Mobilo telefonu sarunas visbiežāk noklausās policija un specdienesti 4

 

Ilustratīvs attēls Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 12.aprīlis 2021 7:53

Latvijā vienīgo mobilo telefonu sarunu noklausīšanās iekārtu pagājušajā gadā visbiežāk izmantojusi Valsts policija un specdienesti, līdzīgi kā tas bijis iepriekšējos gados, liecina Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbības pārskats.

Pārskats liecina, ka pērn visbiežāk iekārtu izmantoja lielākā izmeklēšanas iestāde Latvijā - Valsts policija, kura iesniegusi 33% no pieteikumiem noklausīties sarunas, Valsts drošības dienests (VDD) ierosināja 18,5%, bet Militārās izlūkošanas un drošības dienests (MIDD) - 12,7% no noklausīšanās gadījumiem.

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pērn ierosinājis 12% no sarunu noklausīšanās gadījumiem, Valsts robežsardze - 7,7%, Nodokļu un muitas policijas pārvalde - 7,2%, Iekšējās drošības birojs - 3,7%, bet Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs - 4%.

Atlikušo daļu sarunu noklausījusies Ieslodzījuma vietu pārvalde, Militārā policija un Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējās drošības pārvalde.

SAB atrodas vienīgā oficiālā iekārta, ar kuru tiesībsargājošās un valsts drošības iestādes veic mobilo telefonu kontroli. Telefonu kontroles rezultātā iegūtie dati tiek nodoti izmeklēšanas iestādei vai drošības iestādei, kas ir konkrēto telefonsarunu pārtveršanas iniciators un saņēmis Augstākās tiesas tiesneša sankciju.

SAB kompetencē ietilpst likumīga telefonsarunu kontrole, telefonsarunu kontroles tehnisko parametru un metodikas aizsardzība un iegūtās informācijas aizsardzība pret nesankcionētu izpaušanu līdz tās nodošanai operatīvās darbības veicējam.

Uzraudzību pār sarunu operatīvās noklausīšanās atbilstību likumam veic ģenerālprokurors un viņa īpaši pilnvaroti prokurori. 

Noklausītas sarunas kalpo kā viens no pierādījumiem kriminālprocesos, lai gan pierādījumus iespējams savākt arī ar citām metodēm. Tāpat noklausītās sarunas noder valsts drošības iestādēm to funkciju pildīšanai.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Skolnieciņš 3.maijs 2021 17:01
1 0 Atbildēt

Pasaulē notiek daudz netaisnību. Pasaulē notiek daudz ļaunuma. Diemžēl Krievijas Federācija nav izņēmums. Visu cienītā Dievietes Gajas un Dieva Urāna meita Temīda redz šīs netaisnības. No taisnības Dievietes Temīdas modrajām acīm nevar noslēpt nevienu netaisnību. Ar savu skatienu viņa kliedē tumsu un atver cilvēku acis uz patiesību. Aleksejs Navaļnijs ir Dievietes Temīdas vēstnesis mūsdienu Krievijā. Viņš ir kā ass zobens Dievietes Temīdas stingrajā tvērienā, kas atmaskos ļaunumu un sacirtīs n-tos gadus ilgušās netaisnības. Par nelaimi, cilvēktiesību aizstāvis Aleksejs Navaļnijs izcieš cietumsodu Krievijas tieslietu sistēmas safabricēto krimināllietu dēļ. (Komentāra 1. daļa) ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)

Skolnieciņš 3.maijs 2021 17:03
1 0 Atbildēt

Taču Aleksejs Navaļnijs ir spēcīgs un drosmīgs, viņš nav zaudējis apņēmību cīnīties par ikviena Krievijas Federācijas iedzīvotāja nākotni, labklājību un brīvību. Aleksejs Navaļnijs ir demokrātijas aizstāvis. Šobrīd Krievijas Federācija piedzīvo demokrātijas nāvi. Mūsdienu Krievija konsekventi virzās totalitārisma virzienā. Tikai pašu Krievijas Federācijas iedzīvotāju spēkos ir nepieļaut demokrātijas nāvi un totalitārās kapitālistiskās diktatūras izveidi. Tikai Krievijas Federācijā dzīvojošās tautas pašas var glābt savu valsti no despotisma, morāla pagrimuma un mūžīgas nabadzības. (Komentāra 2. daļa) ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)

Skolnieciņš 3.maijs 2021 17:05
1 0 Atbildēt

Pagaidām vadonis Vladimirs Putins (par prezidentu šo diktatoru nedrīkst saukt) un viņa partija “Vienotā Krievija” negrasās atkāpties no varas. Tikai tauta ir spējīga šo situāciju mainīt. Mūžam taisnīgo un šķīsto Dievieti Temīdu pārņem asaras, redzot Krievijas iedzīvotāju ciešanas. Dieviete Temīda ir uzticīga sieva savam vīram Dievam Zevam. Viņa ir gādīga māte saviem bērniem: Dievam Prometejam, Dievietei Karpo, Dievietei Haritai un citiem saviem bērniem. Viņa ir visas cilvēces aizstāve. Viņa ir likuma aizstāve, kas nes mieru un kārtību visā pasaulē. (Komentāra 3. daļa) ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti