Telefona drošība vasarā: ko darīt, ja telefons iekrīt ūdenī vai smiltīs 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Tele 2 | 5.jūlijs 2022 8:30

Vasara ir pašā pilnbriedā, un daudz laikā pavadām ārā. Tas arī nozīmē to, ka ir jāparūpējas ne tikai par to, lai jūsu telefons nepārkarstu, bet arī nesamirktu, neiekristu ūdenī vai tajā neiekļūtu pludmales smiltis. Lūk, daži padomi no "Tele2" tehniskā servisa vadītāja Ginta Peiča par telefona drošu lietošanu.

Telefona izturība

Lai saprastu, cik izturīgs pret apkārtējās vides ietekmi ir jūsu mobilais telefons, ir vērts aplūkot tā IP reitingu. Izklausās sarežģīti, bet tas nebūt tā nav. Pirmais IP reitinga numurs, kas ir robežā no 1 līdz 6, norāda uz to, cik daudz dažādu sīko detaļu, piemēram, smiltis un putekļi var iekļūt ierīcē. Otrais IP reitinga numurs, kas ir robežā no 1 līdz 8, norāda, cik mitrumizturīgs ir telefons. Piemēram, cipars 1 norāda, ka telefons ir izturīgs pret pilošām ūdens lāsēm. Savukārt 7 nozīmē, ka konkrētā ierīce var atrasties zem ūdens 30 minūtes 15 – 100 cm dziļumā, un 8 – ierīce var izturēt jebkuru iegremdēšanu vairāk nekā 1 metra dziļumā. Piemēram, iPhone 13 un Samsung Galaxy 20 IP reitings ir IP68.

Informāciju par telefona IP reitingu atradīsiet tā lietošanas pamācībā, ierīces ražotāja mājaslapā vai apmeklējot “GSM Arena” mājaslapu un meklētājā ierakstot savu tālruņa nosaukumu – IP vērtējumu atradīsiet sadaļā “Body”.

Mitrums – viens no lielākajiem ienaidniekiem

Lai arī lielākā daļa jauno modeļu viedtālruņu ir ūdensizturīgi un, atkarībā no ražotāja, var kādu laiku palikt zem ūdens, nevajadzētu ar to eksperimentēt. Dažām ierīcēm saskare ar ūdeni var radīt neatgriezeniskus bojājumus. Ūdens pilieni caur savienotājiem var ātri iekļūt ierīcē un sabojāt tās iekšējās detaļas, uzlādes un austiņu ligzdas vai tālruņa mikrofonu. Turklāt jāatceras, ka sālsūdenim ir negatīvāka ietekme uz ierīci nekā saldūdenim.

Kā pasargāt telefonu no ūdens? Izmantojiet ūdensizturīgu, cietu, caurspīdīgu plastmasas maciņu, ko var cieši noslēgt. Ar šādu aizsargmaciņu jūs varat turpināt lietot ierīci, pakārt to kaklā, ielikt mugursomā vai kabatā. Ja bieži pavadāt vasaru laivojot vai makšķerējot, bez šī telefona aksesuāra nekādi neiztikt.

Ja tomēr telefons ir iekritis ūdenī un samircis, nemēģiniet uzreiz pārbaudīt kādu no tā funkcijām. Svarīgi ir telefonu izslēgt, noslaucīt ar sausu lupatiņu un ļaut tam nožūt uz papīra dvieļa. Nekādā gadījumā nedrīkst slapjo ierīci žāvēt ar karstu gaisa plūsmu, jo tas var sabojāt telefona mikroshēmas. Tāpat arī nevajadzētu lādēt tālruni. Vislabāk būtu, ja telefonu nogādātu ražotāja autorizētā servisā un ieslēgšanu uzticētu servisa meistariem.

Smiltis ir kā smilšpapīrs

Ir svarīgi paturēt prātā, ka pat vissmalkākās smiltis ierīcei var būt tikpat bīstamas kā smilšpapīrs – tās var saskrāpēt ekrānu, aizmugures korpusu un kameras objektīvu. Lai gan uzreiz ar acīm varat nepamanīt šos skrāpējumus, tie var samazināt ekrāna triecienizturību. Tāpat sīkās smilšu daļiņas nokļūst vismazākajās spraugās, kas var negatīvi ietekmēt mikrofona, skaļruņa, austiņu vai uzlādes savienotāju darbību.

Kā pasargāt telefonu no smiltīm? Noteikti uzklājiet tālrunim aizsargplēvi vai kvalitatīvu aizsargstiklu, kas kalpo arī kā papildus aizsardzība pret ekrāna plaisāšanu. Izvēlieties noslēgtu tālruņa maciņu bez caurumiem pogām un lādētāja ligzdai. Ja gadījumā jums nav speciālais aizsargmaciņš, izmantojiet plastmasas pārtikas maisiņu ar aizdari. Izvairieties lietot telefonu ar smilšainām rokām, kā arī nelieciet to kopā ar citām pludmales mantām, piemēram, smilšainiem dvieļiem.

Kā rīkoties, ja telefons iekritis smiltīs? Ja smiltis ir iekļuvušas, piemēram, lādētāja ligzdā un skaļrunī, tad varat šīs vietas izpūst ar gaisu vai notīrīt ar mīkstu birsti. Tomēr visdrošāk ir vērsties pie telefona servisa meistariem, lai tie tālruni iztīra, jo visas atstātās smiltis var būtiski sabojāt telefonu.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 12.jūlijs 2022 10:57
1 0 Atbildēt

Īstens ieteikums šmurguļpaaudzei!!!

"Vislabāk būtu, ja telefonu nogādātu ražotāja autorizētā servisā un ieslēgšanu uzticētu servisa meistariem."

============

Tak izslēdz, izņem SIM karti un atmiņas karti, ar caurumiem noliec uz leju un saulītē paturi visu dienu!!

VISS!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

VUGD saņem pirmās no kopumā 58 Scania ugunsdzēsības autocisternām (+ FOTO) 5

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGS) saņēmis pirmos 11 no 58 specializētajiem transportlīdzekļiem – ugunsdzēsības autocisternas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti