Paliekošais rūgtums par ceļu policistu darbu 85

 
8.marts 2006 11:08

Pirmdienas rīts iAuto lasītājai Sanitai sākās pavisam nelāgi. Aizvedusi bērnu uz bērnudārzu Bauskas ielā (pie CSDD), neilgi pēc pusdeviņiem, Sanita turpināja ceļu uz darbu...

Bet turpinājums neizdevās tieši tāds, kā plānots. Uz Bauskas ielas stāvēja kādas autoskolas kravas auto, kas stipri aizsedza redzamību no labās puses. Sanitai nekas cits neatlika, kā „pabāzt auto purnu”, lai pārliecinātos arī par to, ka no labās puses nebrauc kāds autobuss.

„Pabāza purnu” un apturēja auto. Un tieši tajā pašā brīdī viņas Corollā ietriecās inkasācijas busiņš. Liecinieki stāstīja - braucis esot ātri. Pēc sadursmes uz Bauskas ielas izveidojās pamatīgs sastrēgums – inkasācijas auto daļēji traucēja tramvaju kustībai, arī pa ielu garām neviens netika. Ar krāsas baloniņu tika uzpūstas līnijas, kas apzīmēja auto stāvokļus un mašīnas tika atstumtas tā, lai netraucētu citiem satiksmes dalībniekiem. Loģiski, tika izsaukta arī ceļu policija.

Reiz iAuto jau rakstīja par ceļu policijas ekipāžu, kas veica savus pienākumus tiešām labi un neradīja papildus stresu nelaimē iekļuvušajiem autovadītājiem. Šoreiz tā nenotika...



Nedaudz pēc pusvienpadsmitiem (pēc 2 stundām!) ieradās Ceļu policijas ekipāža CB7934. Nesteidzīgi apstaigāja cietušos auto, pārmija pāris teikumus ar inkasācijas auto vadītāju un ķērās pie mērīšanas darbiem. Interesanti bija tas, ka nevienam netika pajautāts, kā mašīnas atradās uzreiz pēc sadursmes – tika nomērīts un uzzīmēts tāds auto stāvoklis, kāds bija policijas ierašanās brīdī.

Protams, pa šīm divām stundām arī ceļa segums bija spēcīgi mainījies – ja no rīta normāla bija tikai viena josla, tad pēc divām stundām nobraukāta bija visa iela. Un arī krāsas pēdas bija saglabājušās tikai vietām.



Pēc uzmērīšanas policisti izsniedza tukšas paskaidrojumu lapas – lai vadītāji aprakstītu notikumu (un rezultātus).

Tad sākās interesantākais – kontaktēšanās ar Ceļu policistiem. Kad Sanita iekāpa mašīnā, viņai tika piedāvāts parakstīt sastādīto protokolu. Kad viņa iebilda, ka shēmā ir attēlota nevis avārijas situācija, bet gan vienkārši novietoti (nostumti) automobiļi, bez kravas auto, kas aizsedza skatu, bet uzreiz pēc avārijas aizbrauca (ir zināms valsts numurs), un viņa šādam zīmējumam nepiekrīt, policists vienkārši atbildēja, ka viņš piefiksē tikai faktus un ja šobrīd šeit nestāv kravas auto, tad tas te nebūs.

Tā kā gan Sanitai, gan arī lieciniekiem škita, ka inkasācijas auto vadītājs „izskatās jocīgi”, viņa palūdza policistam, lai tiktu veikta vadītāja alkohola pārbaude (ar alkometru). Uz ko tika saņemta strupa atbilde – „man nav iemesla aizdomām”. Tā arī šī pārbaude netika veikta.

Pirms parakstīt Ceļu policista sastādītos protokolus, Sanita norādīja, ka situācija nav īsti precīzi atspoguļota (nebija ņemts vērā fakts, ka pirms sadursmes Sanitas Corolla jau bija apturēta), policists paskaidroja, ka „tā” teica inkasācijas auto vadītājs un vispār – ja kaut kas nepatīkot, lai rakstot uz Klijānu ielu sūdzību / paskaidrojumus.

Kad Sanita pajautāja, vai viņa var norakstīt kabinetu numurus un darba laikus, kad viņa var ierasties uz lietas izskatīšanu, policists asi atbildēja – „vai tad neredzi – tur viss ir uzrakstīts!

Varbūt arī Sanita neredzēja. Varbūt viņa bija uztraukusies. Varbūt arī viņa ir vainīga šajā satiksmes negadījumā, bet viņa pilnīgi noteikti nav pelnījusi šādu „ne īpaši pozitīvu attieksmi” no šī policista kunga. Varbūt policists (jaunākais inspektors ) vēl nav sapratis, kas īsti jādara policistam un ka mēs (lasi - nodokļu maksātāji) viņu uzturam un esam tiesīgi pieprasīt vismaz normālu attieksmi pret sevi, lai ko mēs būtu „izdarījuši”.

Cietušais auto ar GRIETA autoevakuatoru (kas pēc izsaukšanas atbrauca 20 minūšu laikā) tika aiztransportēts uz „Amserv”, inkasācijas auto tikai nomainīts sasistais ritenis un tas arī bija prom. Tie jau ir tikai dzelži..., bet Sanitas sirdī rūgtums palika – ne jau par dzelžiem, bet gan par cilvēkiem, kuriem vajadzēja būt cilvēkiem. Var jau būt, ka šiem policistiem nepatīk savs darbs. Tad varbūt mainiet darbu, kungi?

iAuto
 
85 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Redaktors 8.marts 2006 10:27
1 0 Atbildēt

Vai nepietiek ar auto numuru?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti