamless AI Life pieredzi patērētājiem visā pasaulē,” sacīja Ričards Ju, Huawei Consumer BG izpilddirektors un vadītājs.

Dizains: ierastais aizmugures izskats un izliekts ekrāns

Jaunajiem Mate sērijas tālruņiem ir jau labi atpazīstamais Space Ring dizains, ko veido futūristiska izskata gredzenveida kameras elements tālruņa aizmugurē. Šis risinājums atspoguļo Mate sērijas vērtības un mērķus – apvienot jauneklīgas inovācijas, stilu un jaunākās tehnoloģijas.

Abi viedtālruņi iemieso vienu no Mate sērijas pamatprincipiem, ka forma nosaka funkciju, un to atspoguļo bezmalu ekrāna dizains. Abiem tālruņiem ekrāna malas ir 88 grādu slīpā leņķī, kas savā veidā paplašina ekrānu, un tajā redzamais attēls burtiski iziet ārpus tālruņa korpusa.

Huawei viedtālruņu flagmaņu korpusam ir uzlabota IP68 kategorijas aizsardzība pret putekļiem un ūdeni. Ierīču sānu malā izvietotas gan fiziskās, gan virtuālās skaļuma vadības pogas, kā arī tiek nodrošināta uzlabota  aizsardzība pret nejaušu pogu nospiešanu (kļūdainu pieskārienu novēršanas algoritmi).

Filmēšana: tālrunis kā videostudija

Mūsdienās, runājot par viedtālruņu kamerām, patērētājiem ir svarīga ne tikai fotoattēlu kvalitāte, bet arī iespēja veidot videoklipus. Tāpēc tālruņu ražotāji pastāvīgi strādā pie šīs jomas uzlabošanas, un Huawei flagmaņi to izvirza kā vienu no galvenajiem fokusiem.

Dual Cine kamerai ir 3:2 kino stila kadra attiecība un abos tālruņos ir arī XD Fusion HDR funkcija, kas ļauj uzņemt augstas kvalitātes 4K video un aizsargā pret pārmērīgu ekspozīciju jeb situācijām, kad baltā gaisma ir tik spilgta, ka kadrā nekas nav redzams. Turklāt šī tehnoloģija kopā ar jau pazīstamo Steady Shot funkciju palīdz labāk stabilizēt attēlu un tādējādi radīt augstas kvalitātes video.

Ņemot vērā, ka lietotāji mūsdienās rada daudz video satura un vēlas ar to dalīties pēc iespējas ātrāk, Huawei piedāvā videomateriālus ērti apstrādāt viedtālrunī. Funkcija Story Creator attēlam pievieno kinematogrāfiskus efektus, kā arī lietotāji var pievienot papildu mūziku, video filtrus un citus efektus.

Filmējot video, ne mazāk svarīga ir skaņas kvalitāte, tāpēc Huawei ļauj skaņas ierakstīšanai izmantot Bluetooth ierīces, un viedtālruņu kamerā ir integrētas Audio Focus un Audio Zoom tehnoloģijas. Tās palīdzēs uztvert tieši to skaņu, kas nāk no vietas, kuras virzienā pavērsts objektīvs. Tādā veidā varat būt pārliecināti, ka video skaņa būs asa un dzidra.

Fotografēšana: dubultās lēcas aizmugurē

Kameras iespējas ir īpaši aktuālas ikvienam viedtālruņa lietotājam. Huawei jau ir izdevies šajā jomā pārsteigt tirgu, taču šogad kvalitātes latiņa tiek pacelta vēl augstāk, jo Huawei turpina sadarbību ar foto tirgū labi pazīstamo partneri Leica.

Abiem flagmaņiem – Mate 40 Pro un Mate 40 Pro + – aizmugurē ir trīs objektīvu kamera, kas sastāv no galvenā objektīva, īpaši plata leņķa un telefoto objektīva. Šogad šo objektīvu iespējas ir būtiski uzlabotas.  

Platleņķa kamerai ir jau otrās paaudzes Ultra-Wide Cine objektīvs, kas ir tikpat jaudīgs kā galvenais objektīvs un nodrošina vēl plašāku attēlu nekā iepriekš. Turklāt attēla kvalitāti uzlabo Full Pixel Octa PD AutoFocus tehnoloģija, kas koriģē platleņķa attēla radīto deformāciju cilvēku sejās vai ķermeņa formās.  

Abiem flagmaņiem ir mazāks priekšējās Ultra Vision Selfie kameras izgriezums, taču tās kvalitāte nekādā ziņā nav mazinājusies. Tagad tā atbalsta 4K kvalitātes video uzņemšanu, dodot iespēju filmēt vienā no trim pieejamajiem kadra platumiem – no pavisam tuva un personiska līdz iespaidīgam platleņķim. Turklāt priekšējā kamerā ir pat pieejama īpaši palēninātas kustības jeb slow-motion filmēšana.

Procesors: 5G laikmeta jauda

Tālrunī ir integrēta Kirin 9000 mikroshēma, kas paredzēta lielu 5G datu masīvu apstrādei, kā arī daudzu citu intensīvu aprēķinu un uzdevumu veikšanai vienlaikus. Saskaņā ar ražotāja teikto tas ir viedākais 5G paaudzes procesors tirgū, kas jaudā un efektivitātē pārspēj savus priekšgājējus.

Grafiskais procesors (GPU) jaunajos flagmaņos ir vismodernākais no visiem Huawei tālruņiem. Tas ļauj apstrādāt attēlu visaugstākajā kvalitātē, sniedzot lietotājiem satriecošu audiovizuālo pieredzi un iespēju spēlēt augstas izšķirtspējas spēles.

To visu papildina ekrāns ar 90 Hz darbības frekvenci un 240 Hz skārienjutīgo paneli, kas nodrošina ātru reakciju uz lietotāju pirkstu kustībām un pieskārieniem. Tā rezultātā tālrunis ir īpaši ērts, lai spēlētu spēles vai sērfotu tīmeklī. Izklaides iespējas papildina divi stereo skaļruņi, ļaujot ērti skatīties filmas un videoklipus.

Lai nodrošinātu, ka tālruņu akumulators nekad nebeidzas, abi flagmaņi atbalsta īpaši ātras uzlādes tehnoloģiju SuperCharge.

Funkcionalitāte: vēl lielāka interaktivitāte

Uzņēmums turpina iepriekš ieviestās 1 + 8 + N ekosistēmas attīstību un piedāvā lietotājiem vienlaikus ērti pārvaldīt vairākas ierīces. Tā rezultātā jaunie flagmaņi varēs vienlaikus kontrolēt līdz trim lietotnēm un tai pat laikā uzturēt savienojumu ar datoru.

Uzņēmuma EMUI operētājsistēma pievērš vēl lielāku uzmanību drošībai. Tai ir piešķirts CC EAL5 + drošības sertifikāts, kas ir augstākais komercializētās drošības kodēšanas sertifikācijas līmenis.

Tā rezultātā lietotāji operētājsistēmā atradīs arī jaunas funkcijas, piemēram, iespēju, sūtot fotoattēlus, dzēst personisko informāciju – atrašanās vietu, laiku un ierīces datus. Tālrunī veiktās piezīmes tiek šifrētas un tās var bloķēt ar PIN vai biometrisko slēdzeni.

Huawei ir arī ieviesis jaunus risinājumus, kurus lietotāji var izmēģināt visā pasaulē. Piemēram, Petal Search lietotņu un informācijas meklētājs, Petal Maps karšu lietotne, kas pielāgota jauno flagmaņu žestu kontroles iespējām vai dokumentu pārvaldīšanas risinājumu Huawei Docs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti