Pagaidām atliek ieceri uz visu gadu ieviest maksu par iebraukšanu Jūrmalā 26

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 14.jūlijs 2020 17:39

Lai arī šodien domes komiteju sēdē bija plānots skatīt jautājumu par maksas ieviešanu par iebraukšanu Jūrmalā uz visu gadu, jautājums pagaidām atlikts, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Elita Cepurīte.

Sasauktajā apvienotajā Pilsētsaimniecības un drošības komitejas un Transporta un mājokļu jautājumu ārkārtas komitejas sēdē kūrortpilsētas deputāti bija plānojuši skatīt grozījumus saistošajos noteikumos "Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā". Tie paredzēja caurlaižu režīmu pilsētā visu gadu, ne tikai vasaras sezonā.

Taču Cepurīte skaidroja, ka šodien komitejas sēde nenotika. Sēde pārcelta uz rītdienu, bet rītdienas sēdes darba kārtībā jautājums par caurlaidēm nav iekļauts.

"Jautājums par caurlaižu sezonas pagarināšanu vēl tiks pētīts un diskutēts, patlaban tas netiks virzīts tālāk lemšanai domes sēdē," apgalvoja pašvaldības pārstāve.

Pēc viņas paustā, iecere tika virzīta lemšanai deputātiem kā risinājums tranzīta satiksmes plūsmas ierobežošanai, josatiksmes intensitāte kūrortpilsētā vairāku gadu laikā ir palielinājusies ne tikai vasarā, bet arī rudenī un ziemā.

Pašlaik, kopš aprīļa, autovadītājiem par iebraukšanu Jūrmalā jāmaksā nodeva divu eiro apmērā.

Iedzīvotājiem ir iespēja iegādāties arī septiņu, 30 vai 90 dienu, kā arī visa caurlaižu darbības perioda caurlaides. Transportlīdzekļiem ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām caurlaide septiņām dienām maksā 10 eiro, 30 dienām - 31 eiro, 90 dienām - 55 eiro, bet visam periodam - 107 eiro. Savukārt transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 3,5 tonnām maksa par caurlaidi ir attiecīgi 12, 43, 110 un 213 eiro.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996.gada. Vasaras sezonā, kad Jūrmalu apmeklē liels skaits viesu, ar iebraukšanas maksu tiek regulēta tranzīta transporta plūsma pilsētā.

 
26 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
msh 14.jūlijs 2020 17:52
12 2 Atbildēt

To bedri nevar vienreiz noboikotēt? Tā ir jūrmala latvijā, nevis palanga lietuvā, piekraste mums ir gara, un tajā jūrmalā nekā ievērības cienīga nav.

KK 14.jūlijs 2020 22:17
11 4 Atbildēt

Man, kā Rīdziniekam gribētos, lai par iebraukšanu Rīgā būtu jāmaksā. Jo nu visi sūnu ciemu iedzīvotāji tikai veido sastrēgumus, piesārņo gaisu utt., labuma nekāda.

Turklāt tas būtu tikai normāli, gribi strādāt Rīgā? Dzīvo tur! Nevis atbrauc pelnīt naudu un aizbrauc uz savu sūnu ciemu/ģerevņu...

Vernons 14.jūlijs 2020 18:01
6 0 Atbildēt

Nu un kur paliek iekasētā nauda?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti