Latvieši gūst 7 pjedestālus no 12 iespējamiem! 4

 
28.jūnijs 2004 10:13

Piecu valstu sportistu konkurencē pie lieliskiem panākumiem FIA Ziemeļeiropas Superkrosa (NEZ Supercross) čempionāta 1. posmā Lietuvas trasē Vilkičos tika Latvijas komanda. Četras klasēs izcīnītas trīs uzvaras, trīs otrās vietas un viena trešā pozīcija!

1600 Junior kategorijā pie uzvaras tika pērnā gada Baltijas čempions Jānis Aleksejevs, kurš sīvā cīņā pārspēja spēcīgos mājiniekus. Lietuviešiem garām tika arī Latvijas čempions Raimonds Tiltiņš, gūstot otro vietu. Trešais palika 2002. gada Baltijas čempions lietuvietis Vitauts Baranausks. Ļoti spēcīgs bija Krievijas braucējs Arkādijs Bogomolovs, kurš uzvarēja savā pusfinālā. Taču ar to maskavieša sacīkste bija galā, jo neizturēja motors.

2000 Super klasē Latvijas braucēji bija pārliecinoši labākie – no starta vadībā aizbrauca Jānis Ikers, taču drīz viņam tika garām Jānis Bogdanovičs, gūstot uzvaru Superkorsa čempionāta atklāšanas sacīkstē. Ikeram -- otrā vieta, kas ir kuldīdznieka līdz šim augstākais panākums. Trešais finišēja Kaspars Bloms, taču saņēma diskvalifikāciju par neatļautu kontaktu, pjedestāla pozīciju atdodot mājiniekam Romam Knitam. Ceturtais – Polijas braucējs Mateušs Tarasjevičs.

Open klasē pirmo sacīksti šosezon aizvadīja divkārtējais Baltijas čempions Ivars Kuļikovskis un pierādīja, ka joprojām nav uzvarams – viņam izdevās aiz sevis noturēt šā brīža Latvijas čempionāta līderi Rolandu Jaunzemu. Arī trešajā vietā Latvijas braucējs Igors Gabecs, aiz sevis atstājot Andri Kuļikovski un igauņus Marko Mātiku un Ahti Sei.

D-1 klasē startēja tikai Lietuvas braucēji. Uzvaru guva Eiropas trases izvagojušais Rolands Zujevs, aiz sevis atstājot Valdu Stankūnu un Gintautu Ramanausku.

Nākamais FIA NEZ Superkrosa čempionāta posms – 17. un 18. jūlijā Bauskā, Mūsas trasē!

 
Visi komentāri
 
131113. viesis 28.jūnijs 2004 11:10
0 0 Atbildēt

PJEDESTĀLUS!!! Gandrīz apgāzos no smiekliem! Kā kaut kas tāds var ienākt prātā? :) :) :)

131115. viesis 28.jūnijs 2004 11:14
0 0 Atbildēt

Prieks par muuseejiem.

131193. viesis 28.jūnijs 2004 21:36
0 0 Atbildēt

biju,skatiijos.labi bija,zeel tik ka Blomu diskvalificeeja.vajadzeeja vinam paciesties,gan buutu leiti notesis...

131303. viesis 29.jūnijs 2004 14:08
0 0 Atbildēt

Nav saprotams,par ko īsti ir jāsmejas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti