Mūziķis Virga savu vainu neatzīst 21

 
27.aprīlis 2004 3:11

Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanā apsūdzētais rokgrupas "Līvi" līderis Ainars Virga, kura vadītajā mašīnā pērn gāja bojā viņa brālis bundzinieks Dainis un skaņu režisors Juris Jakovļevs, pirmdien Daugavpils tiesā savu vainu neatzina.

virga.jpg
Virga stāstīja, ka, pēc koncerta braucot no Daugavpils, nepārsniedza atļauto ātrumu, tāpat nebija lietojis alkoholu, medikamentus vai narkotikas. Viņš sacīja, ka, sākot braucienu, pats piesprādzējies un pārliecinājies, vai arī pārējie ir piesprādzējušies. Tomēr viņš pieļāva, ka vēlāk citi pasažieri varēja atsprādzēt drošības siksnu.

Viņš tiesā apstiprināja versiju, ka avāriju esot izraisījis Jakovļeva sitiens pa Virgas kaklu, un pieļāva, ka tas noticis nejauši, Jakovļevam un Dainim Virgam aizmugurējā sēdeklī grūstoties.

"Viņi tukšoja "Jim Beam" pudeli un strīdējās par lietām, kurām nav vispār atrisinājuma, un sāka bakstīties savā starpā," klāstīja Virga. Vēlāk viņš paskaidroja, ka Jakovļevs un Dainis Virga strīdējušies par politiku un pārējie notiekošajam nav pievērsuši uzmanību. Virga pieļāva, ka pēc sitiena viņš uz dažām sekundēm zaudējis samaņu un kad attapās, automašīna kūleņoja un ieslīdēja grāvī. Viņš un trešais pasažieris mūziķis Jānis Grodums pa logu izlīda no automašīnas un centās atdzīvināt Daini Virgu. Kad atbrauca policija un ātrā palīdzība, Virgu un Grodumu nogādāja slimnīcā, bet pēc tam palaida mājās.

Lietā nav pieteiktas civilprasības un gan Daiņa Virgas un Jakovļeva atraitnes, gan Grodums tiesā sacīja, ka viņiem "neko nevajag".

Virga tiesā klāstīja, ka avārijas dienā bija cēlies agri no rīta, pēcpusdienā braucis uz Saldu pēc kolēģiem, jo grupas autobuss salūzis. Vēl pēc tam viņš devies uz Daugavpili, kur spēlējis 45 minūšu koncertu.

"Biju noguris uz pusi mazāk nekā parasti, jo nospēlējām tikai pusi no ierastā koncerta laika. Parasti esmu noguris tik ļoti, ka vajag piecas minūtes pagulēt un atpūsties," Virga tiesas sēdē atainoja avārijas dienas notikumus.

Tiesā Virga stāstīja, ka iesākumā Daiņa Virgas sievai Airitai melojis par avārijas apstākļiem, jo neesot gribējis viņu sāpināt. "Es teicu, ka Dainis aizgāja miegā," sacīja Virga. Kā avārijas iemeslu brāļasievai viņš esot minējis kāda dzīvnieka pārskriešanu pār ceļu.

Airita Virga tiesā liecināja, ka tikai no medijiem uzzinājusi versiju, ka avāriju izraisījis Daiņa Virgas un Jakovļeva grūstīšanās un nejaušais sitiens pa Ainara Virgas kaklu. Viņai tas bijis liels šoks. Savukārt par Daiņa bojāeju viņa uzzinājusi nākamās dienas rītā, kad piezvanījusi Daiņa kolēģe un izteikusi līdzjūtību.

Gan Airita Virga, gan Jakovļeva atraitne Zenta tiesā noraidīja versiju, ka automašīnas aizmugurē sēdošie Virga un Jakovļevs varētu būt grūstījušies. Airita Virga teica, ka tas būtu bijis iespējams pirms pieciem gadiem, kad viņi esot bieži "dauzījušies kā bērni, bet pēdējā laikā viņus saistīja tikai darbs".

Viņa liecināja, ka Dainis bieži aizrādījis bērniem, lai automašīnā sēž mierīgi un negrūstās. Ekspertīzē Daiņa Virgas asinīs konstatēta alkohola klātbūtne, bet Jakovļevs pirms avārijas neesot dzēris.

Savukārt Grodums tiesā stāstīja, ka, sēžot blakus Ainaram Virgam, viņš redzējis, "ka Ainaram acis vaļā, bet auto pēkšņi sanesa uz kreiso pusi. Tā bija mistika, kādēļ tas tā notika, bet uz ceļa priekšā neviens zvērs neizskrēja".

Vēlāk viņš sacīja, ka automašīna vispirms slīdējusi uz kreiso pusi, pēc tam - uz labo, bet vēlāk atkal iespīdējusi kreisajā pusē pāri zālājam.

Grodums kategoriski noliedza, ka Virga pie stūres būtu aizmidzis, jo viņi pa ceļam runājuši un Virgam miegs nemaz neesot nācis.

Tiesa pasludināja pārtraukumu līdz otrdienas rītam, lai izsauktu uz tiesu vēl divus lieciniekus, kuri atradās "Līvu" automašīnai pretim braucošā auto.

Daiņa un Ainara Virgu vecāki žurnālistiem teica, ka pārdzīvo ļoti grūtu periodu. "Es mīlu abus savus dēlus un viņu ģimenes un notikušajā nevaru vainot ne Daini, ne Jakovļevu. Man ļoti pietrūkst Daiņa, tāpat arī viņa bērniem," sacīja abu mūziķu māte.

Autoavārija pērn jūlijā Daugavpils rajonā notika ceļā no rokmūzikas veterānu koncerta Daugavpilī uz Rīgas šosejas 26.jūlijā īsi pirms pusnakts. "Līvi" no koncerta brauca grupas līdera Ainara Virgas mašīnā. Ainaram Virgam un Jānim Grodumam pēc avārijas bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Krimināllikums par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kura dēļ dzīvību zaudējuši cilvēki, paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, kā arī paredz iespēju atņemt autovadītāja tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Ainara Virgas asins analīzes liecina, ka pie stūres sēdējušais mūziķis avārijas brīdī nebija alkohola reibumā, viņa asinīs konstatētas 0,02 promiles alkohola. Arī narkotiku reibumā Virga avārijas brīdī nav bijis. Auto, ar kuru brauca mūziķi, pirms avārijas bijis tehniskā kārtībā.

DAUGAVPILS, APR 26, BNS

 
Visi komentāri
 
124562. viesis 27.aprīlis 2004 9:37
0 0 Atbildēt

Pārliecinājās, ka pasažieri ir piesprādzējušies. Viņi tukšoja JimBim pudeli, lai ērtāk atsprādzējās. Nejauši iesita pa kaklu tik nedaudz, ka džeks atslēdzas un galvas balsts nemaz netraucēja sitienam. Blakussēdētājs pilnīgā šokā skatījās, kā auto nobrauc no ceļa.

Viduvējs advokāta darbs. Visumā smieklīgi, jā kāds nebūtu miris.

124575. viesis 27.aprīlis 2004 11:32
0 0 Atbildēt

Pazīstot Jaķīti un Daini, neticu ka viņi būtu grūstijušies vai situši A.Virgam pa kaklu !!!

124577. viesis 27.aprīlis 2004 11:43
0 0 Atbildēt

Nezinot neko par šīs lietas apstākļiem, varu pateikt tikai, ka oficiālā versija ir tikpat ticama kā JFK slepkavības gadījumā. Kas gribēs ticēs, bet patiesība gan jau vēl uzpeldēs.

124581. viesis 27.aprīlis 2004 12:19
0 0 Atbildēt

tak lieciet miera

jamajam jau ta noteikti uz visu muzhu bus par ko domat un sevi vainot ...

124585. viesis 27.aprīlis 2004 12:38
0 0 Atbildēt

Cietumā lai pasēž un kameras biedriem zīlīti padziet tikai par šo klajo melošanu vien vajadzētu uz gadiņu iesēdināt. Vatad viņam tiešam necik sidsapziņas un kauna nau - pārsteidzoši !

Būtu kā goda vīrs stājies tiesas priekša un atbildējis par sastrādāto.

124594. viesis 27.aprīlis 2004 13:28
0 0 Atbildēt

livi forever the best!

124595. viesis 27.aprīlis 2004 13:35
0 0 Atbildēt

Katrai lietai ir divas puses

124596. viesis 27.aprīlis 2004 13:43
0 0 Atbildēt

Viesi no IeM - tu esi riktīgs viesis no IeM !!!

Par ko tādu lai atbild kā goda vīrs.

Es saprotu par izvarošanu var atbildēt kā goda vīrs, par huligānismu, par zagšanu - par apzinātām darbībām.

Par ko, Tavuprāt, Virgam ir jāatbild kā goda vīram?

Es pilnīgi pieņemu, ka neviens no viņiem neatceras to brīdi, un tagad tiek "prezentēta" visnevainīgākā versija.

Kā jau snow teica - lieciet viņus mierā - tā jau dzīve sačakarēta.

Ja te arī var filozofēt, tad tikai par apstākļu sakritības lielo spēku, likteni utt.

124599. viesis 27.aprīlis 2004 14:12
0 0 Atbildēt

Autovadītājs ir atbildīgs par to, kas notiek viņa vadītajā automašīnā!

Ja nevari kontrolēt situāciju vai nu met ārā pasažierus, vai kāp ārā pats un ej kājām!

124600. viesis 27.aprīlis 2004 14:12
0 0 Atbildēt

KSI 27.04.2004 13:43

Tu vienkārši nezini kas notika īstenībā, es zinu bet pateikt nevaru. Varu teikt tikai vienu tiesā izskanējošai versijai nav nekāda sakara ar patiesībā notikušo. Un nevajag te stāstīt, ka cilvēks būdams skaidrā pēkšņi neko natcerās visu viņš labi atceras.

Man arī patīk līvu dziesmas, bet novelt visu uz likteni mistiku utt. latvijā atļaujas tikai biezīe un slavenie, priekš pārējiem tas ir kriminālnoziegums par kuru viņi sēž. Man šķiet laiks mainīt tradīciju nevar pieļaut, ka ierindas vadītājs par CSNg ar daudz daudz vieglākām sekām sēž cietumā, bet cilvēks kurš vainīgs divu cilvēku nāvē dabū nosacīto.

124602. viesis 27.aprīlis 2004 14:51
0 0 Atbildēt

To anonimikis:

tas ir šablons - formāli taisnība, taču - lai akmeni met tas, kas pats bez grēka :)

To viesis (IeM):

izklausās, ka mašīnā bijuši pieci - Līvi + viesis no IeM :)

Bet ja nopietni - ja esi tik pārliecināts, ka tas, ko Tu zini, ir tā īstā taisnība - tad Ok. Es arī vienmēr te iekš iAuto nosodu tos, kas, nezinot apstākļus, izdara secinājumus.

Ja Tev taisnība, tad atsaucu savu iepr commentu.

Kaut gan nespēju īsti iedomāties, kas tāds tur varēja notikt.

Ieej kādā e-kafe un no sveša IP padalies savā informācijā :) :) :)

124603. viesis 27.aprīlis 2004 15:22
0 0 Atbildēt

Kaarteejais loxs no i-em. ja jau tu visu zini ko tad klusee??? Mums te visi gudri- visu zin, bet kad kaut kas lietas labaa jaadara taa *******a ielien un pazuud!!!

124608. viesis 27.aprīlis 2004 16:28
0 0 Atbildēt

Viesi, Tu konkrēti izgāzies. Atgādini man policistu, kas arī stāstīja, ka visu zin, bet kad viņu pārliecinoši pasūt5īja un pateica, ka ne sūda viņš nevar zināt, jo neko nav varējis redzēt, piekrita, ka tā arī ir.

Blefotājs!

124614. viesis 27.aprīlis 2004 17:45
0 0 Atbildēt

ak, kāda jēga te vienam ar otru mērīties krāniņiem???Kas notika labākajā gadījumā zin tie kas bija mašīnā!!kas attiecas uz to ka varbūt ka neviens īsti nezin - tas ir diezgan reāli, jo parasti avārijas laiks ir 2sek kur nu vēl ja runa iet par kuulenjoshanu, nez vai vinji tai brīdii centaas visu atcereeties.Ir iespeejams ka neatceras.Kas attiecas uz to ka Groudums neko nedariija - cik no jums kaut ko butu uzsaakushi???Es nevaru apgalvot ka buutu iejauicies, jo saadaa situaacijaa cilveeks vai nu apjuuk vai sastingst un neko nespeej!!!

es nemeeginu nevienu aizstaaveet tikai nav skaidrs kaa var sodiit cilveeku ja nezinaam kas tur iisti notika???Vinjam kipa taapat nav ko dariit vai ne???Bracka beigts, jaabraukaa pa to pashu celju uz tiesu, tas laikam ir taapat kaa uzcept olu!!!

124619. viesis 27.aprīlis 2004 18:25
0 0 Atbildēt

Patiesiba - noziegums ir noziegums. Un dalai no komentejuso deretu padomat, kas butu ar viniem Virgas gadijuma.... domaju, nosaciti iedotu...

Prasas, vai Virga par krogus muzikas radisanu un narkotiku izplatisanu ir ar kaut ko paraks par jebkuru ierindas pilsoni, lai par izdaritu noziegumu tiktu cauri sveika?!

124622. viesis 27.aprīlis 2004 20:28
1 0 Atbildēt

Bet mēs nezinām, vai bija noziegums.

124675. viesis 28.aprīlis 2004 9:39
1 0 Atbildēt

Nākamnedēl es varēšu jums izklāstīt dažus faktus par šo lietu un par notikušā apstākļiem.

Problēma ir tur ka āpsūdzētajam, kā lai to maigi pasaka ir laba lobija zināmās aprindās, līdz ar to visu patiesību mēs nekad nezināsim un tiesas spriedums būs tikai formāls, jo iznākums jau zināms.

124776. viesis 28.aprīlis 2004 17:43
0 0 Atbildēt

Iem - Ok, gaidam :)

124785. viesis 28.aprīlis 2004 18:25
1 0 Atbildēt

Es neesmu neviena pusē. Arī pašam ir bijušas avārijas situācijas, tādēļ uz šo lietu skatot šādi.

Vai kādam ir zināma īpaša metode, kaa var iekļūt avārijā ar kūleņiem (pie tam ar sānslīdēm pirms avārijas) tā, lai cieš TIKAI aizmugurē sēdošais? Tur jābūt slimam un pie tam ar mazu pašsaglabāšanās instinktu, lai tādā veidā kārtotu (ta jebkādas) attiecības.

Uzskatu - pašreizezējā versija ir situācijas variants, lai neradītu vēl vairāk sāpes, jo neuzskatu ka tas bija ļauns nodoms un sīki izplānots plāns.

124801. viesis 28.aprīlis 2004 20:25
1 2 Atbildēt

Gaidām viesa komentāru.

124804. viesis 28.aprīlis 2004 20:47
0 1 Atbildēt

Kadu laicinu peec avaarijas es gaaju vakara pusee uz pirmo roka kafejniicu latvijaa kas atrodas liepaajaa, un te peeksni uz trotuaara uzgaazas gaisa opel ascona, isti nesaprazdams kas notika no taas grabatas izveelaas virgas kungs un aizstreipuloja uz pabliki taalaak "beeres" svineet, labi ka nebiju par paaris metriem tuvaak pie apmales tad laikam arii es meetaatos zem asconas .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti