Eiropas autokrosa čempionāta posms Mūsā sasniedz jaunus rekordus

 
15.maijs 2009 0:11

Baltijā lielākie Eiropas līmeņa autosporta svētki - Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posms, kas 23. un 24. maijā notiks Latvijas Nacionālajā sporta bāzē, sporta kompleksā "Mūsa", ir sasniedzis jaunu rekordu – dalību sacensībās apstiprinājis rekordliels dalībnieku skaits.

Šobrīd vēlmi piedalīties Eiropas autokrosa čempionāta posmā Bauskā jau ir izteikuši 77 sportisti no 16 valstīm, kas ir lielākais dalībnieku un dalībvalstu skaits deviņpadsmit gadu laikā, kopš Mūsas trasē notiek Eiropas autokrosa čempionāta posms. Pirmo reizi šo sacensību vēsturē uz starta stāsies arī dalībnieks no Ukrainas, kas sola jau nākamgad Latvijā ierasties ar vairākiem Ukrainas sportistiem.


Foto: Zigismunds Zalmanis (Nikon).

Eiropas autokrosa čempionāta 3. posmam, kas notiks Mūsas trasē, ir pieteikušies visu divīziju stiprākie un ātrākie sportisti, kā arī trīspadsmit sportisti, kuri vēl nekad nav startējuši sacensībās šajā trasē. Šo sacensību organizators Edgars Maišelis šo ārkārtīgi lielo atsaucību no dalībniekiem skaidro: "Noteikti ļoti lielu artavu ir devusi mūsu trases un organizatoriskā darba labā slava visā Eiropā, kā arī fakts, ka pagājušajā sezonā FIA (Starptautiskā Automobiļu federācija) Eiropas čempionātu Bauskā atzina par vislabāk noorganizētajām sacensībām. Protams ir ļoti liels prieks, ka mūsu neatlaidīgais darbs trases sagatavošanā un sacensību organizēšanā ir novērtēts citviet Eiropā un nes jūtamus augļus. Mēs priecājamies, ka skatītājiem varēsim piedāvāt noskatīties sacensības ar daudz un stipriem dalībniekiem. Ir patīkami, ka šogad mūsu trasi apciemos arī tādi dalībnieki, kuri šeit nekad nav viesojušies, taču trīspadsmit "jauniņo" ir ļoti liels skaits priekš šīs sarežģītās un ātrās trases, kas nozīmē, ka mūsu dienestiem būs jābūt divreiz vērīgākiem un labāk sagatavotiem, jo, nepazīstot šo trasi, pie liela ātruma ir ļoti viegli kļūdīties un avarēt."

Eiropas čempionāta ieskaitē šogad gatavojas startēt kopumā 63 dalībnieki, kas nozīmē, ka pirmo reizi visās klasēs notiks arī B finālbraucieni. Septiņpadsmit no šiem dalībniekiem startēs salonautomašīnu D-1 klasē, kurā redzēsim arī latviešu sportistus Jāni Bogdanoviču un Aldi Zēbergu. Diemžēl šosezon krosa trasēs vēl nav redzēts nedz pagājušās sezonas čempions, lietuvietis  Nerijus Naujokaitis, nedz vicečempions Aleksandrs Kvašņins, bet pārējie pagājušā gada labākie braucēji ir gatavi stāties uz starta un noskaidrot kurš no tiem ir visspēcīgākais. Spēcīgāko bagiju D-3 klasē Mūsā startēs divdesmit dalībnieki un to vidū būs visi stiprākie pagājušās un šīs sezonas dalībnieki, ieskaitot pagājušā gada čempionu, vācieti Berndu Stubbi, kurš šosezon plāno piedalīties tikai dažās sacensībās, no kurām pirmās ir tieši sacensības Latvijā. Šajā klasē vietējiem līdzjutējiem būs iespēja turēt īkšķi par Alekseju Jaluņinu, kurš, neskatoties uz novecojušo tehniku, pēdējos piecpadsmit gadus nav laidis garām nevienu Eiropas čempionāta posmu Bauskā. Visplašāk pārstāvētā klase šajā Eiropas čempionāta posmā būs D-3A bagiju klase, kurā pirmo reizi piedalīsies arī ukraiņu sportists Igors Bondarenko. Arī visi stiprākie šīs klases sportisti gatavojas ierasties Latvijā un nodemonstrēt skatītājiem ārkārtīgi interesantu cīņu. Šīs klases sacensībām būs interesanti sekot līdzi arī skatītājiem, jo šobrīd ir zināms, ka tajās piedalīsies pieci latviešu sportisti – Armands Hohfelds; Juris Kuļikovskis; Dāvis Aupe; Māris Līcis un Anatolijs Abrāmovs. Taču tas nav viss, ja viss izdosies, trasē redzēsim vēl kādu latvieti.

Paralēli Eiropas čempionāta punktiem Mūsā starp Latvijas un Igaunijas sportistiem tiks izcīnīts arī Nacionālais kauss B-600 kroskartu klasē. Tajā dalību ir pieteikuši četrpadsmit dalībnieki. Šajā klasē būs interesanti vērot vai igaunim Maido Rūsmanim, kurš ir pēdējo divu gadu Baltijas čempions D-3A klasē, izdosies ar vienādu tehniku cīnīties pret veselu pulku Latvijas sportistu, kuru vidū ir arī vienīgā šo sacensību lēdija Liene Ozoliņa. Īpašs pārsteigums ir autokrosa debitants, Latvijas bagiju veterāna Alekseja Jaluņina dēls Nikolajs Jaluņins. Lielākā daļa B-600 klases sportistu jau ir aizvadījuši pirmos brīvos treniņus Mūsas trasē un to rezultāti rāda, ka skatītājus gaida ļoti aizraujošas sacensības, jo visi četrpadsmit mazie kroskarti ir ļoti ātri un tie tehniski ir teju vai identiski, kas nozīmē, ka trasē visu izteiks tikai sportistu meistarība un veiksme.

Šāda līmeņa autosacīkstes Latvijā nebūtu iespējams noorganizēt bez ģenerālsponsora Latvijas Mobilais Telefons, atbalstītāja Latvijas Dzelzceļš un sadarbības partneriem Aldaris, Biolar, Ford, Veiters, Eden, Lux Auto, SOS, IB Serviss Canon, Merida, Peri, Vides serviss, Uzvara lauks, Latvijas autoceļu uzturētājs un Onyx, kā arī daudzām citām kompānijām, kas radušas iespēju atbalstīt šīs sacensības. Nenovērtējams ir arī informatīvo atbalstītāju TV5, LTV 7, LNT, SWH, SWH+, Ātruma Cilts, Zebra, Draugiem.lv, iAuto, Delfi Autosports, Latvijas Avīze, Bauskas Dzīve, Auto Bild Latvija, Forsāža, Auto Euro, Sports ieguldījums šo sacensību popularizēšanā un sabiedrības informēšanā.

Plašāku informāciju par Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posmu iespējams atrast sporta kompleksa "Mūsa" mājas lapā www.musa.lv Biļetes uz abām sacensību dienām iepriekšpārdošanā pieejamas Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās un mājas lapā www.bilesuparadize.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 11

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti