Arī turpmāk akcīzes nodoklis no degvielas tiks ieskaitīts budžetā bez sasaistes ar ieguldījumiem ceļos (+ VIDEO) 12

 
iAuto | 4.novembris 2020 18:42

Akcīzes nodoklī no naftas produktiem 2019. gadā Latvijā tika iekasēti 540 miljoni EUR. Šī summa nekādā veidā nav sasaistīta ar ieguldījumiem ceļos un infrastruktūrā.

Fragments no Māra Ozoliņa, iAuto redaktora sarunas ar Satiksmes ministru Tāli Linkaiti (viss video šeit >>>):

Akcīzes nodoklis ir specifisks patēriņa nodoklis, ko piemēro noteiktām patēriņa preču grupām, kuras ir saražotas vai tiek ievestas valstī.

Latvijā akcīzes preces apliek ar akcīzes nodokli saskaņā ar likumu „Par akcīzes nodokli".

Akcīzes nodokļa mērķis ir ierobežot to preču patēriņu, kas ir kaitīgas apkārtējai videi un cilvēkiem, kā arī dot valstij ieņēmumus, apliekot ar papildus patēriņa nodokli (papildus pievienotās vērtības nodoklim) preces, kas nav pirmās nepieciešamības preces un kas neskar maznodrošinātos. Taču galvenais akcīzes nodokļa mērķis ir fiskālais, t.i. nodrošināt valsts budžeta ieņēmumus.

Tā kā akcīzes nodoklis, kā patēriņa nodoklis Eiropas Savienības kopējā tirgū var būtiski ietekmēt konkurences apstākļus starp dalībvalstīm, tad Eiropas Savienībā ļoti strikti tiek reglamentēti nosacījumi akcīzes nodokļa piemērošanai trim preču grupām, tas ir, naftas produktiem, alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem.

Akcīzes nodokļa harmonizācija ir attiecināta uz nodokļa minimālo likmju noteikšanu, apliekamo preču struktūras saskaņošanu, kā arī šo preču aprites un nodokļa maksāšanas kārtības saskaņošanu. Ņemot vērā to, ka Eiropas Savienība pieļauj, ka dalībvalstis var piemērot akcīzes nodokli arī citām precēm, Latvijā ar akcīzes nodokli fiskālu apsvērumu dēļ tiek aplikti arī bezalkoholiskie dzērieni un kafija.

Nodokļa objekti:

  • alkoholiskie dzērieni;
  • tabakas izstrādājumi;
  • naftas produkti;
  • dabasgāze (ar 01.07.2015., nodokli nepiemēroja no 01.09.2010. līdz 30.06.2011.);
  • bezalkoholiskie dzērieni un kafija;
  • elektroniskajās cigaretēs izmantojamais šķidrums (ar 01.07.2016.).

Kā plānot ieguldījumus ceļu būvē? Vai ir pareizi palielināt nodokļus no 2021.gada 1.janvāra?

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jānis 5.novembris 2020 9:13
17 1 Atbildēt

Sākotnēji, bijušais premjers Vilis Krištopāns ierosināja, "ja gribam braukt pa labiem ceļiem, tad par to būs jāmaksā akcīzes nodoklis". Visi bija ar mieru, neviens neiebilda, jo toreiz situāciju ļoti labi saprata. Tika radīts ceļu fonds, kur visi šim mērķim paredzētie finanšu līdzekļi tika apkopoti.

Bet tad nāca pie varas Jaunais laiks (tagad tā pati Jaunā Vienotība) un valsts budžetā iekļāva ne tikai ceļa fonda, bet arī sociālos finanšu līdzekļus. Izskatās, ka šīs partijas cilvēki nezina, kas ir ekonomika, nemaz jau nerunājot par jēdzienu - tautsaimniecība.

Rexx 5.novembris 2020 7:17
14 0 Atbildēt

Auto lietotāji ir viena no visneaizsargātākajām nodokļu maksātāju grupām. Dažiem, īpaši tiem, kas nedzīvo lielfermās 12 stāvu 100 aizgaldu novietnē, auto un degviela tam IR pirmās nepieciešamības prece. Un alternatīvās īsti nav, lai nokļūtu darbà, bērnus uz skolu, utt. Nodokļu slogs tiek palielināts, skandējot absurdus saukļus par ekoloģiju, kā arī atklāti melojot (Tāli? Vilcieni? ). Izbeidziet varbūt?

Jāņa kaiminš 5.novembris 2020 9:47
14 0 Atbildēt

Iedomājies kāds ''ekonomists/finansists'' ir reiris , bijušais psrs laika izpildkomitejas darbonis , ziepju talonu ieviesējs lpsr

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti