“de facto” eksperiments: žurnāliste kļūst par nelegālo taksisti (+ VIDEO) 8

 
iAuto | 2.septembris 2019 10:24

Pretrunīgi līgumi, neesošas licences un alga virtuālajā aploksnē. Tas viss atklājās “de facto” veiktajā eksperimentā par nodarbinātību “aplikāciju biznesa” vidē.

Kamēr, pateicoties aplikācijai telefonā, cilvēkiem pakalpojumu saņemšana kļūst aizvien ērtāka un ātrāka, nozarē nodarbinātie kļūst aizvien neaizsargātāki. Turklāt vienā no “de facto” atklātajiem gadījumiem pārbaudi uzsāks Valsts Darba inspekcija. “de facto” eksperimentu veica Linda Sloka.

 
Visi komentāri
 
JanJan 2.septembris 2019 14:42
0 2 Atbildēt

Skarbā realitāte ir tāda, ka reālas un galvenais godīgas konkurences apstākļos pusi taksometru varētu nolikvidēt. Kāpēc? Jo maksājot nodokļus, sakarīgas algas + sociālās garantijas, pa 5-10 eur (5 pandai, bolt utt, 10 eur baltictaxi, red cab) nevarēsi aizbraukt no Rīgas mikrorajona uz centru... Tad cenas būs 10-20 par to pašu pakalpojumu. Par tādām cenām braucēju skaits būtiski samazinātos.

Kanibaals 2.septembris 2019 16:22
2 4 Atbildēt

Nu un? It kā neeksistētu sabiedriskais transports.

Rr19 2.septembris 2019 17:26
0 1 Atbildēt

Ne visiem darbiņi sākas 8 vai 9 un beidzas 16 vai 17.

aigi 3.septembris 2019 8:54
2 1 Atbildēt

Šī nav pamatota atruna. Ir tik daudz legālu alternatīvu melnajiem takšiem - skūteri, velo, carguru, RS

Rr19 3.septembris 2019 9:31
3 0 Atbildēt

Pēc pusnakts tālu tiksi ar RS un skūteri ziemā.

GB12 3.septembris 2019 9:50
1 1 Atbildēt

Jūs te tā runājat, it kā vispār vairs takšu nebūs. Tā kā šeit darbojas tirgus ekonomika, Bolt būs vienkārši spiests mainīt darbību vai varbūt arī aiziet no tirgus, bet vieta jau tukša nepaliks. Jā, būs dārgāk, bet, nu, būsim godīgi, tās Bolt cenas šobrīd ir neadekvāti zemas. Braucējiem jau labi, bet cilvēkiem, kas tajā nozarē strādā...

WALA 3.septembris 2019 10:25
1 0 Atbildēt

Nezinu kapēc vispār RS te diskusijā pieminēts, tas sūdabrāļu kantoris neapietas ar saviem prastajiem darbiniekiem daudz labāk. Vineu brīdi tusējām ar ilggadēju troļa vadītāju, ja kādreiz attieksmē diezgan normāla pret visiem, varbūt izņmot vienīgi jauniņos, tad kopš laikam 2007.gada krīzes smadzenes tiekot "jātas" lielākajai daļai vadītāju, pofig cik labi vai slikti strādā. Jā prtams sociālās garantijas ir utt. un tomēr neesot sevišķi patīkami vairs strādāt.

WALA 3.septembris 2019 10:27
0 0 Atbildēt

P.S. es RSam eju ar lielu līkumu, izņemot tos gadījumus kad nav citas normālas izejas ( piem. ziemā ar neizbrienamām kupenām), tad labāk eju visur ar kājām (jā arī 12 vai 16 km) vai velo.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti