Tehnoloģijas zaļākai pasaulei 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 23.jūnijs 2021 10:58

Patlaban vadošās IKT kompānijas ļoti cenšas palīdzēt Eiropas Zaļajam kursam. Martins Banks, vecākais žurnālists izdevumā Parliament Magazine, vēsta, ka to starpā ir Ķīnas tehnoloģiskais milzis Huawei, kurš dara savu darbu, lai uzlabotu globālo ekoloģiju.

Eiropas komisijas prezidente Urzula fon der Leiena nesen teica, ka nebūs iespējams "uzcelt rītdienas pasauli," ja nebūs stingras partnerības starp Eiropas Savienību un Ķīnu.  Huawei galvenais pārstāvis ES institūcijās ir Abraham Liu, un viņš piekrīt, bilstot, ka partnerattiecību mantra arī attiecas uz pakāpeniskiem centieniem nodrošināt oglekļa neitralitāti.

Klimata pārmaiņas nav apstājušās par spīti Covid-19 radītajai ekonomiskai sašaurināšanai visā pasaulē, un pēc īsas pauzes, emisiju līmenis ātri sāk atkal pieaugt.

Šī ir viena no galvenajām vēstīm, kuru Liu vēlas uzsvērt 2021. gada Eiropas Zaļās nedēļas laikā.  Tās ir Eiropas Savienības ikgadējās "zaļās svinības," kuras sāksies 7. jūnijā un turpināsies nedēļas garumā.

Huawei organizēja dažādus pasākumus savos birojos visā Eiropā, mērķim esot veicināt izpratni par pasaules klimata izaicinājumiem.  Liu uzskata, ka Huawei ir labā lomā, lai palīdzētu ES sasniegt tās ļoti slavētā Zaļā darījuma mērķus.  Liu to apraksta kā "ceļvedi un drosmīgu politiku."

Viņš uzskata, ka nākamās dekādes laikā nulles oglekļa nākotni nodrošinās "piecas būtiskas tehnoloģijas" - zaļi energoresursi, zaļi savienojumi, zaļa digitalizācija, mākslīgā intelekta nodrošinātā vides aizsardzība, kā arī nulles oglekļa tīkli.

Runājot par "zaļiem energoresursiem," Liu prognozē, ka atjaunojamos energoresursos dominēs saules un vēja resursi.  Tas būs visātrāk augušais energoresurss, un Huawei cenšas "veidot tīrākas enerģētikas ģenerācijas sistēmas, kuru pamatā lielākoties ir saglabāti saules un vēja resursi."

Zaļi savienojumi -- uzņēmums ir priekšgalā pilnīgi optisku tehnoloģiju izstrādāšanā.

"Mūsu šķiedru optiskā drukāšanas tehnoloģija spēj uzdrukāt 1000 optiskās šķiedras uz aizmugures plaknes, kas ir A4 papīra lapas lielumā.  Tas nozīmē, ka viens tehnikas komplekts var izdarīt to pašu, ko deviņas tradicionālās pieejas nodrošinātu," stāsta Liu.

"Tas arī nozīmē energoresursu ietaupīšanu 60 procentu apjomā."

Zaļās digitalizācijas jomā uzņēmums ir pionieris, izstrādājot viedas optimizācijas tehnoloģijas, kuras datu centriem var "mācīt," kā ietaupīt energoresursus.

"Tas ir tas, ko nozīmē bitu lietošana, lai pārvaldītu vatus," atzīst Liu. Sadarbībā ar bezpeļņas organizāciju Rainforest Connection Huawei ir izstrādājusi nopietnu skaņas monitorēšanas sistēmu ar nosaukumu "Dabas sargs."

Šī sistēma ievāc skaņas datus, kurus apstrādā mākslīgais intelekts ar mērķi novērst nelikumīgu mežu izciršanu.

Pievēršoties nulles oglekļa tīkliem, Liu prognozē, ka energoresursu patēriņš globālās komunikācijas vietās sasniegs 66 miljardus kilovatstundas līdz 2025. gadam, un tas ir apmēram 2% to pasaules kopējā energoresursu patēriņa.

Tradicionālās bezvadu energoresursu stacijas uzskatāmas par apmēram 60% energoefektīvu.  Aizvietojot šīs tehnikas telpas ar ārpustelpu skapjiem, Huawei to var palielināt līdz 90%.  "Milzīgs solis uz priekšu," uzsver Liu.

Liu runās par šiem un citiem "viedu risinājumu" elementiem virtuālā forumā, kāds paredzēts 8. jūnijā.  Tā ir daļa no Huawei snieguma Zaļās nedēļas laikā.  Liu skaidros, kā, viņaprāt, IKT tehnoloģijas var palīdzēt sasniegt oglekļa neitralitāti.

Paneļdiskusijā arī piedalīsies Īrijas lauksaimniecības, pārtikas un jūras ministrs Charlie McConalogue, kā arī Eiropas komisijas zaļās digitalizācijas transformācijas padomnieks Ilias Lakovidis.

"Aicinām visus tehnoloģiskos uzņēmumus aktīvi atbalstīt un piedalīties cīņā pret klimata maiņu, jo tas ir būtiski cilvēces liktenim," Abrahams Liu, galvenais Huawei pārstāvis attiecībās ar Eiropas Savienības iestādēm.

Liu uzskata, ka jaunas tehnoloģijas spēs samazināt oglekļa emisijas, un IKT tehnoloģijas spēlēs arvien būtiskāku lomu šajā procesā.

"Aicinām visus tehnoloģiskos uzņēmumus aktīvi atbalstīt un piedalīties cīņā pret klimata maiņu, jo tas ir būtiski cilvēces liktenim," viņš skaidro.  Liu uzskata, ka viņa uzņēmums un citi varēs atslēgt sviras iespējas, lai citi dalībnieki var pilnībā atraisīt savu emisiju samazināšanas potenciālu.

Ar Covid-19 vīrusu saistītie ierobežojumi un tiem sekojošā ekonomiskā lejupslīde pasaulē nozīmēja pagaidu samazinājumu oglekļa emisiju apjomā, bet Pasaules Meteoroloģiskā organizācija nesen vēstīja, ka emisijas atkal sāk strauji pieaugt.

"Laikā, kad atkopjas tautsaimniecība, mums sev jājautā, kā gan mēs varam atrast iespējas uzlabot pasaules ekoloģiju un virzīties oglekļa neitralitātes virzienā," stāsta Liu.

Liu uzslavē Eiropu kā līderi cīņā pret klimata maiņu, norādot, ka 2019. gadā, kad bija Parīzes līguma ceturtā gadadiena, ES apņēmās sasniegt neto nulles oglekļa emisijas līdz 2050. gadam.

Jau 2020. gadā 38% ES energoresursu patēriņa pamatā bija vēja, saules un citi atjaunojami resursi, pirmoreiz pārsniedzot fosilo energoresursu izmantošanas līmenis.

"Turklāt Eiropā ir daudzi uzņēmumi, kuri rāda piemēru par ilgtspējīgu attīstību," stāsta Liu.

Viņš piebilst:  "Huawei piegādā IKT infrastruktūras elementus un viedierīces, un esam pārliecināti, ka IKT arvien būtiskāk palīdz sasniegt zaļāku pasauli."

Tomēr te ir arī brutāla patiesība, ka neviens cilvēks atsevišķi nevar atrasināt globālā klimata izaicinājumus:  "Ikkatram no mums, ikkatrai organizācijai, un it īpaši privātuzņēmumiem tādiem kā Huawei, būs aktīvi jādomā, jārīkojas un jāsadarbojas ar atvērtu prātu, lai mēs visi kopā varam atrisināt šo jautājumu.

Uzsvars šīgada Zaļajā nedēļā ir uz "ambīcijām par piesārņojuma izskaušanu," meklējot risinājumus, lai visā Eiropas Savienībā nodrošinātu netoksisku vidi.

Domājot par nākotni, Liu uzskata, ka Huawei "ir gatava" sadarboties ar partneriem Eiropā, lai virzītos nulles oglekļa nākotnes virzienā.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
janka 23.jūnijs 2021 14:32
1 0 Atbildēt

Pareizrakstību kāds negribēja palabot? Drausmas lasīt vienkārši...

Un kas ir IKT?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti