Rallija zvaigznes saņem Vasaraudzis un Spredzis 1

 
26.jūnijs 2006 10:37

2006. gada sezonas ceturto Siemens un LMT Rallija zvaigzni par interesantas taktikas izvēli rallijā “Cēsis 2006”, saņēma rallija kopvērtējuma un N4 klases uzvarētāji Ivars Vasaraudzis / Valdis Spredzis.

Šī ekipāža nopelnīja vienu no lielākajiem laika sodiem, radot nebijušu precedentu Latvijas rallija vēsturē. Neskatoties uz to spēja atgūt līderu pozīcijas un uzvarēt.

Šosezon Siemens un LMT Rallija zvaigzne - īpaši veidota balva un čeks 500 EUR vērtībā – pēc īpašas žūrijas lēmuma, pasniegta jau četras reizes. Pēc rallija “Cēsis 2006” žūrija izteica savu spriedumu, kas radīja plašas diskusijas, jo šādu lēmumu nebija gaidījuši ne paši Siemens un LMT Rallija zvaigznes ieguvēji, ne rallija līdzjutēji.



“Es biju pārsteigts. Es nebiju ne gaidījis, ne iedomājies, ka pēc rallija ar tik dīvainiem notikumiem mums pienāktos šis apbalvojums. Godīgi sakot neesmu pārliecināts, ka esam to pelnījuši. Protams, lai kā arī būtu, ir ļoti patīkami saņemt šo apbalvojumu,” stāsta Ivars Vasaraudzis.

Ivars Vasaraudzis Latvijas rallijā ienāca kā liels pārsteigums visiem. Rallijs „Talsi” 2000. gadā bija Ivara debijas rallijs. Jau pēc pirmajiem ātrumposmiem visi bija neziņā, jo Ivars uzrādīja debitantiem nepieredzēti augstus rezultātus. Tikai tehnisks defekts neļāva sasniegt finišu, un iespējams, ka pat kāpt uz goda pjedestāla savā pirmajā rallijā. Par Ivaru Vasaraudzi var teikt, ka viņam ir iedzimts talants, jo pirms rallija karjeras viņš bija nodarbojies ar motokrosu un bijis mehāniķis gan motokrosistam Jānim Kļaviņam, gan autokrosistam Jānim Kalnājam, kurš iepazīstināja Ivaru ar Latvijas autosporta eliti. Tieši darbs ar autokrosa tehniku radīja Ivarā interesi par autosportu, un Ivars Vasaraudzis kopā ar Aivaru Liepnieku sāka piedalīties dažādās, pārsvarā ziemas, amatieru sacensībās un Paula Timrota rīkotajos auto entuziastu pasākumos. Aptuveni tajā laikā Valdis Spredzis piedāvāja Ivaram iesaistīties komandā kā mehāniķim, un, izjūkot Roberta Kondrata / Valda Spredža ekipāžai, Valdis Ivaram piedāvāja izmēģināt spēkus rallija pilota krēslā. Šāds Valda Spredža solis Latvijai dāvāja vēl vienu talantīgu rallija pilotu – Ivaru Vasaraudzi.

Notikumi rallijā “Cēsis 2006” netiks aizmirsti ilgi, jo ko līdzīgu nespēj atcerēties ne pieredzējuši rallija fani, ne autosporta veterāni. Ekipāža Ivars Vasaraudzis / Valdis Spredzis rallijā startēja ar pirmo numuru un pirmajos trijos ātrumposmos turējās līderu pozīcijās, bet līdz ar pirmā pilsētas ātrumposma rezultātiem visi bija nesaprašanā – no rezultātu augšgala bija pazuduši visi līderi. Pirmā ekipāža Ivars Vasaraudzis / Valdis Spredzis kļūdījās un uz kārtējo laika kontroli nokavēja deviņas minūtes, par katru nokavēto minūti saņemot 10 sekunžu sodu, kas ekipāžu rezultātos atbīdīja uz 29. vietu. Vislielāko pārsteigumu radīja fakts, ka skatoties uz priekšā stāvošo ekipāžu, savu laiku nokavēja vēl sešas ekipāžas, kas ir nebijis gadījums Latvijas rallija vēsturē.

“Šajā gadījumā mums sanāca neliels misēklis, jo stūrmanis nepamanīja pareizo iebraukšanas laiku. Kam negadās?! Te gan arī pierādījās, ka esam nedaudz iegrimuši rutīnā, un esam pieraduši skatīties viens uz otru. Šis gadījums bija lieliska mācība stūrmaņiem, un domāju, ka kādu laiku nekas tāds vairs neatkārtosies,” šo gadījumu atceroties, stāsta Ivars Vasaraudzis.

Neskatoties uz zaudētajām līderu pozīcijām un saņemto sodu, ekipāža Ivars Vasaraudzis / Valdis Spredzis spēja saņemties un izmantot pirmā numura ekipāžas prioritātes. Nakts ātrumposmos ekipāža bija tik ātra cik ātra vien spēja būt, tajos atgūstot rallija līderu pozīcijas un nostiprinot tās. Nākamās dienas ātrumposmos šī ekipāža vēl nedaudz palielināja savu pārsvaru par sekotājiem, un izcīnīja uzvaru gan rallija kopvērtējumā, gan N4 klasē, nostiprinot savas pozīcijas LMT un Siemens Latvijas rallija čempionātā.

Nākamās Siemens un LMT Rallija zvaigznes liktenis izšķirsies piektajā LMT un Siemens Latvijas rallija čempionāta posmā - rallijā “Kurzeme 2006”, kas notiks Liepājas pusē 7. un 8. jūlijā.

 
Visi komentāri
 
205203. viesis 26.jūnijs 2006 20:27
0 0 Atbildēt

kas tā par ''interesanto taktiku''???? Ko tad viņi tāāādu izdomāja??

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti